MENU

VWF eric joseHARVEST OOGST DE HOOGSTE SCORE ONDER AMAZONE MARTINE VAN VLIET BIJ VWF DRESSUUR BIJ MANEGE DE PRINSENSTAD

VWF dressuur bij manege de Prinsenstad werd zaterdag 17 oktober jl. voor de 27ste keer georganiseerd.

Maar liefst 81 paarden verschenen in de baan voor een enthousiast en veeltallig publiek. Vanuit het gehele land was men aanwezig omde jonge paarden gade te slaan en omdeel te nemen.
Deze jaargang werd voor de vierde maal gestreden om de Kalfsbeek dressuur bokaal

De zwarte KWPN hengst Harvest (Connaisseur x Ulft) werd de terechte kampioen van VWF dressuur om de Kalfsbeek bokaal. ‘s Middags werd de hengst heel plezierig voorgesteld door Martine van Vliet en in de avond kreeg hij een negen van Lisanne der Nederlanden tijdens het overrijden. Harvest heeft een hele goede balans in alle gangen, en met name in de galop. Een paard met veel uitstraling, een uitgebalanceerde beweging die zich met overrijden goed liet bewerken en licht en makkelijk te rijden is. Harvest is in eigendom van Ad Valk en A.T. Elema, die de hengst gefokt heeft uit hun ster pref.prest.merrie Naomi. Deze merrie is tevens de moeder van de ggk KWPN hengst Webster (v.Krack C) die inmiddels Grand Prix loopt onder Jan Brink in Zweden. Verder komen er diverse goede paarden uit de merrie, waaronder de NMK merrie Bambi (v.Vivaldi).

De jury bestond dit jaar uit Marian Dorresteijn en Lisanne der Nederlanden. Er was een zeer goede kopgroep van tien tot vijftien kwalitatief hoogwaardige paarden, die over het algemeen zeer goed te rijden waren in een toch wel imponerende ambiance. Eigenlijk was er haast geen ondereind en was de kwaliteit in de breedte zeer goed.

De tweede plaats was voor de elite NMK merrie Hommage Sollenburg (Chinook x Ferro) die heel netjes werd voorgesteld door Noortje Radstake en gefokt en in eigendom is van A. Zekveld. De merrie is drachtig van Grand Galaxy. De merrie heeft veel souplesse, ijver en activiteit en heeft een krachtige galop met een zeer goed gebruik van het achterbeen.

Alle drie de merries konden tijdens het overrijden niet het beeld van eerder op de dag vasthouden. Het is ook een lange dag voor de pas 3 jarige paarden waarbij ze veel nieuwe indrukken opdoen.

De paarden van fokker A.Zekveld sprongen er uit. Derde werd Hera Sollenburg (Bretton Woods x OO Seven), voorgesteld door Floor Droge. Ze behaalde hoge cijfers voor de draf en de galop. De merrie is een dochter van het lichte tourpaard Astrid Sollenburg, die ook door Droge gereden wordt. Uit deze stam komen de goedgekeurde KWPN hengsten Mooiman en Pyriet. De moeder Astrid Sollenberg behaalde zelf bij VWF Dressuur een tweede plaats als driejarige.

De als vierde geplaatste, over veel souplesse beschikkende Haley B (Bon Bravour x Jazz), voorgesteld door Marlou de Ruyter en gefokt en in eigendom van J.A. van Boven heeft een mooi silhouet en beschikt over drie goede gangen. Ze komt uit de merrie Oronia Elite sport pref prest, die tevens de moeder is van de ggk KWPN hengst Don Tango, de Oldenburg ggk hengst Antango en het door Madeleine Witte gereden Grand Prix paard Vontango.

De vijfde plaats was voor de imposante zwarte hengst Happyness E (Rousseau x Houston) voorgesteld door Laurens van Lieren en in eigendom van Jan Pieter Dalsem en gefokt door G.C. van Eck. De 3e bezichtigingshengst Happyness E is een hengst met veel front en een machtige galoppade.

De zesde plaats was voor de zwartbruine hengst Hero D (Voice x Johnson), voorgesteld door Cecile Smit , in eigendom van Miranda Trip en gefokt door A.B.M. van Driel-Daal. Hero D komt uit de stam van de ggk KWPN hengst Special D.

Op de zevende plaats eindigde de ruin Hotshot RDH (Lord Leatherdale x Goethe) mooi voorgesteld door eigenaar Geert Jan Raateland, gefokt door Eva Boden-Bottenheft. Een lang gelijnd paard met een mooi front, veel swung in draf en een zeer goede stap.

Op de achtste plaats eindigde Hannelinde TC prok ster (Dream Boy x Sunny Boy) van eigenaar Tim Coomans en voorgesteld door Jeanine Nieuwenhuis. De merrie is gefokt door Van der Linden. Een mooi lichtvoetig paard dat netjes voorgesteld werd. Hannelinde komt uit dezelfde stam als het Grand Prix paard Pavarottie (Lancet)

De negende plaats was voor de donkerbruine ruin Haeden (Chippendale x Haarlem), van fokker H.J. Bakker. Haeden werd voorgesteld door de eigenaresse Ingrid Malan. Met zijn sterke galop liet Haeden zien uit een goede springstam te komen.

Op de tiende plaats eindigde wederom een paard uit de Sollenberg fokkerij. De vosmerrie Happiness Sollenburg (Chinook x Metall), voorgesteld door Noortje Radstake en gefokt en in eigendom van A. Zekveld. De merrie is gefokt uit de elite sport pref merrie Zoya Sollenburg.

In de pauze verzorgde Kirsten Brouwer met de goedgekeurde KWPN hengst Ferguson (Floriscount x Lauries Crusador) een mooi showblok. Een hengst met een machtig front, die met veel bravour de baan rond ging, zeer veel ruimte in zijn beweging liet zien en een hengst die een vrije bloedvoering heeft. De hengst is in eigendom van Platinum Stable en gefokt door E. Luetjen.

In het tweede showblok werd de KWPN goedgekeurde hengst Gunner KS (Belissimo x Vincent x Donnerhall) door Laurens van Lieren voorgesteld. Een plezierig te rijden paard, heel correct in zijn beweging en met een machtig front erop. De hengst is in eigendom van A. Kleijwegt in Heinkenszand. Gunner KS heeft ook een vrije bloedvoering.

VWF Dressuur bij manegede de Prinsenstad om de Kalfsbeek Bokaal was weer een fantastisch evenement in een prachtige entourage en een ieder kon genieten van mooie sport en zeer goede paarden.

Klik op de foto voor weergave diavoorstelling

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.