MENU

(alle hieronder getoonde foto’s, tenzij anders vermeld, zijn gemaakt door Kathleen van Winden Equestrian Photography)
Foto's zijn na te bestellen via http://www.kathleenvanwinden.com/

Guan van het Kruisveld (V. Glasgow van het Merelsnest) werd kampioen bij de 3-jarigen, en Pergo (V. Perigueux) werd kampioen bij de 4-jarigen gereden door Senna Everse.

Op 30 april 2022 streden in een super ambiance de 3-jarigen voor de Geert Meursing Trofee. Manege de Prinsenstad had zich met haar altijd super aankleding opgemaakt voor een feest. En een feest was het voor het in grote getale toegestroomde publiek. Het losspringen van de 3-jarigen werd beoordeeld door Bart van der Maat en Johan Wilmink. De aanlegtoets voor 4-jarige springpaarden werd beoordeeld door Bart van der Maat en Bas Huijbregts. In een serene rust sprongen de 3-jarigen rond ondersteund door een bekwaam team aangestuurd door Jordy Duijndam.

Remco Ruijzing  Guan van het Kruisveld

Remco Ruijzing met de kampioen bij de 3-j , de als een Koning rond gaande hengst, Guan van het Kruisveld (Glasgow van het Merelsnest x Arko III)

Op de 2e plaats kwam de de ruin Bali (Bamako de Muze x Indoctro) gefokt en in eigendom van Stal de Visser te Woensdrecht. Dit is een ruin met een atletisch voorkomen, met veel drive en voorzichtig.

Op de 3e plaats treffen we de merrie Our Queen van de Prinsenstad (Farfan x Zapatero VDL) gefokt door Manege de Prinsenstad, familie Duijndam en in eigendom van Soraya Lima te Schiedam. Dit is een zeer scherpe merrie, super in het model, zeer veel afdruk met een goede techniek en mooi voorbeen. Ze maakt een gretige indruk.

 

Op de 4e plaats treffen we de merrie Olympia Bella van de Prinsenstad van Conthargos uit een Tangelo van de Zuuthoeve x Glendale merrie gefokt door M. Offerman Schipluiden en in eigendom van Manege de Prinsenstad, Duijndam. Dit is een mooi gemodelleerd paard met veel souplesse. Luxe merrie om te zien met een fijne techniek

Op de 5e plaats treffen we de merrie Ola D’Inola van Pomerol de Muze uit een Navarone x Indoctro merrie gefokt en in eigendom van Ingrid Pruisken te Berkel en Rodenrijs. Dit is een merrie die met veel vermogen springt.  Een fijne verschijning.

Op de 6e plaats treffen we de ruin Obama van Diamant de Semilly uit een Kannan x Joost merrie gefokt door en in eigendom van Andy Kwaaitaal te Nootdorp . Het is een grote ruin met veel afdruk en snel in de wendingen.

Op de 7e plaats treffen we de hengst Twix van HD van Lector van de Bisschop uit een Darco x Nabab de Reve merrie gefokt door en in eigendom van Bas Huiijbregts te Rijsbergen . Dit is een lichtvoetige hengst die gemakkelijk beweegt tussen de hindernissen. Een 8 voor techniek, souplesse en galop

Op de 8e plaats treffen we de ruin Confetti du Vlist Z van Cornado II uit een Clarence C x Donnerschlag merrie gefokt en in eigendom van Stoeterij van der Vlist te Lexmond. Merrie met zeer snelle reflexen en zeer goede techniek

 


Voor de 4-jarigen was een heel smakelijk ogende aanlegtoets neergezet ook weer onder de altijd naar verbetering strevende Jordy Duijndam. Duidelijk is dat de ruiters/amazones die hun paarden het beste aan de hulpen hadden staan die paarden ook beter konden laten zien wat ze in huis hadden. De beste 3 paarden werden ook nog onder het zadel getoetst door Bart van der Maat.

Pergo Senna Everse 01  Pergo Senna Everse 02

Kampioen bij de 4-j de hengst Pergo (Perigueux x Carthago Z) onder zijn amazone Senna Everse. De hengst die zich met veel inzet en plezier door Senna over de 4 hindernissen liet loodsen en in alles uitblonk.

Op de 2e plaats treffen we de ruin Newton van de Prinsenstad (Opium vd Bisschop x Tangelo van de Zuuthoeve) onder Jordy Duijndam een paard wat zich heel fijn liet rijden en zich met gemak van zijn taak kweet.

Newton van de Prinsenstad 

Op de 3e plaats vinden we Twilight du Vlist Z (Tangelo van de Zuuthoeve x Warrant), een merrie die zich fijn liet rijden en ook liet zien voor springen gemaakt te zijn. Zij werd gereden door de Benjamin van de wedstrijd, de kortelings 14 geworden Celeste van der Vlist te Lexmond, die 2 paarden voorstelde die beiden bij de beste 8 eindigden. Ze kreeg het compliment dat ze haar paarden op een fijne manier voorstelde.

Twilight du Vlist Z

Op de 4e plaats treffen we de merrie Narda (Vigo D’Arsoilles x Indoctro) onder Samantha Mast een paard wat zich kenmerkte door een goede techniek, Inzet, galop en een goede algemene indruk o.a. ook door een goede balans. Onderdelen waarvoor ze allemaal een 8 kreeg. De merrie is gefokt en in eigendom van Stal Meursing te Hazerswoude-Dorp.

Op de 5e plaats treffen we de hengst No Doubt (Opium vd Bisschop x Lupicor) onder Kirsten Duijvestijn een paard wat voor inzet en algemene indruk een 8 kreeg en voor alle andere onderdelen een 7,5. De hengst is gefokt en in eigendom van Jeroen Duijvenstijn te Den Haag

Op de 6e plaats treffen we de merrie Zilviette du Vlist Z (Zapatero x Olympic Starman) onder Celeste van de Vlist, een paard wat voor vermogen en inzet een 8 kreeg en voor de rest een 7,5.  Vermeldenswaardig is dat zij een kleindochter is van het Olympisch springpaard Olympic Sunrise. Ze is gefokt en in eigendom van Stoeterij van der Vlist te Lexmond

Op de 7e plaats treffen we de ruin Nadal van de Prinsenstad (Conthargo x Zapetero VDL) onder Jordy Duijndam een paard met een 8 voor galop en voor de rest, op één na, een 7,5. Wie naar de springfoto van hem kijkt zou zo maar kunnen denken dat hier een (top)hunter springt. De ruin is gefokt door G. ter Borg en in eigendom van Angelique de Wolf te Rotterdam

Op de 8e plaats treffen we de merrie Peligrosa (Perigueux x Vingino) onder Senna Everse een paard dat een 8 kreeg voor techniek, vermogen en algemene indruk.  Verder nog een beetje onwennig. De merrie is gefokt en in eigendom van Stoeterij Everse te Waddinxveen

 

Voorzitter Gerrit van Heijst van de fokvereniging VWF dankt Anton Duijndam voor de inzet en samenwerking met Manege de Prinsenstad voor dit topevenement   (foto: Manege de Prinsenstad)

 
De aanwezigheid van Anton Duijndam was een mooie gelegenheid om hem het winnende lot te laten trekken voor de gratis dekking van de hengst Cobalt van de Bisschop Z (Cicero Z x Berlin x Nabab de Reve).  (foto: Manege de Prinsenstad)


Men krijgt hier een goed beeld van de geweldige corridor waar de paarden doorheen lopen. (foto: Manege de Prinsenstad)

Hier zou je kunnen zien welk een rust de ruime omgeving uitstraalt ondanks het vele publiek dat is toegestroomd voor dit evenement (foto: Manege de Prinsenstad)

Met spanning wordt toegekeken hoe de bonuspunten verdeeld gaan worden aan de door Bart van der Maat overgereden 1e 3 paarden van de 4 jarige groep. (foto: Manege de Prinsenstad)

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.