MENU

3. Veulenvisite 5a377999Mooie veulens en een aantal echte uitschieters hebben diverse leden tijdens de jaarlijkse veulenvisite van de VWF kunnen bezichtigen. Dit jaar bezochten we drie fokkers, in Hazerswoude-Rijndijk, Ter Aar en Oud Ade.

De eerste visite vond plaats bij Bert en Lilian Pleunis te Hazerswoude-Rijndijk, waar we met ongeveer 25 man hartelijk werden ontvangen. Marian Borst toonde als eerste bij Lilian haar veulen, een hengst van Zirocco Blue uit een bloederige merrie van Lord x Zeus. De veulens welke zelf zijn gefokt bij paardenfokkerij Pleunis en werden getoond tijdens de veulenvisite waren allen hengstveulens. Een Apache x Duntroon x Flamingo, een Blue Horse Romanov x Don Schufro x Flamingo, een Sir Donnerhal x Farrington x Lorenz welke is aangewezen voor de veulenveiling in Borculo, en een Cantos x Quattro x Furioso II.

Na een korte rit in de auto kwamen we aan op het tweede adres, bij Istvan in Ter Aar. Bij Istvan werden vijf veulens getoond waar hij duidelijk ziende trots op was. Een merrie veulen van Ampere x Jazz x Michelangelo, waarvan de moeder een volle nicht is van Westpoint, een hengstveulen van Ampere x Jazz x Voltaire, een merrieveulen van Bretton Woods x Michelangelo, een hengstveulen Lester x Voltaire x Amor welke een volle broer is van Olympic Rolette, en ook een merrieveulen van Charmeur x Rousseau x Welt Hit ll. De visite werd afgesloten met overheerlijke zelfgebakken taart.

Op naar Oud Ade naar het laatste adres, Stal Zwetsloot. Het begon al wat meer te regenen onderweg. Maar bij aankomst was het droog, en dit bleef het ook. Bij Jonika en Marcel stonden we in de luwte naast de rijbak waar de veulens werden getoond. Er werd een merrieveulen van Vivaldi uit een Negro x Damiro, een merrieveulen van Dayano uit een Creool x Julio Mariner, een merrieveulen van Zirocco Blue uit een Lux x Zaire, en een merrieveulen van Zizi Top uit een Flemmingh x Wellington x Ramiro getoond. Diamondhorses had speciaal voor de gelegenheid ook hun fokproducten naar Oud Ade gereden om ze te laten zien. Dit waren een hengstveulen van Uphill uit een Lancet x Farrington, en een Apache uit NMK merrie Wilma van Koss x Cabochon, waarvan we ook een 1 en 2- jarige nakomeling van Uphill hebben gezien. Hierna toonde Jonika ons de paarden die bij haar in de opfok staan. Ze wist precies te vertellen welke afstamming welk paard had.

De veulenvisite werd afgesloten met een warme thee en een borreltje, wat goed beviel na een dag met veel wind. Wij danken Lilian en Bert, Istvan, Jonika en Marcel voor hun gastvrijheid en de moeite die ze hebben gedaan voor het tonen van hun veulens. Met deze veulenvisite kan een ieder weer informatie meenemen binnen zijn of haar eigen paardenfokkerij of houderij.

1. Veulenvisite2.Veulenvisite
4. Veulenvisite5. Veulenvisite
6. Veulenvisite7. Veulenvisite
8.veulenvisite9. Veulenvisite

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.