MENU

LIVE DREAM (DESPERADO X DIAMOND HIT) MET AMAZONE INGRID MALAN KAMPIOEN BIJ VWF DRESSUUR OM DE KALFSBEEK BOKAAL BIJ MANEGE DE PRINSENSTAD

 

Winnaar VWF dressuur bij manege de Prinsenstad om de Kalfsbeek Bokaal werd zaterdag 19 oktober jl. de hengst Live Dream (Desperado x Diamond Hit) van eigenaar Ad Valk en fokker D.H. van Heerde. Live Dream werd voorgesteld door Ingrid Malan. Live Dream is een hoogbenig, langgelijnd paard die drie zeer goede gangen heeft, waarvan de stap excelleert.

Een heel compleet paard die mooi uitgebalanceerd door de baan ging, aldus jury Philipp Hess, die het paard overreed.

 

Een tweede plaats in de finale was voor de imponerende, sensibele vrl. keurmerrie Lafhira (Briar x Westpoint). Lafhira is in eigendom van Antoinette Zandstra en is gefokt door Sjaak van der Lei. De merrie is drachtig van Escamillo. Lafhira gaf een hele fijne verbinding naar de hand toe, een stoer paard met een prachtig front. Afgelopen zomer werd ze 5e bij de National Merriekeuring in Ermelo.

 

De finale telde drie paarden die overgereden werden door de jury. Het jury corps bestond uit Ton de Kok en Philippe Hess, die de paarden bijzonder fijn voorstelde. De beste 10 paarden waren van een zeer goede, met elkaar vergelijkbare kwaliteit, maar ook de middenmoot van de 90 deelnemers waren van zeer goede kwaliteit. Philippe Hess verklaarde onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de paarden.

 

De derde plaats was voor de ruin Lucky Star (Everdale x Sonique), gefokt door P.M. Both, in eigendom van Gert Jan van Olst en voorgesteld door Charlotte Fry. Een paard met een fantastische galop en veel gedragenheid en elasticiteit.

 

De vierde plaats werd behaald door de ruin Valparaiso (Vitalis x Florencio), gefokt en in eigendom van E. Reesink en voorgesteld door Miranda Pakvis. Een heel compleet paard, mooi model en 3 zeer goede gangen.

 

De vijfde plaats was voor de elite merrie Larah Ubaulina (UB40 x Contango), gefokt en in eigendom van Annet Harteveld en voorgesteld door Kim Noordijk. Een mooi, functioneel model die met veel souplesse en actie in alle gangen beweegt. De merrie is drachtig van Kjento en is een volle zus van de KWPN aangewezen hengst Forty en het Grand Prix paard Alcazar (Contango).

 

De zesde plaats was voor de ruin Labarron (For Romance x Tuschinski), gefokt door I.M. Bergers-Ketterink en in eigendom van Reesink Horses, voorgesteld door Dinja van Liere. Een paard met een chique model en sterke beweging.

 

De zevende plaats was voor de ruin Leonardo da Silica (Millenium x Belissimo M), van fokker I. van den Boer uit Lommer en geregistreerde en amazone Eline van Egmond. Leonardo heeft heel erg veel uitstraling en een prachtig model.

 

De achtste plaats werd behaald door de chique ruin Latte Macchiatto TC (Dreamboy x Jazz), fokker en eigenaar Tim Coomans, in mede eigendom met R.Reijnders, voorgesteld door Jeanine Nieuwenhuis. Een paard met een fantastische draf, die zich goed liet bewerken.

 

De negende plaats was voor de hengst Lionell VE (Negro x Tenerife VDL), fokker is R. van Erp en geregistreerden R.van Erp en Gert Jan van Olst, gereden door Charlotte Fry. Een hengst met een mooi model, een zeer sterke galop en een fijne balans. Lionell VE is een volle broer van de NRPS goedgekeurde en KWPN aangewezen hengst Nespresso.

 

De tiende plaats werd behaald door de chique, zeer correct gebouwde merrie NMK merrie Lastrella (Hermes x Zhivago), fokker H.P. de Leeuw-van Heuckelum, in eigendom van Renate van Uytert- van Vliet, een merrie die met een mooie techniek beweegt en met een fijne aanspanning voorgesteld werd door Sanne Vos.

 

Geconcludeerd kan worden dat er veel kwaliteit en mooie paarden in de breedte getoond is, met paarden die grotendeels professioneel voorgesteld worden. Tevens vermeldenswaard is dat er twee NMK merries bij de beste 10 paarden liepen en 1 elite merrie, wat tevens de waarde van de merrie keuringen met betrekking tot de sportprestaties weergeeft.

 

De beide showblokken werden ingevuld door KWPN goedgekeurde hengsten.

Kim Koolen stelde de hengst For Ferrero (For Romance I x Don Crusador) van Gunter Nelis en Stal van Sande heel fijn voor. Een mooi opwaarts gebouwde hengst, die laat zien al goed te kunnen sluiten.

Dinja van Liere stelde de stoere hengst Joop TC (Ravel x Krack C) van eigenaren Tim Coomans, C. Dunkerton en Lennart Bos zeer goed voor. Joop TC is een echte krachtpatser en hij lijkt in de voetsporen van zijn vader te gaan treden met zijn sterke stap, draf en galop en mooie houding.

 

VWF Dressuur/manege de Prinsenstad  om de Kalfsbeek Bokaal was weer een fantastisch evenement in een prachtige entourage en een ieder kon genieten van mooie sport, fijne jurering en over de gehele linie paarden met veel kwaliteit.

 

Lilian Pleunis

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.