MENU

Tijdens Outdoor Concours Delft bij Manege de Prinsenstad Delft vond op 17 juni een vervolg VWF rubriek voor 4 jarige springpaarden plaats. Werd op 30 april door de fokvereniging VWF in samenwerking met Manege de Prinsenstad alleen een aanlegtoets voor 4 jarige springpaarden georganiseerd, waar de 4 jarigen ervaring konden opdoen en op een paar hindernissen beoordeeld werden op hun aanleg, in de vervolg rubriek op 17 juni werd nu een heel parcours gesprongen. De beste 10 beoordeelden mochten in een verkort parcours nog een keer hun kwaliteiten laten zien en werden dus 2x beoordeeld.

Beide manches werden beoordeeld door de internationale springruiter Michael Greeve. Hij was van mening dat de totale groep van 43 paarden een sterke collectie was. Paarden met perspectief maar ook paarden in opleiding, die allen met de juiste training verder kunnen doorgroeien. Eigenaren en ruiters worden dus selectiever in de selectie van springpaarden waar ze tijd in investeren. In de betere groep van 10 paarden zie je eigenschappen die je graag bij springpaarden ziet zoals vermogen of vlug van de grond of veel afdruk of makkelijk sluit.

Perigueux, de Perpignon (Pilot x Watzmann) uit een Stakkato merrie uit de bekende fokstal van Dr Jacobs, die zich nadrukkelijk in de springrichting vereft, leverde niet alleen op 30 april maar ook op 17 juni de winnaar. Na Pergo op 30 april werd het Nada Mucho W op 17 juni, welke laatste goed werd voorgesteld door Anoek van der Pluim. Nada Mucho W (Perigueux x Warrant) is een groot paard met een mooie balans en veel afdruk. Nummer 2 is Neville van de Watermolen (Verdi x Mermus) is een typische Verdi nakomeling goed voorgesteld door Arjen van Diepen., een groot paard met veel afdruk. Nummer 3 is Manix ( Millais x onbekend), is een paard met veel afdruk en veel galop, professioneel voorgesteld door Pieter-Jan de Visser.

Bekijk de uitslagen (PDF)

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.