MENU

Gentleman 97228078Zaterdag 18 april werd er wederom bij manege Prinsenstad in Delft gestreden om het open kampioenschap vrijspringen voor driejarigen om de Geert Meursing Wisseltrofee, georganiseerd door de fokvereniging VWF. De initiatieven van de fokvereniging VWF om samen met de fokkers/eigenaren en ruiters de springpaardenfokkerij in Zuid-Holland te promoten beginnen zijn vruchten af te werpen. In de mooie, professionele entourage van manege Prinsenstad van de familie Duijndam werd tevens de aanlegtoets voor vierjarige paarden onder het zadel gehouden.

De jury Eric Naberink en Marco Sas vonden de kwaliteit goed, met een paar flinke uitschieters erbij, zowel bij de driejarige bij het vrijspringen als bij de vierjarigen onder het zadel. De beste vierjarigen werden overgereden door jurylid Eric Naberink. Jurylid Marco Sas had daags tevoren zijn middenhandsbeentje gebroken, waardoor rijden niet mogelijk was.

Bij de driejarigen ging de eerste plaats en dus de wisseltrofee om de Geert Meursing bokaal naar Gentleman vd Dennehoeve, gefokt door stoeterij Dennehoeve in Zandvliet (Belgie) en in eigendom van van Gommeren/Moerings/de Prins. Een sterke bruine BWP hengst (KWPN 2e bezichtiging) van Calato x Calido x Landgraf. De hengst sprong er ook werkelijk uit. Met een gat van 8 punten verschil met de nummer 2 imponeerde hij door het gemak en het vermogen van een springcrack. Een hengst met veel souplesse en een machtige galoppade. Als 2-jarige eindigde hij reeds als 4e in Mechelen bij het vrijspringen en kreeg hij 3 x een 9,5. Uit de moeder Valida S komen 2 internationale springpaarden. De grootmoeder Landgravin is een internationaal springpaard. Gentleman wordt dit jaar bij stoeterij Zangersheide voorgesteld.

De tweede plaats was voor Gayo van den Bisschop (Nabab de Reve x Starter), ditmaal een BWP voshengst van fokker Tom de Craene en in eigendom van Ivan Okkerman en Han van Blokland. Een paard met veel vermogen en een goede techniek. De moeder Uranie loopt Gran Prix, een volle broer van Gayo van den Bisschop loopt ook Gran Prix. De derde prijs lag klaar voor Bapsody M (Corland x Burggraaf). Een KWPN schimmel merrie gefokt en in eigendom van Geert Meursing uit Hazerswoude-Dorp. Een grote, comfortabele merrie met veel lossigheid en afdruk. Grootmoeder Gwendola is Z springen. Uit de moederlijn komen diverse internationale springpaarden. Als vierde geplaatst werd de ruin Blitsfee (Vigo dÁrsouilles x Zuidhorn) uit de stam van Powerfee, die GranPrix loopt onder Harry Smolders. Blitsffee is gefokt en in eigendom van Ivan Okkerman. De vijfde plaats was voor de prok gekeurde merrie Bella Ria (V. Tangelo v.d. Zuuthoeve x Glendale) van fokker M. Offerman uit Delft en in eigendom van manege de Prinsenstad uit Delft. Een mooie merrie die zeer voorzichtig is. De zesde plaats ging naar de merrie Grand-fleur (Cabrio v.d. Heffinck x Coriolan) van eigenaar E.J. Jellema/C.D. de Waard uit Rotterdam. De zevende plaats was voor Britt M (Stedinger x Silvano) van fokker stoeterij het Maalwater en in eigendom van Ronald Nowee. De achtste plaats was voor de hengst Bobolensky (Cornet Obolensky x Numero Uno) van R. Bongers en van Gommeren.

Bij de vierjarigen ging de eerste plaats naar de schimmelruin Vegas van de Wolfsakker van fokker en eigenaar Ivan Okkerman en Bart v.d. Kloet. De ruin werd zeer vakkundig en plezierig voorgesteld door Erica Okkerman. Vegas heeft als vader Vigo dÁrsouilles (V. Nabab de Reve) en als moeder de door Davin Jobertie internationaal 1.45 m. uitgebrachte merrie Quasine (Heartbreaker x Egostern). Vegas is middels embryo-transplantatie verwekt, aangezien Quasine nog volop in de sport liep. Vegas is bijzonder snel op de sprong en heeft heel veel inzet, hij kijkt super mee en is erg voorzichtig. Een toekomstige topper. Gastruiter Eric Naberink glunderde toen hij van het paard afstapte: snel en heel veel vermogen”” was zijn commentaar.

Als tweede geplaatst werd wederom een schimmel merrie (Casantos x Satelliet) van Mildret van Wooning en fokker T.S. Peeters uit Waskemeer. Een grootramige merrie met veel afdruk en inzet. Een halfzus van haar van Cantos loopt Z springen. De amazone was E.M. van Duin. De derde plaats was voor Society Again (Cantos x Peter Pan), wederom van eigenaresse Mildret van Wooning en fokker de Boer uit Havelte. De bruine merrie won als 3-jarige reeds de Raadsheerencup in Noord-Holland en is voorl.keur en prok. De mooie merrie opent achter goed en toont veel vermogen. Wederom als amazone E.M. van Duin. Als vierde eindigde de ruin Ascalon (Indoctro x G.Ramiro Z) van Han van Blokland en gereden door Tamara Danning. Een mooi paard om te zien met een efficiente wijze van springen. De vijfde plaats was voor de ruin Ajax (Babouche van het Gehucht Z x Kojak) van fokker en eigenaar Han van Blokland/Ivan Okkerman en Bert van Kooten. De ruin werd gereden door Tamara Danning. Op de zesde plaats eindigde de ruin A.Latino (Landjonker x Cartoonist) van fokker, eigenaresse en amazone Tamara Danning. De zevende plaats ging naar de ruin Apolle (Cartier van de Heffinck x Nimmerdor) van fokker van Leeuwen en eigenaar manege de Prinsenstad. Jordy Duijndam bereed het paard. De achtste plaats was voor Aragorn (Querlybet hero x Grundstein 2) van fokker en eigenaar Geert Meursing. De ruin werd gereden door Matthias Poggemoller.

In de pauze gaf Eric Naberink een toelichting bij een demonstratie van een hunter. Het was een gezellige dag met mooie sport en een stel beloftevolle jonge paarden.

Vegas

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.