MENU


Veulencollectie

Veulencollectie

VWF Successen

VWF Successen

Doron Kuipers wint tijdens Outdoor Concours bij manege De Prinsenstad te Delft ook rubriek 4 jarige springpaarden fokvereniging VWF.

Tijdens het weer geweldig georganiseerde OUTDOORS DELFT CONCOURS bij Manege de Prinsenstad te Delft werd in vervolg op het VWF Springen bij Manege de Prinsenstad wat op 1 april j.l. heeft plaats gevonden (wat alleen nog een aanlegtoets was) er nu op 1 juni een heel parcours door de 4 jarige paarden gesprongen.

De VWF Fokvereniging 4-jarige rubriek gesponsord door EBH Legal Advocaten werd door de goed in de manieren springende Otis W (Casallo Z) gewonnen. Hij werd keurig voorgesteld door de al eerder winnende Doron Kuipers! Dit alles onder het streng toeziende oog van de jury leden, Chiel Greeve en zijn dochter Dominique Greeve.

Dominique Greeve

De jury was van mening dat het een goede groep 4 j. springpaarden was. Ze waren nog niet allemaal even ver in de africhting. De kopgroep ontliep elkaar niet veel. Voor de jonge paarden is zo’n top aangekleed concours met ook een hoop vlaggen die behoorlijk werden gevangen door de wind toch best wel een hele happening. In de 2e ronde in een verkort parcours voor de beste 10, zag je dat een aantal toch al behoorlijk wat energie vergeven hadden. Maar jonge paarden moeten in zorgvuldigheid veel kilometers maken. Daar leren ze van.

Chiel Greeve

Op de 2e plaats staat Tim Franssen met Tigris di Jonella. Deze lichtvoetige vos met veel vermogen, liet zich goed rijden en had een goede manier van springen. Op de 3e plaats zien we de interessant gefokte Olivia Polo die uit één van de bekende lijnen van de familie Gustavii komt waar ook Irco Mena uit gefokt is. Op de 4e plaats staat Gert-Jan Horsmans met Optimist een nakomeling van de hengst Herakles x Caretano Z. Die in de 2e ronde wat meer rust in zijn lijf had en extra punten wist te pakken. Op de 5e plaats zien we Noell Heil met Ohjur S van Elvis ter Putte. Zij zette 2 maal hetzelfde resultaat neer met een paard wat goed in de manieren sprong met een goede galop. Op de 6e plaats Liv Huijbregts met Baltazar, die 2 x een mooi rondje neer zette. Haar paard moet er nog verder ingroeien.

Doron Kuipers 2

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.