MENU

Winnaar 4 jarige VWF Springen Fario Unaniem x Krack C Groot aantal deelnemers bij VWF springrubriek 4 jarige paarden op een mooi aangekleed concours

Aniek Diks evenaart de prestatie van Leon Kuijpers vorig jaar door met 3 paarden in de prijzen te rijden. Leon Kuijpers liet zich echter de kaas niet geheel van zijn brood eten en wist met 2 paarden in de prijzen door te dringen.

Aniek Diks stelde de nog iets onstuimige maar met veel vermogen springen F-One-USA (Toulon x Tangelo van de Zuuthoeve) professioneel voor (het was haar eerste concours met deze hengst) en werd hiermee 1e. Met nipt verschil stond Leon Kuijpers met Furka W (Casino x Tolan R) 2e die ook veel vermogen ten toon spreidde. Op de 3e plaats opnieuw Aniek Diks deze keer met Fiarabo (Diarado x Padinus) en als ze niet een tikbalkje aan de benen had gehad, dan was ze 4e geworden met Floyd (Wembley x Voltaire), nu viel ze met dit paard net buiten de prijzen op een 12de plaats. Op de 4e plaats Geert-Jan Boer met Fenna (Afstamming onbekend). Op de 5de plaats weer Leon Kuijpers met Faltic H (Baltic x Numero Uno). Op de 6e plaats Wouter-Dirk de Jongh met Ferdumelion (Verdi x Emilion). Op de 7e plaats Jessica Bennis met Flyer B (Arizona x Concorde) van VWF lid Roel Brugging. Op de 8e plaats treffen we weer Aniek Diks met Fherraro (Zirocco Blue x Numero Uno). Op de 9e plaats Franka van der Louw met Freek (Unaniem x Krack C) . Op de 10e plaats en laatste prijs, vinden we Nick van der Graaf met Delta Mossel’s Fleetwood (Clinton).

De springpaarden werden op hun techniek en rijden door de ruiter beoordeeld door Peter Strijbosch, waarbij de techniek 2x meetelde. Voor een balk werden 2 strafpunten in rekening gebracht, een weigering 3 en evt. tijdfouten. Peter Strijbosch was van mening dat er sprake was een patente groep springpaarden. Geconstateerd werd een verschillende graad van africhting. De ruiters zouden in zijn ogen ook het paard meer tijd moeten geven om bij de hindernis te komen zodat vervolgens een betere sprong mogelijk zou zijn. De paarden die nog wat moeite hadden met het houden van de rechte lijn en wat slingerden daarvan werden de ruiters afgestraft in hun punten voor rijderij.

Fokvereniging VWF organiseert tesamen met Manege de Prinsenstad deze rubriek voor 4-jarige paarden. Dit is een vervolg op de aanlegtoets onder het zadel voor 4-jarige paarden welke eveneens georganiseerd wordt door de VWF (toen op 12 april 2014) en eveneens gehouden bij Manege de Prinsenstad. De doelstelling is dat de paarden op deze manier stap voor stap verder opgeleid kunnen worden en waarbij de fokkers/eigenaren in de gelegenheid worden gesteld om hun paarden voor het publiek te presenteren en tegelijkertijd ervaring op te laten doen.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.