MENU

3.1 Ciske 1b14bdfcBij de driejarigen sprong met zeer veel vermogen de KWPN merrie Ciske (Indorado x Indoctro) naar de eerste plaats. Ciske is gefokt en in eigendom van Astrid en Erik van der Poel in H.I. Ambacht. De bruine merrie is gefokt uit de elite merrie Wiske en komt uit de moederlijn van Numero Uno. Een mooie complete merrie die veel techniek en vermogen toonde, aldus de jury.

De jury bestond dit jaar uit internationaal amazone Mareille Schröder, onder meer bekend met het paard Pino en Johan Laseur, die een trainings en handelsstal runt in Soest. Johan Laseur gaf een duidelijke uitleg bij elk paard.

De strijd om de eerste plaats werd aangegaan met de merrie Cocomunde (Lord Z x Zeus) van fokker Lilian Pleunis en in eigendom van Marian Borst in Hazerswoude. Een heel ander type paard, de merrie is nog zeer jeugdig, tot je haar over de hindernissen ziet gaan. Achter opent ze zeer goed en heeft veel oog op de sprong. De nr. 1 en 2 behaalden een gelijk aantal punten. Aangezien de Indorado voor het vermogen een punt meer behaalde eindigde deze met veel macht springende merrie op de eerst plaats. De merrie Cocomunde komt uit de moederlijn van de hengsten Attack Z en Radjah Z en de internationale springpaarden Ready Z en Lizalmunde.

De derde plaats was voor de voshengst Classic (Armitage x Chin Chin). Een massaal paard die heel veel vermogen toonde, maar nog wat wisselend was in de techniek. De hengst werd gefokt en is in eigendom van Stal Everse in Waddinxveen.

De vierde plaats was voor de bijschrijving Cote Dór (Cartano x Jokinal de Bornival) van eigenaar Leon van de Ende en Iris van de Berg. Een paard dat uit kan groeien naar een fijn springpaard volgens de jury.

Als vijfde eindigde de prok merrie Cointreau (Vaillant x Clinton) van fokker en eigenaresse Marine Pauw. Een paard dat komt uit de moederlijn van Montender en Jabot. Een fijn paard met een goede techniek.

De zesde plaats was voor Cannyon (Tygo x G.Ramiro Z) van fokker M.Tijssen uit Lienden en in eigendom van Carine Kok. Een paard met heel veel galoppade, die nog meer zijn balans moet vinden in het sluiten.

Als zevende eindigde de schimmel hengst Cognac du Vlist Z (Calvino Z x Starman) van fokker en eigenaar Stoeterij van der Vlist in Vlist. Een mooie schimmel die veel voorzichtigheid toonde over de hindernissen.

Als achtste eindigde de merrie Cegrid (LÉsprit x Vasco) van fokker en eigenaar Geert Meursing in Hazerswoude-Dorp. Uit de moederlijn van de internationale springpaarden Lorenzo en Opium (Boreas). Een modern mooi paard dat goed met de schoft naar boven sprong.

Bij de driejarigen werden zo’n 30 paarden beoordeeld. In de pauze gaf Johan Laseur een zeer leerzame clinic. Crista Hoogendoorn reed een jonge hengst, gefokt door Gerrit van Heijst. Jordy Duijndam reed tevens een jong maar wel meer ervaren paard. Johan Laseur begeleidde de beide combinaties op een manier die veel vertrouwen aan de paarden gaf en leerzaam was voor het publiek om te zien.

Bij de aanlegtest voor vierjarigen onder het zadel ging de eerste plaats naar de vos ruin Blitsfee van fokker en eigenaar Ivan Okkerman. De ruin werd vakkundig voorgesteld door Erica Okkerman. Blitsfee (Vigo d’Arsouilles x Zuidhorn) komt uit de stam van Powerfee, die GranPrix loopt onder Harry Smolders. Het is een fijn paard, die na fouten goed hersteld. Op de sprong toont hij veel vermogen. Testamazone Mareille Schröder: “Blitsfee geeft een heel fijn gevoel op de sprong, hij is makkelijk en lichtvoetig en is heel voorzichtig”.

Als tweede geplaatst werd de grote bloederige bruine ruin Berdi M (Verdi x Narcos II) gefokt door Veehandel Musterd en in eigendom van Stal Everse. Met Alex Trouenbach in het zadel toonde hij een zeer goede sprong, die door zijn jeugdigheid nog wat wisselend was. ‘Hij geeft een heel goed gevoel op de sprong’, aldus Mareille Schröder. 'Een paard wat we zeker terug gaan zien'.

De derde plaats was voor Bellilene, een stermerrie van Tenerife uit de keurmerrie Valerie. Zij is gefokt en in eigendom van Astrid en Erik van der Poel. Moeder Valerie (v. Marlon) was als veulen, drie- en vijfjarige kampioen op de centrale keuringen en op de NMK in Ermelo behaalde zij als drie- en vijfjarige een 3e plaats bij de springgefokte merries. Astrid van der Poel reed Bellilene voor, waarna de jury lovend was over haar vermogen. Volgens Mareille Schröder een paard die fijn springt en goed te rijden is.

Als vierde eindigde de ruin Bienvenu (Numero Uno x Hors La Loi II) voorgesteld en in eigendom van Jessica de Rooij. Een paard dat op een heel nette manier springt, maar nog wat ervaring mist.

De jury was enthousiast over het aangeboden materiaal. Er zaten diverse paarden bij die uit kunnen groeien tot zeer interessante springpaarden. De paarden waren over het algemeen netjes voorbereid en voorgesteld.

4.1 Blitsfee

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.