MENU


Veulencollectie

Veulencollectie

VWF Successen

VWF Successen

DE SUCCESSTORY VAN RAVEL

(Contango x Democraat x Wisconsin)

Als 2½ jarig paard werd de hengst Ravel door Tim Coomans “gespot”en samen met Ad Valk aangekocht. Ze stelden hem voor bij het KWPN, maar Ravel kwam niet verder dan de eerste bezichtiging. TC Ravel werd begin 2002 goedgekeurd bij het AES waar hij werd bestempeld als de beste van zijn jaargang. In hetzelfde jaar won hij de voorselectie van de PAVO-cup in Heerjansdam. Hier werd hij door de jury beoordeeld als een zeer getalenteerd dressuurpaard met een fantastisch gevoel hetgeen beoordeeld werd met een 9 voor de galop. De galoppade van Ravel is grandioos en weet telkens weer te imponeren. Als 4 jarige was hij kampioen bij VWF-Prinsenstaddressuur.

De hengst werd zadelmak gemaakt en netjes opgeleid. Tim en Adrianne Wigmans reden Ravel tot hun 6e jaar. Na zijn 6e jaar heeft Edward Gal de hengst gereden in de Prix St.Georges, waar Ravel echt opviel met zijn sterke, krachtige beweging en zijn bijzonder fijne karakter. In het buitenland vielen zijn kwaliteiten ook op, en de hengst werd aangekocht door de sponsor van Steffen Peters. Toen Steffen Peters de hengst reed noemde hij als sterkste punt dat hij geen zwakke punten heeft.Na 7x Grand Prix gestart te hebben plaatste Steffen Peters zich met overtuiging voor de Olympische Spelen, met de inmiddels 10 jarige Ravel. Een fantastische prestatie van Steffen en Ravel! Tim heeft altijd in Ravel geloofd en voorspelde dat hij eens op de Olympische Spelen zou uitkomen. Hij had gelijk. In de Grand Prix Special schoorde het duo 71,8% na een prachtige rit, die resulteerde in een 4e plaats (waarin het Duitse jurylid hem op de 10e plaats zette).

Ravel en Steffen reden hun nieuwe kur. De kur bestaat uit muziek die voor Steffen belangrijk is en werd in elkaar gezet door Terry Ciotti Gallo. Het resultaat was een goed getimed geheel dat uitstekend bij dit machtige paard past. Ravel loopt soepel door zijn lijf en is super geconcentreerd. Hij toonde grote, elastische bewegingen die de afgelopen weken alleen maar beter werden. De kur werd gewaardeerd met 76,5%, wat een derde plaats betekende.

Het was een spannende strijd met Heike Kemmer met Bonaparte, die uiteindelijk aan het langste eind trok. Een beetje ondankbare, maar toch prachtige uiteindelijke vierde plaats was voor Ravel en Steffen Peters

Ravel zelf is een product uit de succesvolle Contender-nafok. Vader Contango (Contender) leverde goede sportpaarden in diverse disciplines. Moedersvader Democraat (Pion x Silvano) liep zelf op Grand Prix niveau onder Anky van Grunsven. Daarachter zich Wisconsin en de hardheid heeft hij meegekregen van B.Raimond. De fokker van Ravel is H.de Man uit Spyk (gemeente Lingewaal). De volle broer, de AES goedgekeurde hengst Showtime heeft in Nederland ZZ-licht gelopen en loopt nu Prix St.Georges in Engeland.

Toen Ravel naar Amerika verkocht werd, is hij in Nederland negatief op CEM getest. In Amerika is hij opnieuw getest, waarbij de uitslag positief was. Aangezien hij ½ jaar in quarantaine zou moeten, is besloten hem te castreren. Er is echter nog diepvriessperma beschikbaar bij Tim Coomans.

Nu, na de Olympische Spelen verklaart Steffen Peters: We hebben hard gewerkt, discipline is de brug tussen dromen en prestaties. Ravel krijgt nu zijn verdiende vakantie, ik heb hem een eigen plek op de weide belooft!! Na de rustperiode zal Ravel doorgaan onder zijn nieuwe naam: “Yahoo’s Ravel”, de eigenaren van Yahoo zijn nl. de sponsor van Steffen Peters zijn Ravel.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.