MENU

1. ChinookChinook werd dit jaar voorgesteld tot en met de 3e bezichtiging bij de KWPN hengstenkeuring. Toen werd al gesproken over de mooiste afstammeling van Vivaldi. De beeldschone hengst is gefokt door Teunis Andeweg in Randwijk en is in eigendom van Ad Valk. De hengst komt uit de keurmerrie Sarita (Havidoff x Ferro), die zelf Z dressuur heeft gelopen. Een volle broer is afgelopen week aangewezen in Westfalen. Emmelie Scholtens herhaalde haar prestatie van vorig jaar toen ze met de hengst Bretton Woods als kampioen gehuldigd kon worden.

De jury, die bestond uit Marlies van Baalen en Judith Ribbels, had de zware taak 90 combinaties te beoordelen. De toelichting werd heel kundig en plezierig gegeven door Marlies van Baalen; het overrijden van de vijf beste paarden werd zeer handig en op een fijne wijze gedaan door Judith Ribbels. Judith, die laaiend enthousiast over de hengst was, omschreef kampioenshengst Chinook als een zeer compleet paard dat een superfijn gevoel geeft. 'Een machtige hals om achter te zitten, constant zeer opwaarts en drie hele fijne gangen met veel tritt en swung', aldus Judith.

VWF- Dressuur werd voor de 22e keer georganiseerd bij Manege de Prinsenstad. Door een verbouwing aan de kantine in de voorste rijhal, was uitgeweken naar de zeer ruime achterste rijhal. Er waren zeer veel geïnteresseerde ruiters en toeschouwers, die een goed overzicht hadden op de rijbaan.

Als tweede mocht de bruine hengst TC Cruise Control (Ravel x John U to Berry), gefokt door I.M.Piris uit Huybergen, opgesteld worden.

De hengst werd voorgesteld door Geert Jan Raateland en is in eigendom van Tim Coomans uit Oud-Beijerland. De jury omschreef de hengst als een zeer sensibel paard met veel go over zich en dat zeer goed kan schakelen..

Derde werd de enige merrie bij de finalisten, TC Celanique. De rittige bruine merrie staat ingeschreven bij het NRPS en heeft als vader Ravel en als moeder de stermerrie Ninique (Cabochon x Apollonios). De merrie is gefokt door A.C. Bongers uit Bodegraven en is in eigendom van de ontdekker en oude eigenaar van de bronzen prijswinnaar van Kentucky, de hengst Ravel, Tim Coomans uit Oud-Beijerland.

De sympathieke merrie die erg fijn over de benen ging, werd voorgesteld door Sjanine van der Jagt uit Oud-Beijerland.
Volgens Judith niet het meest opvallendste paard van de vijf finalisten, maar wel bijzonder ongecompliceerd, werklustig en geconcentreerd.

De vierde plaats was voor de dit jaar bij het BWP goedgekeurde hengst Sir Donovan (Sir Donnerhall x Weltmeyer x Bolero). De zwarte hengst werd voorgesteld door Veronique Swagemakers uit Balen (Belgie) en is gefokt door Wolfgang Sohner uit Krautheim. De eigenaar is Team Carrero uit Balen (Belgie). De hengst heeft een zeer goede test gelopen in België en is tevens goedgekeurd voor het Hannoveraanse stamboek. De jury vond de hengst fijn lichtvoetig bewegen met een bijzonder fijne galoppade, veel evenwicht en balans en heel werkwillig.

De vijfde plaats was voor TC Lexus (Lauries Crusador xx x Donnerhall x Grande). Wederom een hengst, gefokt door H. Leisman uit Tecklenburg uit Duitsland en in eigendom van Tim Coomans. De amazone die de hengst voorstelde was Simone Both uit Oudenhoorn. De hengst, zeer ongecompliceerd en fijn te rijden, zal aangeboden worden bij het NRPS. Met name in de galop waardeerde de hengst zich bijzonder op.

De zesde plaats was voor de merrie TC Ciclair (Sir Sinclair x Contango), gefokt door A. Geesink in Groenlo en in eigendom van Tim Coomans. De merrie beschikt over drie goede gangen en werd voorgesteld door Jessica Buying.

De zevende plaats was voor de bruine ruin Cooper (Florencio x Flemmingh), gefokt door Jacatra BV in Zuidoostbeemster en in eigendom van Patrick v.d. Meer uit Naaldwijk. Patrick stelde de mooie ruin die drie zeer sterke gangen heeft en fijn in balans liep heel netjes voor en met name de galop was extra.

De achtste plaats was voor de zwartbruine merrie TC Catrouche (Vic x Weltino). Het paard is gefokt en in eigendom van Tim Coomans en werd voorgesteld door Manon Smith. De merrie liep mooi in aanleuning en toonde 3 goede gangen.

De negende plaats was voor Casanova (Oscar x Flemmingh). De vosruin is gefokt door E.J. Grijpstra-Richert uit Epe en in eigendom en gereden door Marion Koeman uit Heteren. Een paard dat mooi bergop beweegt en met name de galop was de jury zeer van gecharmeerd.

De tiende plaats was voor TC Cheatodon (Vic x Gouverneur), gefokt door G.Triemstra en Tim Coomans. De ruiter Charles van Belle stelde het imponerende paard met een sterke draf en galop netjes voor.

In de pauze verzorgde Madeleine Witte met de hengst Wynton (Jazz x Matador) een prachtige show. Frenk Jespers gaf zeer duidelijk en leerzaam commentaar bij de nog jonge hengst die al zeer goed presteert op ZZ-Zwaar niveau.

Met een zeer goede kopgroep, maar ook erg goede paarden in de middenmoot was het evenement weer bijzonder geslaagd. Om de woorden van onze kundige omroeper Eric Hart te gebruiken "een topeditie"!!!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.