MENU

springen kampioenNieuwerkerk a/d IJssel - Voor de negende maal organiseerde de VWF de jaarlijkse veulenkeuring, dit jaar voor de tweede keer om de Treurniet Bokaal, gesponsord door Treurniet Mengvoeders B.V. De veulenkeuring werd gehouden in de binnenmanege bij Pensionstal Parkzicht in Nieuwerkerk a/d IJssel. De jury bestond dit jaar uit Bert Poppelaars en Wilma van Straalen. Aangezien het weer voorafgaand aan het evenement slecht was besloten we de keuring in de ruime binnenmanege te houden. De accommodatie was prima verzorgd en de jury kon de veulens rustig en allen onder dezelfde omstandigheden beoordelen.

Zij benoemden Efeera Altena (Jazz x Metall), van fokker J. Timmerman uit Moordrecht tot de dressuurkampioen en Vivamunde Z (Vleut x Furioso II), van fokker L. Pleunis uit Hazerswoude-Rijndijk, tot de kampioen in de springrichting.

Kampioen van de dressuurveulens, het merrieveulen Efeera Altena (Jazz x Metall) van fokker en eigenaar J. Timmerman uit Moordrecht is een mooi langgelijnd veulen met een zeer goede beweging en een mooie houding. Met name de draf had veel souplesse en afdruk. Efeera is een kind van de keurmerrie Vifeera en komt uit dezelfde moederlijn als de goedgekeurde KWPN hengst Ufo (V.Metall).

De tweede plaats was voor het merrieveulen Enjoy (Rousseau x Lauries Crusador) van fokker en eigenaar van Zwienen uit Berkenwoude. Een royaal ontwikkeld veulen met een aansprekende draf en een galop met veel sprong. Enjoy komt uit de staatspremie-merrie Highlight VII, een stam waar tevens diverse Internationale springpaarden uitkomen en o.a. de goedgekeurde hengsten Castro, Landco, Prince v.d. Wolfsakker.

De derde plaats was voor het bijzonder rassige hengstveulen Expression (Quarterback x Flemmingh) van fokker en eigenaar J.W.E. van Delden uit Zoetermeer. Een veulen met veel uitstraling en een zeer goede galop. De moeder Silithya komt uit de Nomana stam, waar o.a. het internationale dressuurpaard Jup uit komt.

Op de vierde plaats eindigde het hengstveulen Energy (San Remo x Jazz) van fokker en eigenaar J. Verboon uit Schipluiden. Energy is gefokt uit de ster prok merrie Ulrike. Een langgelijnd hoogbenig veulen.

Als vijfde eindigde het hengstveulen El Diablo (Zenon x Krack C) van fokker en eigenaar A. Hoogendonk uit s’Gravezande. Een royaal ontwikkeld veulen in mooie conditie.

De zesde plaats was voor het hengstveulen Expectation (Vivaldi x Rhodium) van fokker en eigenaar J.W.E. van Delden uit Zoetermeer. Een veulen met een goed gebruik van het achterbeen.
Op de zevende plaats eindigde het hengstveulen Eragon (Westpoint x Ramiro’s Bube) van fokker en eigenaar Stal Grandia uit Bleiswijk. Het veulen heeft een mooi lichaamsgebruik.

Bij de springgefokte veulens eindigde het merrieveulen Vivamunde (Vleut x Furioso II) van fokker en eigenaar L.Pleunis-Spangenberg uit Hazerswoude-Rijndijk op de eerste plaats. Een rassig veulen met een mooie voorhand en een zeer goede draf en galop. Moeder Furalmunde Z is een keur- prestatiemerrie en reeds 22 jaar oud, maar nog in zeer goede conditie. Vivamunde is haar 17e veulen. Uit deze moederlijn komen diverse goedgekeurde hengsten.

Op de tweede plaats eindigde het merrieveulen N.N. (Wizzard x Burggraaf) van fokker en eigenaren Frans van der Burg en Roel Bruggink. Een sterk en goed schimmelveulen met veel maat.

De derde plaats was voor het merrieveulen Ellanel (Singapore x Goodtimes) van Esther Bos uit Bergschenhoek. Een aansprekend veulen die in de onderdanen wat meer correctheid zou mogen tonen. Ellanel komt uit dezelfde stam als de goedgekeurde KWPN hengst Daimler en Upper-Class.

Op de vierde plaats eindigde het hengstveulen El-jazair (Indoctro x Indorado) van eigenaar en fokker Stal Grandia uit Bleiswijk. El Jazair komt uit de elite preferente merrie My Lady.

De vijfde plaats was voor het merrieveulen Eliana II (Wietvot x Voltaire) van eigenaar en fokker Stal Grandia. Eliana II komt uit de ster prok merrie Reliana.

Op de zesde plaats is geëindigd het netjes voorgestelde merrieveulen Evidente (Wizzerd x Legaat) van fokker en eigenaar G.de Koning en F.van der Burg. Evidente komt uit de sport spr. Merrie Lucky girl.
Op de zevende plaats is geëindigd het merrieveulen Ebony (Eurocommerce Vaillant x Feder) van fokker en eigenaar J. Voorwinden.

Het was jammer dat er niet meer aanmeldingen waren voor de veulenkeuring. Er was een zeer goede sfeer tijdens de keuring, een mooie accommodatie, er was veel publiek, mooie prijzen, prima weer en een fijne en deskundige jury. Al met al een zeer geslaagde dag.

dressuur kampioen

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.