MENU

2018.1.027 Katouscha

De als een katapult springende merrie Katouscha van fokker W.J. Vulink en eigenaar Stal van de Graaf eiste de eerste plaats op na haar verrichting bij alweer de 15e editie van  het open kampioenschap vrijspringen voor 3-jarige paarden om de Geert Meursing Wisseltrofee. Hoe kleiner hoe fijner ging voor de super atletische merrie Katouscha zeker op. Als een vlo knalde ze over de hindernissen, en wist de overwinning overtuigend af te dwingen.

Bij de aanlegtest voor vierjarige springpaarden werd kampioen de atletische schimmel merrie J-Star van fokker en eigenaar Stal Everse uit Waddinxveen en berijdster Anouk vd Pluijm. J-Star is de volle zus van de voor het KWPN aangewezen hengst E-Star die inmiddels in Zwitserland 1.40 loopt.

De achterste rijbaan van de prachtige accommodatie bij manege de Prinsenstad lag er weer super bij. Ieder jaar zorgen Jordy Duijndam en zijn team ervoor dat het geheel er nog mooier uitziet.

Bij de driejarigen plaatste de jury, die dit jaar bestond uit Rob de Bruin en de Belgische Jan van Dijck de donkerbruine KWPN merrie Katouscha (Marlon x Eldorado van de Zeshoek) van fokker W.J. Vulink en geregistreerde Stal van de Graaf op de eerste plaats. Katouscha is een heel jeugdige, nog kleine merrie, die groot is in haar spring capaciteiten. Ze galoppeert als een grote en is elke keer weer super op de sprong met een fantastische inzet. Katouscha heeft als vader Marlon en als moeder Gatouscha (V. Eldorado van de Zeshoek). Katouscha heeft een super techniek , heel veel souplesse en is heel erg voorzichtig.

 

2018.2.29 L.uida Z De tweede plaats was voor de eveneens zeer goed springende vos hengst Luida Z (Luidam x Carthago) van Stal Everse uit Waddinxveen.  Een paard met super manieren op de sprong en heel veel vermogen. Een echt toekomst paard aldus de jury. Uit de moederlijn komen onder meer de internationaal springende hengsten Vario 1.50 m. en Allegro 1.60 m springen.

 

 

2018.3.17 CDD4063De derde plaats was voor de mooie bruine KWPN hengst Kalevus (V. Etoulon VDL x Vingino) van fokker J. Boelens en geregistreerde Jeroen Duijvestijn. Een paard met een mooi exterieur, die met veel lichaamsgebruik over de hindernissen ging. Kalevus komt uit de keur EPTM spr. merrie Koleva.

 

 

 

 

2018.4.09 CDD4322De vierde plaats was voor de bruine Zangersheide gefokte Cobalt van de Bisschop (Cicero Z x Berlin) van fokker Tom de Craene en geregistreerde Ivan  Okkerman en manege de Prinsenstad. De mooie langgelijnde hengst komt uit een zeer goede moederlijn die diverse internationale springpaarden heeft voortgebracht. Uit de Mm Aphrodite d Arsouilles komen de internationaal springende paarden Felicity van de Bisschop (1.60) en Grison van de Bisschop en diverse andere internationaal zeer goed presterende paarden. Een paard met veel vermogen en een zeer goede galop.

 

 

2018.8.05 CDD3963Op de vijfde plaats eindigde de bruine BWP ruin Popeye van de Bisschop (V.Lector vd Bisschop x Nabab de Reve) van fokker Tom de Craene en geregistreerde Ivan  Okkerman en manege de Prinsenstad.

 

 

 

 

 

2018.7.28 CDD4252Op de zesde plaats eindigde de bruine Zangersheide gefokte bruine ruin Clown Z (Chester Z x Voltaire) van fokker De Eerde paardenhouderij en eigenaar Ivan Okkerman. Een langgelijnd paard die met veel techniek sprong. Uit de moederlijn komen de  1.60 paarden Emir en Fedor (V.Voltaire).

 

 

 

 

 

2018.7.28 CDD4252Op de zevende plaats eindigde de bijzonder voorzichtige KWPN vosmerrie Kateline (Tangelo van de Zuuthoeve x Indoctro) van familie Duijndam.

 

 

 

 

 

 

2018.8.05 CDD3963De achtste plaats was voor de bruine Zangersheide gefokte ruin Apollo van Jonckhoeve Z (Atomic Z xc Cartoon Z) gefokt door Stal Jonckhoeve en in eigendom van DBS Horses en M.A. Blom.

 

 

 

 

De kwaliteit van de driejarigen lag heel hoog. De jury concludeerde dat er in Zuid-Holland toch maar beste springpaarden staan, waar veel toekomstige sportpaarden uit voort kunnen vloeien. In totaal kwamen er 33 driejarige paarden in de baan.

Er kwamen 24 paarden in de baan voor de aanlegtest voor vierjarigen onder het zadel, waarvan de beste 3 paarden over gereden werden door jurylid Rob de Bruin.

 

2018.1ste 043 J Star CDD4508Na het overrijden plaatste de jury de KWPN merrie J-Star (Big Star x Heartbreaker) van fokker en eigenaar Stal Everse uit Waddinxveen en berijdster Anouk vd Pluijm aan kop.
J-Star liet onder zowel Anouk vd Pluijm als onder Rob de Bruin zien over een hele snelle reflexen, veel techniek te beschikken en was super voorzichtig. J-Star komt uit een zeer goed presterende moederlijn, waar tevens de 1.60 merrie Chocola Z (V.Carthago), en de al eerder genoemde E-Star uit voortkomen. Verder ook  de internationaal springende paarden als Rummicup (Darco) en Toy Storey (Raphael).

 

2018.2e 052 JAdore Faya CDD4582De (evenals vorig jaar) tweede plaats was voor de bruine KWPN merrie JÁdore Faya (Etoulon x Nabab de Reve), die gefokt is door Bosma uit Makkum en in eigendom is van Stal Everse uit Waddinxveen en waar Anouk vd Pluijm ook de amazone van is. De merrie toonde over veel vermogen te beschikken. Ze moest even wennen aan de gastruiter, maar ook daar toonde ze haar vermogen.  Uit de moederlijn komen diverse nationale en internationale springpaarden zoals TNN (v.Lemmod) en Beau Odette (V. Cortano).

 

 

De derde plaats was voor de KWPN bruine ruin Jack Sparrow (El Salvador x Indoctro) van fokker M. Koets en geregistreerde Stal van de Graaf. Een fijn meewerkend paard, met veel afdruk en inzet, voorgesteld door Iris van de Graaf. Uit de moederlijn komen diverse 1.30 paarden.

 

 

 

 

2018.4e 040 Jeville CDD4454De vierde plaats werd behaald door de mooie bruine KWPN merrie Jeville (A Lee Spring Power x Berlin) van eigenaresse Sophia Suiker en voorgesteld door Jordy Duijndam. Jeville toonde een heel constante verrichting en lijkt een fijn paard voor de toekomst.

 

 

 

 

 

 

2018.5e 066 Jackpot CDD4482Als vijfde eindigde de kampioen 3 jarigen van 2017, de bruine ruin Jackpot (Zapatero VDL x Amadeus) van fokker en eigenaar Geert Meursing, voorgesteld door Jeanine Robers. Jackpot liet een zeer constante verrichting zien, sprong met veel techniek en afdruk en liet zich super fijn rijden. Uit de moederlijn komen diverse 1.60 m. paarden als Mirca G, Marcoville en Irco Mena (allen van Irco Marco).

 

 

 

 

De zesde plaats was voor de apart gefokte (dressuur/springen/hackney/tuigpaard) zwartbruine KWPN ruin Jagermeister (Etoile x Sir Oldenburg). Jagermeister is gefokt door H.de Roover en is in eigendom van Erica Dijkshoorn en Alan Waldman. Een paard met een mooi front die een heel constante verrichting liet zien. Hij werd voorgesteld door Erica Dijkshoorn

 

2018.7. 028 Kateline CDD4252De zevende plaats behaalde de bruine KWPN merrie Jupp (stamboeknaam Jelka) van Vigo d’Arsouilles x Heartbreaker, gefokt door S.M.J. van den Burg en in eigendom en gereden door Samantha Mast.

 

 

 

 

De achtste plaats was voor de bruine KWPN hengst Justus (Quasimodo vd Molendreef x Clinton), gefokt door W.G. Bruil-Hendriksen en in eigendom van Stal van de Graaf en Andor Leeuw Sporthorses en voorgesteld door Iris van de Graaf.

De beste drie vierjarige paarden werden over gereden door Rob de Bruin. De vierjarigen waren nog relatief groen en het was best pittig voor hen een tweede keer in de baan te komen. Het was mooi te zien dat in de kopgroep drie dezelfde paarden voorkwamen die vorig jaar ook bij de beste vijf geëindigd waren.

 

Aan het eind van de avond was er een verloting van de KWPN goedgekeurde hengst Jack Daniels EB (Action Breaker x Quite Easy I x Calido). De dekking werd beschikbaar gesteld door de fokker G.A. Terborg, Gerrit en Leontine TerHarmsel-Zanderink en Stal Geerink.

Vanwege de 15e editie van het VWF springen bij manege de Prinsenstad werd er bovendien een passende deken verloot. De helft van de opbrengst van de verkoop van de loten werd ter beschikking gesteld voor Kanker Onderzoek.

Het was een mooi wedstrijddag, met veel talentvolle paarden en een super accommodatie.

Lilian Pleunis

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.