MENU

Zaterdag 9 juli hadden we weer onze jaarlijkse veulenvisite. Het was eindelijk een dagje goed weer en op een enkel klein buitje na was het droog.

We begonnen ons programma bij stal Chevaleh in Rijnsburg. De heer Heemskerk vertelde dat hij vroeger met mini ponies heeft gefokt. Dit leek in het begin zeer lucratief, tot de crisis kwam en de handel van deze ponies instortte.

Er werden een paar goede Kwpn merries aangekocht en hier worden jaarlijks diverse veulens uitgefokt. Eline van Egmond is de vaste amazone en leidt de paarden dressuurmatig op. Momenteel lopen er enkele paarden op Prix St.George niveau. De pas 4 jaar oude accommodatie zag er zeer mooi uit! De veulens werden 1 voor 1 getoond in de binnenmanege, we zagen veulens van Johnson, Vivaldi, Ebony, Jazz, Governor, Dreamboy en een heel jong mooi veulen van Highfive.

We vervolgden onze weg naar de stal van Frits en Tonnie Grandia. Frits deed eerst een ronde door de stal, gaf zijn visie en hengstenkeuze. Wendy toonde de veulens in de buitenmanege, waar we veulens zagen van Nonstop, Arco, George Clooney, Gramourdale, El Capone, Eldorado, Lord Leatherdale en Grandorado. Stuk voor stuk veulens die met veer bewogen.

Als laatste adres bezochten we de stal van Geert en Hendriek Meursing met hun fokprodukten.

Stalruiter Jordy toonde op een fijn relaxte manier in de binnenmanege twee veulens van Arezzo, een Contendro, Grandorado en Elvis ter Putte. Verder werden nog een paar (bijzonder wakkere) merries getoond, die dit jaar gedekt waren. Het was weer een hele gezellige dag, waar we met een kleine 20 man van adres naar adres poolden.

 grandia2016.1grandia2016.2meursing2016.1veulenvis2016.ch.3veulenvis2016.ch

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.