MENU

MACHTIGE NACHO WINT VWF DRESSUUR PRINSENSTAD

De grootramige luxe hengst Nacho (Indian Rock x Easy Game) onder amazone Cynthia Eggenkamp won op de Prinsenstad de felbegeerde Kalfsbeek Dressuurbokaal. In een uiterst spannende strijd binnen een kopgroep van drie die in kwaliteit dicht bij elkaar lag won de 1.82cm hoge zoon van Indian Rock deze aanlegtest voor 3-jarige dressuurpaarden bij het VWF dressuur.

Juryleden Frenk Jespers en Marijn van Dijk die de donkerbruine krachtpatser in eigendom van Ad Valk & Carlo van Trierum 168,4 punten gaven, roemden zijn beweging en souplesse. “Het is de meest sensibele van de drie maar hij geeft mij een heel goed gevoel”, aldus testrijder Marijn van Dijk.

De donkerbruine hengst Nacho (V. Indian Rock) van fokker Rene Franssen en in eigendom van Ad Valk & Carlo van Trierum is een bijzonder mooi, compleet paard die beweegt met heel veel zelfhouding en veel techniek. De draf en elasticiteit waren spectaculair waar de hengst ook 9.5 voor kreeg. Volgens amazone Cynthia Eggenkamp is het een super werkwillig paard, die ondanks zijn grootte, alles met gemak doet. Uit de moederlijn komen diverse Grand Prix paarden.

Nacho LR1e plaats Nacho

De jury die over alle drie de paarden erg enthousiast was, plaatste op de tweede plaats eveneens een zoon van Indian Rock. De donkerbruine hengst Nashville (Indian Rock x Ampère) die werd voorgesteld door Robbin Kleermans werd door de jury als heel volwassen bestempeld. De hengst is gefokt en in eigendom van E.T. Ten Bosch, die tevens de fokkers zijn van de winnaar van het VWF dressuur 2017, de fantastische, spraakmakende hengst Jovian (Apache). Nashville komt bovendien uit dezelfde moederlijn als Jovian.

2e plaats Nashville

De derde plaats was  voor de vos ruin Nabuco vh Goorhof (Secret x Don Juan de Hus) onder het zadel bij Theo Hanzon. ‘Een heel stabiel paard’, zo sprak van Dijk vol lof over deze fraaie ruin. Nabuco is gefokt door stoeterij Goorhof in Retie Belgie en gedeeltelijk in eigendom van Theo Hanzon. De MM Helena van het Goorhof (Gribaldi) is door Theo Hanzon in de Grand Prix uitgebracht.

3e plaats Nabuco vh Goorhof

De vierde plaats was voor de donkere KWPN vosruin Native Summer (Daily Diamond x Ampere), voorgesteld door Saskia van Es. De fokker is Summer Stables, de eigenaar Dayenne Souren.
Native Summer is een heel fijn paard, heel elastisch, bergop. Uit deze stam komt het Grand Prix paard Zoro (V.Redford) en de NRPS ggk hengst So you know.

4e plaats Native Summer

De vijfde plaats was voor Riemaars Formosa, een zwarte Oldenburgs gefokte hengst (Floriscount x Don Bosco), voorgesteld door Chiara Prijs en in eigendom van Vitale Prijs/GC dressagehorses. Een fantastisch, zeer sterk gebouwd paard met drie goede gangen. Uit de moederlijn komen diverse in Hannover goedgekeurde hengsten.

5e plaats Riemaars Formosa

De zesde plaats was voor de donkerbruine hengst Nobody but Elvis (Incognito x Bordeaux) gereden door Saskia van Es. De hengst is gefokt door J.G. van de Vrie en in eigendom van Jenthe Vandenbergh. Een hengst met een zeer goede draf.

6e plaats Nobody but Elvis

De zevende plaats was voor de hoogstgeplaatste merrie. De zwarte vrl.keurmerrie Notre Dame KF (Ibiza x Desperado) van fokker F.Kroon en in eigendom van Trudy van Loghem werd voorgesteld door Emma van den Hooven. Een zeer complete merrie met veel tritt in de benen.

7e plaats Notre Dame KF

De achtste plaats was voor de NMK elite merrie New Girl (Expression x Ampere), Ze komt uit dezelfde moederlijn als de hengst Nashville en is tevens gefokt en in eigendom van E.T. Ten Bosch. De amazone is Robbin Kleermans. De merrie kan zeer goed schakelen en heeft veel go en draagkracht. De verbinding is opvallend goed.

8e plaats New Girl

De negende plaats is voor de ruin Nuevo Toto (Glock’s Toto Jr. x Sir Fashion) voorgesteld door Dirk Jan van de Water en gefokt en in eigendom van Tosca Hendriks. Een zeer  compleet paard met 3 fijne gangen.

9e plaats Nuevo Toto

De 10e plaats was voor de vosruin Natural Feeling (Incognito x Rousseau), in eigendom van en voorgesteld door Nils Ekkerman. De ruin is gefokt door gebr. Bosch. Een sympathiek paard met een zeer goede stap. Uit de moederlijn komt het Grand Prix paard Romantik Boy (V. Rubinstein).

10e plaats Natural Feeling

De jury gaf aan dat er heel veel paarden waren met heel veel kwaliteit die over het algemeen zeer goed werden voorgesteld.

De paarden hadden over het algemeen veel maat en formaat met voldoende bloed en voor de grootte en jeugdigheid toonden ze wel al sterk en af. Er was een brede top met een paar echt aparte paarden.

De Fokvereniging VWF ZH West organiseerde in samenwerking met de familie Duijndam het VWF-dressuur Manege de Prinsenstad Delft. Een begrip binnen de fokkerij en de opleiding van jonge rijpaarden. In een bomvol huis getooid in herfstdecor op de Prinsenstad verschenen bijna 80 driejarige dressuurpaarden in de piste. Een volwaardig programma met mooie showblokken van Kirsten Brouwer met de talentvolle goedgekeurde KWPN hengst Foundation (United x Jazz), die Grand Prix loopt en de jonge aangewezen KWPN hengsten Nachtwacht in ’t Veld (Incognito x Everdale) van fokker en eigenaar fam.v.d. Bighelaar en Joop van Uytert en Blue Diamond’s Nintendo DS (Just Wimphof x Negro) van fokker en eigenaar Daan Staller.

Het was een zeer geslaagde dag met mooie sport in een perfecte entourage bij manege de Prinsenstad.

Foto's;  Kathleen van Winden Equestrian Photography

Uitslag VWF dressuur 2021

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.