MENU


Veulencollectie

Veulencollectie

VWF Successen

VWF Successen

Agenda

31 maart Algemene Ledenvergadering fokvereniging VWF ZH west gevolgd door zeer interessant openbaar gedeelte

VWF ledenvergadering intern gedeelte (alleen voor leden)
Aanvang: 19.00 uur.
Aansluitend aan de ledenvergadering vindt een openbaar gedeelte plaats (voor iedereen toegankelijk)
Aanvang: 20.00 uur.

30 april VWF springen *met inschrijfformulier*

VWF Springen bij Manege de Prinsenstad

Definitieve startlijst:

Klik hier voor een afbeelding van de lijst  of  Download de lijst in PDF-formaat (Let op! 2 pagina's)

Het VWF Springen is door de VWF in 2003 in het leven geroepen.
Het evenement wordt in de maand april door de VWF georganiseerd op de prachtige locatie bij Manege de Prinsenstad in Delft.
Het VWF Springen bestaat uit een open kampioenschap vrijspringen voor driejarige springpaarden en een aanlegtest voor vierjarige springpaarden onder het zadel.
De paarden dienen wel geregistreerd te zijn bij een erkend Europees warmbloedpaardenstamboek.

Jury; Bart van der Maat en Boudewijn Schepers
De paarden zullen beoordeeld worden door Bart van der Maat en Boudewijn Schepers. Bart van der Maat is weer terug in Nederland na een zeer succesvolle periode bij Rolf-Göran BENGTSSON in Duitsland. Naast de opleiding van jonge springpaarden is hij o.a. ook actief bij het rijden van de KWPN hengsten tijdens hun verrichting. Boudewijn Schepers is een autoriteit op het gebied van beoordelen van springpaarden en kan dit ook als geen ander. Jaren is hij voorzitter geweest van de BWP hengstenkeuringscommissie en nu ondervoorzitter van het BWP, één van de leidende springstamboeken in de wereld.

Geert Meursing Wisseltrofee

Het open kampioenschap vrijspringen staat in het teken van het vrijspringen met driejarige springpaarden. Deze jonge springers worden door een vakkundig juryduo beoordeeld op de techniek, afdruk, souplesse, voorzichtigheid, vermogen, galop en algemene indruk. Het paard dat op deze onderdelen de hoogste totaalscore behaald mag de eerste plaats innemen. De eigenaar en/of fokker van deze kampioen wint de felbegeerde Geert Meursing Wisseltrofee en een geldprijs!

2019 Winnaar VWF Springen;  Lesther (Glenfiddich VDL x Farmer) fokker/eigenaar Geert Moerings uit Roosendaal

 Aanlegtest vierjarige springpaarden

De vierjarige springpaarden kunnen deelnemen aan de aanlegtest onder het zadel. In groepen van twee tot drie paarden worden een aantal lijntjes gesprongen onder de man. De jury beoordeeld de paarden tijdens het springen op techniek, afdruk, vermogen, inzet, galop en algemene indruk. De beste paarden worden overgereden door een van de juryleden, waarna een bonus wordt toegekend. Het paard met de meeste punten is de kampioen, verdient de eer en krijgt een mooie geldprijs

 2019 winnaar vierjarige springpaarden; King Kong W van Stal Everse en Waldman Horses uit Waddinxveen.

Verloting dekking; Cobalt v/d Bisschop Z  (Cicero Z x Berlin x Nabab de Reve)
loten zijn verkrijgbaar bij het secretariaat!  Cobalt v/d Bisschop Z heeft 3x op rij alle vermogen in zijn pedigree. De moeder van Cobalt is jong overleden maar de oudste kinderen lopen zich al in de kijker waaronder Nobel v/d Bisschop (Gemini) onder het zadel van Sabrina van Rijswijk. Zijn grootmoeder is de volle zus van niemand minder dan Vigo D'arsouilles. De moederlijn heeft al een tiental springpaarden op grand-prix niveau voortgebracht. Cobalt v/d Bisschop kenmerkt zich door zijn meewerkende karakter, springt heel lichtvoetig en heeft een enorme fijne balans en gallopade. Tevens beschikt Cobalt over alle vermogen en door zijn intelligentie bewaard hij altijd het overzicht.

Cobalt vd Bisschop is beschikbaar voor de fokkerij via Stal de Krochten

 

 De locatie is wederom Manege de Prinsenstad in Delft. Aanvang: ± 15:00 uur

Inschrijven VWF Springen bij Manege de Prinsenstad

  inschrijfformulier klik >>


Inschrijven kan tot en met 22 april 2022 door onderstaand inschrijfformulier in te vullen en op te sturen. U ontvangt meteen bericht dat uw inschrijving is binnengekomen (mits uw e-mailadres goed is ingevuld). Mocht u niets van ons vernemen, dan is er iets misgegaan en verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
NB! Schrijft u meerdere paarden in opent u dan steeds het formulier opnieuw. Sluit het bevestigingsbericht af en open het formulier opnieuw en/of overschrijf in ieder geval niet het eerder ingevulde formulier. Wij ontvangen dan namelijk alleen de eerste inschrijving en niet de overige inschrijvingen.

Onvolledig ingevulde inschrijfformulieren worden niet in behandeling genomen.

Het inschrijfgeld dient direct betaald te worden bij inschrijving.
Het inschrijfgeld bedraagt per paard EURO 15,00 voor leden / EURO 22,50 voor niet-leden. 

Maandag 25 april is er weer een mogelijkheid om te oefenen voor het vrijspringen vanaf 18.00 uur bij Stal Meursing, Westzijdeweg 79 2391 JE Hazerswoude-dorp, inschrijven kan via Samantha telefoonnummer 06-39482904

DOWNLOAD de PDF >>

 

Startlijst VWF dressuur

Beste deelnemers, we hebben een strak schema.
We vragen jullie vriendelijk op tijd (min 45 min. voor je starttijd) aanwezig te zijn en je op tijd bij onze ringmeester te melden, zodat het programma vlot kan verlopen.
Er wordt op de dag zelf niet meer geschoven in het programma. 

Inschrijven VWF Dressuur 2021

Op zaterdag 23 oktober a.s. organiseert Fokvereniging VWF Z-H West het VWF-Dressuur bij Manege de Prinsenstad te Delft. Ook dit jaar wordt weer gereden om de Kalfsbeek dressuur bokaal. Aan deze aanlegtest voor jonge dressuurpaarden kunnen alleen driejarige paarden meedoen.

23 oktober het VWF-Dressuur bij Manege de Prinsenstad om de Kalfsbeek Dressuurbokaal

Fokvereniging VWF Z-H West organiseert 23 oktober het VWF-Dressuur bij Manege de Prinsenstad te Delft. Ook dit jaar wordt weer gereden om de Kalfsbeek dressuur bokaal. Aan deze aanlegtest voor jonge dressuurpaarden kunnen alleen driejarige paarden meedoen.
De paarden worden in groepjes van drie voorgesteld aan de jury, er wordt stap, draf en galop op beide handen gevraagd.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.