MENU

btifitting1Aanvang 19.30 uur bij Bert en Lilian Pleunis, Rijndijk 67 te Hazerswoude-Rijndijk.

Graag van tevoren aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Karin zal eerst 1½ uur theorie doen, en dan bij twee paarden in de praktijk een bit aanmeten.

Karin Toetenel, is al sinds haar jonge jaren tussen de paarden te vinden. Eerst heeft ze wedstrijden gereden met eigen paarden en trainde ze bij verschillende stallen om zichzelf goed te ontwikkelen op rij-technisch gebied. Later besloot ze professioneel te gaan werken met paarden op een andere manier en is ze begonnen met de opleiding paraveterinair te Deurne. Naast deze studie heeft ze ook haar instructeursdiploma (Orun 1 en 2 allround) en massage voor sportpaarden behaald. In 2011 is ze afgestudeerd als paraveterinair. Tijdens haar studie heeft ze veel werkervaring opgedaan bij Paardenkliniek de Raaphorst te Wassenaar waar ze na het behalen van haar diploma ook werkzaam is gebleven. Hier maakte ze dagelijks de veelzijdigheid van het vak mee en deed verschillende cursussen. Hieruit is haar eigen bedrijf ontstaan “2FitHorses”. Met deze ervaring kan ze met haar werk als Bit-Fitter perfect de kennis als paraveterinair en vaardigheden van het rijden combineren om haar klanten goed te kunnen helpen.

 

Het doel van een bit-fitting is om de ruiter/amazone te adviseren in de zoektocht naar het juiste bit voor zijn of haar paard. Dit om trauma’s te voorkomen en optimaal te communiceren met je paard tijdens het rijden. Geen enkel paard heeft dezelfde mond, toch kunnen er meerdere typen bitten in een paardenmond passen. Mijn werk is om een goed passend bit, dat het beste bij jullie past te vinden. Zo zal met de juiste drukverdeling en inwerking van het bit, uw paard makkelijker de juiste verbinding aannemen. Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat er grote problemen zijn. Het kunnen ook kleine aanleuningsproblemen zijn. Zo kan het zijn dat een paard een los/vast verbinding heeft, geen verbinding aanneemt, te veel druk neem of juist een ongelijke verbinding heeft doordat het huidige bit niet bij de mond van je paard past. Door op zoek te gaan naar een goed passend bit voor uw paard wordt er geprobeerd uw paard in een correcte en stabiele verbinding te krijgen. Die zowel fijn is voor het paard als de ruiter. Op deze manier kan trauma grotendeels worden voorkomen en kan de ruiter optimaal de puntjes op de i zetten tijdens het rijden.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.