MENU

7 oktober 2015 lezing over de Mongol Derby door de Nederlandse deelneemster Catherine Gudde, zij heeft de 1000 kilometer lange Mongol Derby uitgereden. Zij legde te paard de route af die de Mongoolse heerser Dzjengis Khan 800 jaar eerder aflegde. 

Deze endurancewedstrijd staat bekend als de langste en zwaarste in zijn soort. Tijdens deze race komen de deelnemers aan start op halfwilde Mongoolse paarden van de lokale bevolking, die na iedere 40 kilometer op een wisselstation worden vervangen voor uitgeruste dieren. Tijdens de wedstrijd worden de paarden steeds gecontroleerd door een groep teamveterinairen. Ook de ruiters staan doorlopend onder controle. de amazone wist op uitstekende wijze de race binnen de maximale tijd van tien dagen te voltooien, waarbij ze te paard over de Mongoolse steppen reed en ‘s avonds moest slapen onder de sterrenhemel. De derby is niet alleen een paardenrace, maar ook een test van uithoudingsvermogen, horsemanship en survivalvaardigheden. Catherine heeft er dan ook maanden voor getraind, Catherine is Endurance amazone (en kampioen in Nederland geweest op de 120 km). 

bij de voorbereidingen werd Catherine bijgestaan door Esther Groen, Esther Groen rijdt endurance vanaf 2000, daarvoor heeft zij in verschillende hoedanigheden met paarden gewerkt. Oa op prive stallen en als groom van internationale eventingpaarden in Ierland en als instructrice op verschillende maneges in binnen en buitenland.
Op dit moment is zij nationaal en internationaal (3 goed uitgereden 160ers) in de endurance actief met paarden in verschillende stadia van opleiding, geeft zij les, clincis en workshops en heeft zij een webshop met artikelen gericht op endurance.
Zelf fokt Esther ook af en toe een paard gericht op endurance, de 2 volwassen zelf gefokte paarden lopen beide internationaal in de hoogste klasse in de endurance sport. Met Moragh Ahkhdhar is Esther Groen 3e op het NK 2015 geworden met 17,68 km/uur. Met haar 2e fokproduct, Shatranj Akhdhar neemt Esther deel aan 2* internationale wedstrijden (120-140 km).

aanvang lezing 19.30 uur bij Paardenfokkerij Bert & Lilian Pleunis, Hoge Rijndijk 67, Hazerswoude Rijndijk
graag opgeven voor 4 oktober as via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.