MENU

Duval’s Ozosexy (v. Secret x Zorro) won de drukbezochte aanlegtest voor driejarige dressuurpaarden bij Manege Prinsenstad. De grootramige zwarte hengst kreeg van juryleden Karen Nijvelt en José van Haaren maar liefst twee tienen. Amazone Amber Hage ontving afgelopen zaterdagavond uit handen van hoofdsponsor de heer G. Kalfsbeek de felbegeerde dressuurbokaal voor 2022.

Duval’s Ozosexy is gefokt en in eigendom van Jan Cees van der Endt, ontving de winnende eindscore van 135.2 punten. Jurylid Karen Nijvelt roemde de galop en de stap van de Secret zoon: “Wat willen we eigenlijk nog meer? We hoeven eigenlijk niks meer dan dit, dus dan geven we een 10.” Verder omschreef de jury de hengst als een echte krachtpatser met veel souplesse, een heel compleet paard dat fijn te bewerken is en drie zeer sterke gangen heeft. Duval’s Ozosexy werd in september al het beste Zeeuws gefokte paard tijdens de Duval Dressage Cup. In Delft hield hij de eer hoog en ging er dus een maand later weer met de winst vandoor. De hengst komt uit de merrie Basing Belle die zelf ZZ Zwaar loopt en waar reeds een ZZ licht paard uit komt.

Op de tweede plaats eindigde de chique hengst Orado , gefokt door J.G.J de Louw en inmiddels in eigendom van Alice Tarjan in Frenchtown USA. Deze kwaliteitsvolle vos van Desperado x Johnson was onder amazone Martine van Vliet behoorlijk gespannen, waardoor hij kort in de hals werd. Tijdens het overrijden kwam Orado meer tot ontspanning. “Een paard met veel expressie in de beweging, die altijd de bergop beweegt. Hij gaf mij onder het zadel het beste gevoel”, aldus van Haaren die de vos 10 punten gaf.

Orado Desperado x Johnson met amazone Martine van Vliet behoorlijk 

Orfeo behaalde een mooie derde plaats, de donkerbruine hengst van Charmeur x Negro onder Dirk-Jan van de Water en in eigendom van Sport pro horses. Een aansprekend paard volgens de jury met drie zeer  goede gangen en al veel balans. De hengst is gefokt door Epona bvba.


Orfeo  Charmeur x Negro onder Dirk-Jan van de Water

De als vierde geplaatste hengst Oreilly (Blue Horse Kingston x Desperado) van eigenaar en amazone Femke de Laat en fokker fam. Tijssen liet ondanks de spanning zien over 3 zeer goede gangen te beschikken met een hele sterke draf.

   
Oreilly (Blue Horse Kingston x Desperado) van eigenaar en amazone Femke de Laat

De 5e plaats was voor Olympia Timeless (Desperado x Furst Romancier), tevens de hoogst geplaatste merrie. Olympia Timeless is gefokt en in eigendom van Stal Chevaleh en werd voorgesteld door Samara van der Eerden. Een merrie met een supermooi exterieur die heel veel uitstraling heeft.


Olympia Timeless (Desperado x Furst Romancier) met Samara van der Eerden 

De 6e plaats was voor de sterruin Oliver R. Tambo SV, (Just Wimphof x Spielberg) in eigendom en voorgesteld door Mercedes Verweij. Oliver komt uit een predikaatrijke moederlijn en is gefokt door S. Spaans. De moeder Enjoy SV loopt Intermediaire I.


Oliver R. Tambo SV, (Just Wimphof x Spielberg) met Mercedes Verweij

De 7e plaats was voor de zwarte merrie Orange (Blue Hors Kingston x Chinook) van fokker Ad Valk en eigenaar en ruiter Yulan Visser. Een merrie met een zeer sterke draf.

Orange (Blue Hors Kingston x Chinook)  en ruiter Yulan Visser

De 8e plaats was voor de bruine ruin Othello (Daily Diamond x Charmeur) onder eigenaresse en amazone Eline van Egmond. Othello is gefokt door C. van Diemen.Othello behaalde een 9,5 voor de galop.