MENU

1. DarshanDelft - De grote vosruin Darshan (Vivaldi x Welt Hit II) liep zaterdag 22 oktober met veel macht naar de eerste plaats bij VWF Dressuur bij manege Prinsenstad in Delft. Zo bergopwaarts, super bewerkbaar en toch veel souplesse en zeer goed kunnen schakelen, echt een droom van een paard, verwoordde de gastruiter/jury Jose van Haaren haar gevoel van het overrijden van de kampioen van VWF Dressuur 2011. 

Darshan werd als tweejarige ontdekt door haar eigenaresse Vienna Romp uit Beuningen die de ruin zelf voorstelde. De ruin is gefokt door dhr. Van der Horst uit Cothen. De grootmoeder van Darshan, Honia loopt ZZ licht dressuur.

De jury die bestond uit Frenk Jespers en Jose van Haaren hadden de zware taak 90 combinaties te beoordelen. De toelichting werd zeer kundig en positief gegeven door Frenk Jespers, het overrijden van de zes beste paarden werd zeer handig en op een zeer professionele en plezierige wijze gedaan door Jose van Haaren.

VWF Dressuur werd voor de 23e keer georganiseerd bij Manege de Prinsenstad. Dit jaar voor de tweede maal in de prachtige achterste rijhal, waar alles zeer ruim en professioneel is opgezet. Er waren zeer veel geïnteresseerde ruiters en toeschouwers, die een goed overzicht hadden op de rijbaan.

Tweede werd de reserve kampioen van de Nationale Merriekeuring, de bruine merrie TC Dolly (Ziesto x Osmium) van fokker en eigenaar Tim Coomans. De merrie heeft een prachtig exterieur en beweegt bijzonder goed met veel takt onder haar ruiter Charles van Belle. De jury omschreef het paard als een fantastisch paard met heel veel uitstraling.

Derde werd de sjieke zwarte 2e bezichtigingshengst Dundee (Lord Leatherdale x Sandro Hit). Dundee M heeft zeer veel uitstraling, en beweegt met veel takt en gedragenheid. De zwarte werd voorgesteld door Sharon van Loeffen, die de paarden rijdt van de fokker en eigenaar van Dundee M, de gebroeders van Mook.

De vierde plaats was voor de fraaie opwaarts gebouwde voshengst Dancer (Vivaldi x Tango) in eigendom van Ad Valk en Trainingsstal Witte Scholtens en gereden door Emmelie Scholtens. Dancer is Oldenburg goedgekeurd. De hengst beweegt zeer goed en is een zeer elegant paard om te zien.

De vijfde plaats was voor Begijnshoeve’s Fillis (Fidertanz x Mon Dieu) van fokker Johann Brandes en in eigendom van Willem Jan Schotte. De ruin werd voorgesteld door Michiel Kremers. Een paard met zeer veel front en een zeer mooi silhouet. Begijnshoeve’s Fillis is een maand geleden aangeschaft bij de Oldenburger veiling in Vechta.

De zesde plaats was de merrie Diamante CL (Tuschinski x Diamond Hit) gefokt door van der Linden uit Nuenen en voorgesteld en in eigendom van Miranda Pakvis. Diamante CL is een sensibele merrie met veel kwaliteit.

De zevende plaats was voor de bruine NRPS merrie Novisell’s Desteny (Citango x Jetstream W) gefokt door H.J. Maan uit Dinteloord en eigenaresse en tevens amazone Marloes Maan. Desteny is een heel functioneel paard dat fijn beweeegt.

Als achtste is geëindigd de bruine ruin Danci (Lancet x Oscar) van fokker J. Visser in Oud Beijerland en in eigendom van Quality Horses in Heerjansdam. Daniel Mosterdijk stelde de 2e bezichtigingshengst (inmiddels geruind) voor. Danci is een paard met een zeer mooi exterieur en drie correcte gangen.

De negende plaats was voor de zwarte merrie Desteny (Wynton x Krack C) van fokker J. Castelijn uit Hansweert en in eigendom van Els van ’t Leven. Desteny werd voorgesteld door Mark Hoeffgen.

Als tiende eindigde de donkerbruine prok goedgekeurde merrie Domynera MC (Johnson x Jetset-D). van fokker Gebr. Derks uit Oploo. De merrie is in eigendom van M.C. van der Spek en werd voorgesteld door Leone de Jong-Bac.

In de pauze verzorgde Emmelie Scholtens met de KWPN goedgekeurde hengst Apache (UB40 x Krack C) een zeer instructief showblok met deskundig commentaar van Frenk Jespers. Eerst werd het losrijden getoond, waarna naar meer oprichting toegewerkt werd. Apache showde in alle tempo en alle houdingen zijn fantastische losgelatenheid en power in zijn beweging.

In het tweede showblok werd de KWPN goedgekeurde hengst DreamBoy (Vivaldi x Ferro) voorgesteld door Gerdine Maree. De nog jonge hengst toonde zijn fantastische kwaliteit. De hengst is in eigendom van Tim Coomans, Jacques Maree en Koen Brinkman.

Het was weer een fantastisch evenement en een ieder kon genieten van mooie sport en zeer goede paarden.

2. TC Dolly3. Dundee
4. Dancerbeginjshoeve6. Diamante CLVWF DreamboyVWF jury

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.