MENU

Nieuwerkerk a/d IJssel - Voor de elfde maal organiseerde de VWF haar jaarlijkse veulenkeuring, dit jaar voor alweer de vierde keer om de Treurniet Bokaal, gesponsord door Treurniet Mengvoeders B.V. De veulenkeuring werd gehouden in de binnenmanege bij Pensionstal Parkzicht in Nieuwerkerk a/d IJssel. De jury bestond dit jaar uit Jacques Verkerk en Lauw van Vliet. Het aantal veulens was dit jaar helaas niet zo hoog, 10 veulens in de springrichting en 7 veulens in de dressuurrichting.

Kampioen bij de springveulens werd Grandia’s Kakilly (Arko III x Sandro Z) van familie Grandia. De moeder van Grandia’s Kakilly was al na een paar dagen overleden, na een paar (mislukte) pogingen het veulen bij een pleegmoeder te plaatsen besloot Frits Grandia het veulen bij zijn Florestan merrie te plaatsen, die een pasgeboren veulen had gebracht. Dit lukte, zodat de merrie twee veulens heeft grootgebracht, die beiden op de veulenkeuring VWF voorgesteld werden.

Bij de dressuurrichting werd kampioen het merrieveulen van Ziesto x Cocktail Gin Val van familie Kramer uit Oud-Beijerland. Een veulen dat op stand niet zo imponeerde, maar als ze in beweging kwam dan zag je haar fantastische kwaliteit. In alle drie de gangen liep ze zeer krachtig met veel balans, afdruk en souplesse en steeg ze werkelijk op en viel haar mooie voorhand op.

Dit jaar werd gebruik gemaakt van een ander beoordelingsformulier, wat meer gespecificeerd de plus en minpunten van de veulens aangaf. De kwaliteit van met name de dressuurveulens van dit jaar lag bijzonder hoog.

Het was een zeer geslaagde keuring in de mooie binnenmanege van stal Parkzicht bij Bertus Buizer en zeer enthousiaste deelnemers.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.