MENU

ONORA WAARD (ESCOLAR X FLORENCIO) van fokker en geregistreerde Luuk van Rijn 

van Dressuurpaardenfokkerij Waardhoeve is op 16 augustus in Ermelo Nationaal Reserve Kampioen Dressuurveulens KWPN 2019. Onora Waard haar moeder is Elite merrie Irish Waard  “Onora” is een Ierse meisjesnaam en betekent “trots”! Het jurycommentaar luidde als volgt: “Onora Waard, een Escolar uit een Florencio-merrie. Het is een veulentje van 4 juni, het jongste veulen van de kampioenskeuring. Het is een heel goed ontwikkeld veulen met een prachtige uitstraling, een goede bovenlijn er in. Een veulentje wat op een actieve manier stapt, in draf heel veel mechaniek laat zien, in galop veel souplesse laat zien, goede afdruk, veel ruimte. Een heel compleet veulen”

 

op 12 juli was ONORA WAARD (ESCOLAR X FLORENCIO) al Kampioen van de Dressuurveulens 2019 van KWPN Regio Zuid-Holland geworden en is tevens doorverwezen naar de Nationale Veulen Keuring in Ermelo in augustus. Ze zet daarmee een traditie voort, want ook haar moeder elitemerrie IRISH WAARD (FORENCIO X JAZZ) viel deze eer te beurt.
Het jurycommentaar luidde als volgt: “Een jong veulen van Escolar uit een Florencio-moeder van 4 juni, is een veulen wat goed ontwikkeld is, hoogbenig is, heel aansprekend, veel lengte in het lichaam – een veulentje wat zeer goed kan stappen, veel ruimte, veel takt, veel lichaamsgebruik - de draf is extra, treed echt mooi op met een prachtige techniek in de benen, maakt zich daarin ook groot, veel balans daarin - dat zien we ook in de galop, een veulentje wat makkelijk van de draf naar de galop gaat en omgekeerd een vlijtig ritme heeft en de balans heeft en de expressie die we graag willen zien en daarom maken we nr 31 vandaag kampioen en tevens afgevaardigd naar de Nationale Veulen Keuring in Ermelo".

bron en foto; Dressuurpaardenfokkerij Waardhoeve.Onora waard kampioen

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.