MENU

Delft – Zowel de eerste als tweede plaats bij het open kampioenschap vrijspringen voor 3-jarige paarden om de Geert Meursing Wisseltrofee 2014 werd overtuigend gewonnen door Stal Meursing uit Hazerswoude-Dorp. De eerste plaats was voor de niet al te grote Gerenis (Cantos x Gentleman), de tweede plaats voor de flink ontwikkelde Gamble (Arezzo x Quantum).

Bij de aanlegtest voor vierjarige springpaarden werd kampioen de fijn te rijden Fario ster, van eigenaresse Linda Meewisse (fokker mw. Bakhuizen uit Abcoude) en voorgesteld door Johan Meeuwisse.

 

Dit jaar werd het vrijspringen gehouden in de achterste rijbaan van de prachtige accommodatie bij manege de Prinsenstad. Mede door de opstelling van de hindernissen was er veel meer rust in de baan.

De beste drie vierjarige paarden werden overgereden door jurylid Nathalie v.d. Mey. Het was onvoorstelbaar in hoe een korte tijd je de paarden onder haar zag verbeteren in de galoppade en op de sprong.

In de pauze gaf Nathalie van de Mey een clinic aan de M combinaties Crista Hoogendoorn en Brandon Duijndam.

Aan het eind van de avond was er een verloting van een gratis dekking van de AES goedgekeurde en KWPN aangewezen hengst E-Star (Bigstar x Heartbreaker x Pilot), beschikbaar gesteld door Stal Everse en BWG Stables.

 

Bij de driejarigen plaatste de jury, die dit jaar bestond uit Egbert Schep en Nathalie v.d. Mey,  de luxe donkerbruine merrie Gerenia aan kop. Gerenia kan goed schakelen en heeft veel overzicht op de sprong. Het is een heel talentvol paard met veel souplesse en is voorzichtig op de sprong.

Gerenia is een donkerbruine merrie van Cantos uit de sport springen merrie Verenia van Gentleman x Damiro, die 1.30 springen is en is gefokt en in eigendom van Stal Meursing uit Hazerswoude Dorp. Uit de moederlijn komt een Cantos die 1.40 m. springt, en diverse paarden die nationaal lopen.

 

Op de tweede plaats bij de driejarigen werd geplaatst de mooie donkerbruine hengst Gamble, tevens gefokt en in eigendom van Stal Meursing. Gamble is van Arezzo uit de merrie Cerenia reg.A sport van Quantum en komt uit dezelfde moederlijn als de kampioen Gerenia. De moeder van Gamble springt 1.30 m. parcoursen.

Gamble is een mooi grootramig paard met veel uitstraling. Hij heeft een zeer goede galop en springt met veel techniek.

De derde plaats ging naar de bruine hengst Go Eldor, gefokt en in eigendom van Stal Everse uit Waddinxveen. Go Eldor is van Eldorado v.d. Zeshoek x Cherie (Verdi x Eaton de Rezidal). Go Eldor heeft zeer veel techniek en is erg voorzichtig op de sprong.

De vierde plaats was voor Gidonia VDP. Een merrie van Baltic x Indorado van Astrid en Erik v.d. Poel. Gidonia is uit de elitemerrie Ciske, die weer komt uit de elite merrie Wiske, die 1.40 m. springen is. Gidonia is een mooie langgelijnde merrie met een voorbeeldige techniek en veel vermogen.

Op de vijfde plaats eindige Gabriel van de Prinsenstad, gefokt en in eigendom van manege de Prinsenstad in Delft. Gabriel v.d. Prinsenstad is van Arizona uit de merrie Cara Quirina (Wittinger x Jokinal de Bornival). De bruine ruin toonde veel vermogen.

Op de zesde plaats eindigde Lester van den Bisschop. Een schimmel hengst van Cicero x Dulf v.d. Bisschop, gefokt door Tom de Craene en in eigendom van Ivan Okkerman en Rob de Bruin. Een fijn paard die veel goede dingen liet zien en die sprong met veel macht en vermogen.

Op de zevende plaats eindigde de donkerbruine hengst Georgio, gefokt en in eigendom van Ivan Okkerman. Georgio is een mooi rassig paard met genoeg techniek en vermogen en is van Arizona uit de merrie Easenette (Ramiro x Joost).

 

Er kwamen 20 paarden in de baan voor de aanlegtest voor vierjarigen onder het zadel, waarvan de beste 3 paarden overgereden werden door jurylid Nathalie v.d. Mey.

Na het overrijden plaatste de jury de donkerbruine KWPN sterruin Fario (Unaniem x Krack C x Ramiro) voorgesteld door Johan Meeuwisse aan kop. De ruin is gefokt door mevr. Bakhuizen en is in eigendom van Linda Meeuwisse. Fario liet zech zeer goed rijden, heeft veel vermogen en een fijne techniek. Jurylid Nathalie v.d. Mey vond het een heerlijk paard om te rijden, die een zeer goed gevoel op de sprong gaf.

 

De tweede plaats was voor de bloederige Classic Touch van de Elhorst, van Classe uit de merrie Victoria VS (Quidams Rubin x Aloube Z) gefokt door M. Merkelbach en in eigendom van Dick Bosboom. Het paard werd voorgesteld door Patty de Groot. Een fijne lichtvoetige merrie met een hele mooie techniek en met een zeer goede galop.

De derde plaats was voor de bruine merrie Fanny Fee, gefokt door J. Dolfsma en in eigendom van Stal Everse en voorgesteld door Misa Lahanko. Fanny Fee (Cardento uit de sport elite merrie Ali Fee van Caricello x Goodtimes). Het is een zeer compleet springpaard met veel techniek, afdruk en vermogen. Nathalie vond het in het rijden een scherpe, sensibele merrie, die vlug in de reflexen en zeer voorzichtig is.

Als vierde eindigde de schimmel ruin Fleetwood W (Vigo dÁrsouilles x Calvin Z x Farn) van fokker en eigenaar Hennie v.d. Werff, gereden door Richard Kamermans. Een fijn paard dat goed springt.

Als vijfde eindigde de bruine hengst Freedom (Namelus R x Mermus R x Nimmerdor) gefokt door H. de Roover en in eigendom van Stal Everse en gereden door Willem Broekman. Een paard met veel vermogen, die als driejarige aangewezen was voor het verrichtingsonderzoek.

Als zesde eindige de schimmel ruin Fito (Zirocco Blue x Goodwill x Triton) gefokt door Reisig en in eigendom en gereden door Dionne Saman.

 

Het was een mooi wedstrijddag, met veel talentvolle paarden en een super accommodatie.

 

 

Lilian Pleunis

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.