MENU

Delft – Met een top instelling en zeer goede techniek sprong Du Jean (Dulf van den Bisschop x Latano I) van fokker en eigenaren Guus Wienen en Ivan Okkerman zichzelf in de kijker door als kampioen te eindigen bij de Geert Meursing Wisseltrofee op zaterdag 9 april.

dujean1De zwartbruine NRPS ruin was de hoogst geplaatste driejarige in het open kampioenschap vrijspringen, georganiseerd door de fokvereniging VWF en voor de negende keer gehouden bij manege Prinsenstad in Delft. Cupido (Unaniem x Rash R) van Mario en Misha Everse, was de beste vierjarige onder het zadel.

Du Jean, gefokt uit de merrie Pin-up, die zelf verdienstelijk SGW en M springen heeft gelopen, komt uit de Ierse volbloed Abigail, die internationaal heeft gesprongen onder Jan Vleugels. De jury, die bestond uit Dave Maarse en Dick Groenewoud, plaatsten Du Jean ruim bovenaan.

De tweede plaats ging naar de merrie Dakota (Sir Shutterfly x Caretino). Dakota is gefokt door Vera Klumper en sinds kort in eigendom van Mario en Misha Everse. Dakota is een opvallend soepel paard en scoorde overall zeer goed. De merrie is gefokt uit de prok merrie Waterloo, die weer uit de stam komt van de keur pref. Merrie Egala, waar diverse internationale springpaarden uit voortkomen als Tagala en Nahville.

De derde plaats was voor de nog zeer jeugdig aandoende schimmel ruin Davidoff Ithaca bzr (Tangelo van de Zuuthoeve x Solitair). Zoals veel driejarige paarden was ook Davidoff in het begin zeer onder de indruk van de ambiance. Maar op het laatst liet hij een paar zeer goede sprongen zien. Davidoff is van fokker en eigenaar G.P. Buizer uit Delfgauw. De vierde plaats was voor de veel vermogen tonende hengst David I (Unaniem x Quincy Z) van fokker en eigenaar Wout Broekhout en Lauw van Vliet.

De vijfde plaats was voor de bruine hengst Diamant (Topas x Lord Z) van fokker en eigenaar J. Jellema. Een wat ouderwets aandoend paard, maar wel één die met bloed springt.

De zesde plaats was voor de bruine hengst Dubai (Lupicor x Libero H) van fokker en eigenaar L. Pleunis-Spangenberg. Een paard met een goede galop, techniek en souplesse.

De zevende plaats was voor de merrie Derenia (Warrant x Boreas) van fokker en eigenaar Geert Meursing.

De achtste plaats was voor de bruine hengst Discento (Cardento x Indoctro) van Erik en Astrid v.d. Poel.

In de pauze stelde Dave Maarse de door hemzelf gefokte KWPN goedgekeurde hengst Astrello (Casantos x G.Ramiro Z) voor. De bloederige hengst liet keer op keer weer zeer mooie sprongen zien met veel vermogen en zeer snelle reflexen.

Er kwamen 16 paarden in de baan voor de aanlegtest voor vierjarigen onder het zadel, waarvan de beste 3 paarden overgereden werden door jurylid Dave Maarse. Na het overrijden plaatste de jury de donkerbruine hengst Cupido (Unaniem x Rash R) van fokker Hans de Roover en eigenaar Mario en Misha Everse op kop. De hengst werd netjes voorgesteld door Anni Huovinen. Ondanks zijn grootte was hij fijn naar de sprong te rijden en voelde in afzet vlug aan volgens Dave, een paard met veel vermogen. Cupido komt uit de prok Ibop spr. Merrie Winphonie, waar diverse internationaal springende paarden uit voort komen, als Pouwer.

De tweede plaats was voor de schimmelhengst Cool Boy (Lucky Boy x Resequin) van eigenaar Dionne Saman, het paard is gefokt door ter Harmsel . Het paard was superfijn te rijden en heeft een fantastische balans in de galop, volgens de jury een paard voor de toekomst. De hengst werd voorgesteld door Hans van Kalsbeek, die het paard pas een week op stal heeft. Eerder op de avond werd een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van de regionaal bekende jonge paardenman Michel, de broer van Dionne. Het was zijn wens dat het paard toch mee zou lopen bij VWF springen.

De derde plaats was voor Cote DÓr (Cartano x Jokinal de Bornival) van eigenaar en fokker Leon en Iris v.d. Ende/v.d. Berg. Cote dÓr behaalde vorig jaar reeds een vierde plaats bij het vrijspringen bij VWF en zette zo zijn zegereeks voort. Een lichtvoetig paard die met veel techniek sprong. Cote dÓr werd voorgesteld door Sander Gepkens.

De vierde plaats was voor Campari (Vaillant x Krunch de Breve) van eigenaar en fokker Ivan Okkerman en voorgesteld door Erica Okkerman.

De vijfde plaats was voor Crossycor (Lupicor x Zeoliet) van fokker en eigenaar Kees de Jong en gereden door Tamara Klop.

De zesde plaats was voor Backup (Kashmir van Schuttershoek x Skippy) van fokker Bas Huybregts en in eigendom van Ivan Okkerman en gereden door Erica Okkerman.

De zevende plaats was voor Dutch Leo Z (Dutch Capitol x Ramiro Z) van eigenaar Arie v.d. Graaf en gereden door Melanie v.d. Graaf. Het paard is gefokt door J. Geerets.

De achtste plaats was voor C. Adermie R 52 (Odermus R x Rubert R) gefokt door stal Roelofs en in eigendom van Ton Smits en gereden door Brigitte Smits.

Het was een mooi wedstrijddag met over de gehele lijn kwalitatief goede springpaarden. Een fractie van onnadenkendheid leidde tijdens het vrijspringen tot een frontale botsing tussen één van de paarden en Jordy Duijndam. De VWF wenst Jordy een spoedig herstel van een gebroken sleutelbeen.

coolboycupido
dakota

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.