MENU

Sophie van der WerffHij deed precies wat ik dacht. Hij werkte zo voor me. Dat is zo gaaf”, L-springkampioene Sophie van der Werff weet van geen ophouden om de door haar vader gefokte Zabab W te eren. En terecht. De amazone uit Boskoop profiteerde van de enorme wappers en reuzengalopsprongen van Zabab W.

De hoogste eer ging naar Sophie van der Werff (18) uit Boskoop die vorig jaar zomer de overstap maakte naar de paarden. “Hij deed in de barrage precies wat ik dacht. Hij werkte zo voor me. Dat is zo gaaf. In de eerste ronde ging het eigenlijk helemaal niet zoals ik wilde. Zabab W nam het initiatief en ging vaak veel te vroeg af.” Daarmee was de verrassing voor het publiek ook groot dat ze er met de titel vandoor gingen. In de barrage leek het niet zo snel te gaan, maar veel korter kon het ook niet zoals Sophie reed. “Die scherpte heeft Zabab W van zijn moeder, een Concorde-merrie”, vertelt Sophie’s vader die Zabab W (v.Nabab de Reve) zelf fokte. “Zabab W kwam terug met een peesblessure van een internationale tour. Ik heb hem naar huis gehaald en dacht we zien wel hoe het gaat. Hij herstelde en nu is Zabab W een fantastisch paard voor Sophie.”

bron: kwpn

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.