MENU

Geert MeursingGeert Meursing fokker van het jaar KWPN Regio Zuid-Holland 2015
Op 26 juni 2015 is dhr Geert Meursing, medeoprichter van de fokvereniging VWF Zuid-Holland west en erelid, door KWPN Regio Zuid-Holland uitgeroepen tot fokker van het jaar 2015.

Geert Meursing, zoon van de bekende hengstenhouder Meursing te Gieten, heeft de liefde van het paard niet van een vreemde gekregen. Zijn liefde lag bij de springpaardenfokkerij. Thuis werd gefokt met de Erenia stam die terugloopt op de bekende Oost-Friese merrie Favorita. Vanuit Nederland was al langer belangstelling voor deze merrie maar de fokker wilde haar vanwege haar kwaliteiten niet verkopen. In een onnadenkend moment dat de fokker haar zat was omdat ze steeds uit de wei sprong, wist een stroman haar voor Nederland te bemachtigen. Behalve haar springeigenschappen was het ook een merrie met bloeduitstraling. Uit deze merrielijn zijn onder andere de hengsten Kambius en Muko gefokt. Kambius werd omschreven als een van de modernste Gambo zonen en een hengst waar al een galop inzat (Sinaeda gaat in mannelijke lijn hier rechtstreeks op terug). Uit deze merrielijn heeft Geerts vader de merrie Kronia van Reichfürst gekocht. Deze merrie is gefokt uit een volle zus van Kambius. Hiermee start de Erenia stam, waar onder andere de hengsten Orenus en Irenus uitgefokt zijn. De merrie waar Geert zijn deel van de stam uitgefokt heeft is prestatie merrie Zerenia http://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/329813 de Swap xx x Uppercut xx x Ornament merrie, die zelf Z-springen was.

Daarnaast heeft Geert zijn fokkerij ook met de volgende merrielijnen zijn fokkerij uitgebouwd :
- Arda. Dit was een Notaris uit de volle zus van het internatonale dressuurpaard Duko van Tineke Bartels. http://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/5726. Als je kijkt naar de nakomelingen dan wordt duidelijk dat hier sprake is van een springlijntje http://www.horsetelex.nl/horses/progeny/5726- Hegrid http://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/30375  De Vasco merrie die 2 x kampioen van Drenthe was. Ook hier maken de nakomelingen duidelijk dat hier sprake is van een springlijntje http://www.horsetelex.nl/horses/progeny/30375
- Ocari merrielijn
- Miranne G http://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/363389 Dit is een Irco Mena merrie, gefokt uit een Raldo Polo merrie (Raldo Polo is een zoon van Marco Polo uit de bekende Sineada merrie Beatrix en volle zus van Sina.) die weer gefokt is uit een volle zus van Irco Mena. Alle 3 de paarden hebben internatioaal gesprongen. Uit deze merrie liep en sprong tijdens de uitreiking van de oorkonde fokker van het jaar, de merrie Girca G. Deze patent springende Amadeus merrie, die tevens voor Ermelo was geselecteerd voor de ISAH KWPN spring proef 2015.http://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/363389

Het is teveel om alle paarden die in de sport gelopen hebben hier te vernoemen. In bovenstaande links wordt een goed beeld hiervan gegeven. Geert is altijd steun en toeverlaat voor de fokvereniging. Behalve zijn liefde voor de paardenfokkerij en het springen, was Geert ook een toegewijd dierenarts die regelmatig naar wereld congressen in de Verenigde Staten ging om zijn kennis bij te spijkeren. Imponerend was de video getoond tijdens een avond van de fokvereniging over de af te leggen stappen bij de dracht van een paard.


In Zuid-Holland heeft dressuur de boventoon. Bij de fokvereniging was men van mening dat het springen en de springpaardenfokkerij toch op de kaart zou moeten blijven. In samenspraak met fokkers en africhters is besloten om in te zetten op een open kampioenschap losspringen voor 3 jarige paarden en een aanlegtoets voor 4 jarige paarden. Gezien zijn grote betrokkenheid bij de springpaarden fokkerij en zijn enthousiasme voor de aanpak is in samenspraak met Geert Meursing de Geert Meursing Wisselbekertrofee van start gegaan (voor het open kampioenschap losspringen).
Door gezamenlijke inzet, hierbij Manege de Prinsenstad niet te vergeten, hebben we een evenement op de kaart gezet waar de fokkers hun product kunnen tonen ten overstaan van het publiek.

De fokvereniging VWF heeft Geert Meursing veel te danken en de fokvereniging VWF kon zich dan ook zeer goed vinden in de terechte aandacht voor zijn inzet voor de springpaardenfokkerij en de toekenning van de titel fokker van het Jaar 2015 voor de KWPN Regio Zuid-Holland

door Gerrit van Heijst, voorzitter VWF

Meursing fokker vh jaar ZH 2015

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.