MENU

Veulenvisite verboonDe jaarlijkse veulenvisite heeft dit jaar weer plaats gevonden. 24 juli j.l. zijn we met zijn allen naar het eerste adres, naar Istvan gereden. In de tuin werden we daar heel hartelijk ontvangen.

Bij Istvan werden vijf veulens geshowd. Allereerst een rassig bruin hengstveulen van Vivaldi x Houston x Michelangelo. De moeder van dit veulen was kampioen van Zuid-Holland als veulen zijnde. Hierna werd eveneens een hengstveulen getoond, namelijk een vos van Oscar x Blanc Rivage x Actueel. Een ontzettend sterk veulen werd verteld. Het derde hengstveulen had veel uitstraling. Deze Lascadell x Lupicor x Blanc Rivage is gefokt uit een gewonnen dekking van het VWF-Prinsenstadspringen van 2009. Hierna werd een hengst van Vivaldi x Welt Hit x Zeoliet getoond. Uit deze merrie komt de hengst van Jazz, die afgelopen winter tijdens de KWPN Hengstenkeuring is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Daarnaast zijn alle vier de kinderen van deze merrie minimaal ster. Het vijfde veulen was het enige, nog heel jonge, merrieveulen. Een Uphill x Rousseau x Welt Hit II, die met veel souplesse en beweging door de baan draafde.

Na het bezoek bij Istvan zijn we de route vervolgd naar het Hippisch Centrum in Nootdorp van de familie Moesman. Ook hier weer werden we netjes ontvangen in de kantine, waar zelfs een klein zwembad stond.

Bij de familie Moesman showde Tim de veulens. Zijn honden waren er ook bij en wilden maar al te graag meehelpen. Op dit bedrijf waren drie merrieveulens geboren. Allereerst een in maart geboren Valdez x Donnerwind x Rohdiamant. In het gras showde het vosveulen zich constant in een mooie houding. Het tweede veulen is eigenlijk de tante van de Valdez. Een San Amour x Rohdiamant x Elcaro. Dit bruine veulen was voor niets of niemand bang. Het derde veulen was een mooi gelijnd veulen van Unaniem x Silvio. Tim vertelde dat zij vooral paarden fokken, waar een gemiddelde ruiter goed mee om kan gaan.

De visite werd vervolgd naar Schipluiden, naar Verboon Veulenopfok van Jan Verboon. Bij aankomst, na vele lange smalle weggetjes, kreeg ieder een boekje die was samengesteld in samenwerking met Kelly en Shanouk van Jeune VWF.

Het bezoek begon met een rondleiding op het bedrijf. De stallen waar de veulens werden geboren, de opfokstallen en de pensionstallen werden allen getoond. Ook het buitenterrein zag er praktisch en verzorgd uit. Hierna zijn we naar de binnenhal gegaan waar vier veulens werden getoond. Allereerst het jonge en met souplesse bewegende bruine hengstveulen van Vivaldi x OO Seven x Kennedy. Vervolgens het donkerbruine hengstveulen van Delatio x Ferro x Jazz. Een veulen met veel uitstraling. Het derde veulen was een grootramig merrieveulen van de alom bekende hengst Ferro. Hierachter zit Jazz x Haarlem. Het laatste veulentje van de dag was het bruine vrolijke hengstveulen van Wynton x Voltaire x Onyx.

Na het bezichtigen van de veulens was het tijd om de jonge paarden te gaan bekijken, welke Verboon in de opfok heeft staan, in het land van de familie Kalfsbeek. Sinds vier jaar heeft Verboon een goede samenwerking met de familie Kalfsbeek, waardoor hij de jonge hengsten daar kan weiden. Een mooie koppel 1-jarigen en een mooie koppel 2-jarigen werden getoond, die in een best grasland liepen. Bij de jaarlingen waren een San Remo x Jazz, een Vivaldi x Contango, een Wynton x Flemmingh, een Ampere x OO Seven en een Zenon x Krack C te bezichtigen. Bij de tweejarigen waren het een Florencio x Rousseou, een Cardento x Pilot, een Corland x Indoctro, een Santano x Gribaldi, een Sir Shitterfly x Jus de Pommes, een Sunny Boy x Don Primaire, een Obelisk x Flemmingh, een Jazz x OO Seven, een Ziësto x Darwin, een Sandreo x Ferro en een For Germany RD x Prince Paradiso. Dankzij het boekje werd duidelijk welke lijn bij welke jonge hengst hoorde. Daarbij gaf Jan Verboon nadere toelichting.

Na deze rondleiding door de weilanden werd de veulenvisite gezellig afgesloten bij de familie Kalfsbeek in de tuin, waar we netjes werden ontvangen voor een hapje en drankje.

De VWF bedankt de veuleneigenaren voor hun inzet en gastvrijheid. Het was een mooie en leerzame dag.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.