MENU

kampioen dressuur 1d2ca6b7Nieuwerkerk a/d IJssel - Voor de tiende maal organiseerde de VWF haar jaarlijkse veulenkeuring, dit jaar voor alweer de derde keer om de Treurniet Bokaal, gesponsord door Treurniet Mengvoeders B.V. De veulenkeuring werd gehouden in de binnenmanege bij Pensionstal Parkzicht in Nieuwerkerk a/d IJssel. De jury bestond dit jaar uit Floris van Leuken en Jos Sturkenboom. Daarnaast had de VWF voor het eerst een echt voorbrengteam, waar veel gebruik van werd gemaakt.

De jury beoordeelde gedurende de dag 23 veulens, tien in de springrichting en dertien in de dressuurrichting. Zij benoemden Firefly A.S. (Ultimo x Tangelo vd Zuuthoeve) van fokker Orlanda Ebbelaar uit Amstelveen tot de absolute kampioen in de springrichting. Don Laurenzo (Don Romantic x Lauries Crusador xx) van fokker Esther van Zwienen uit Berkenwoude werd tot dé kampioen van de dressuurveulens benoemd.

De kwaliteit van de veulens van dit jaar lag hoog, en de cijfers lagen dicht bij elkaar. Al met al kunnen we het een geslaagde keuring noemen door de voortreffelijke accommodatie en de enthousiaste deelnemers.

Kampioen van de springveulens, het hengstveulen Firefly A.S. van fokker/eigenaar O. Ebbelaar-Dragman uit Amstelveen, is een mooi langgelijnd en hoogbenig veulen. Het veulen stamt af van Ultimo uit een vrl. keurmerrie van Tangelo vd Zuuthoeve. Dit veulen toonde in de beweging veel lossigheid, en had vooral een heel goede galop. De jury was zeer lovend over Firefly A.S.

De tweede plaats was voor het merrieveulen Fair Lady (Indoctro x Indorado) van fokker en eigenaar familie Grandia. Dit rassige veulen dat wellicht iets gezonken was in het middenstuk, was zo ontzettend los in haar bewegen, dat de jury haar tweede plaatste.

De derde plaats was voor het evenredig gebouwde en goed stappende hengstveulen Freud W van H van der Werff uit Boskoop.

Op de vierde plaats eindigde het hengstveulen Fitzgrald. Een veulen van Mr. Blue x Notaris. Een symphatiek veulen met veel lossigheid in zijn lichaam.

Als vijfde eindigde het veulen Fridaynight du Vlist, van Stoeterij van der Vlist. Dit royaal ontwikkelde hengstveulen was goed bespierd.

Bij de dressuurgefokte veulens eindigde het hengstveulen Don Laurenzo van fokker en eigenaar Esther van Zwienen uit Berkenwoude op de eerste plaats. Een mooi rassig veulen met ontzettend veel uitstraling volgens de jury. Het veulen mocht dan wat teer in het beenwerk zijn, in beweging was hij de sterkste. Don Laurenzo komt van Don Romantic uit een staatspremie merrie van Lauries Crusador xx.

Op de tweede plaats eindigde het merrieveulen Faylanda TH (Uphill x Rousseau) van eigenaar Loef in Nieuwegein. Dit veulen toonde in beweging veel souplesse, en maakte zich hierbij groot. Daarbij straalde ze veel ras uit.

De derde plaats was voor het merrieveulen Firènza van Mirjam Koudijzer uit Rotterdam. Dit veulen, eveneens een Uphill ditmaal uit een moeder van Jazz x Balzflug, bewoog goed en stond voldoende in het rechthoeksmodel.

Op de vierde plaats eindigde het merrieveulen Filithya (Quarterback x Flemmingh) van fokker en eigenaar J.W.E. van Delden uit Zoetermeer. Een mooi veulen, die vooral een zeer goede galop liet zien. 

De vijfde plaats was voor het hengstveulen Favori Altena (Uphill x Rhodium) van fokker/eigenaar Jan Timmerman uit Moordrecht. Dit veulen is hoogbenig, langgelijnd en toonde vooral een goede draf.

Op de zesde plaats is geëindigd het hengstveulen Franklin (Delatio x Ferro) van eigenaresse Nathalie van de Ende, gefokt door Verboon Veulenopfok. Een grootramig veulen met een goede lendenpartij.

kampioen springen

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.