MENU

Gigolo K winnaar 2014Femke de Laat 2x in de finale van VWF dressuur Manege de Prinsenstad om de Kalfsbeek dressuurbokaal
VWF dressuur bij manege de Prinsenstad werd zaterdag 18 oktober jl. voor de 26e keer georganiseerd. Maar liefst 86 paarden verschenen in de baan voor een enthousiast en veeltallig publiek. Vanuit het gehele land was men aanwezig om de jonge paarden gade te slaan en om deel te nemen. Deze jaargang werd voor de derde maal gestreden om de Kalfsbeek dressuur bokaal.

De mooie hengst Gigolo K(Chippendale x Rousseau) klom na het overrijden op van een derde naar een eerste plaats. Het is een paard dat heel makkelijk draaft en superfijn te rijden is met veel schakel vermogen. Hij gaf een heel compleet beeld, in alle gangen is hij sterk. Gigolo is AES gekeurd en komt uit de moederlijn van de KWPN goedgekeurde hengst Vic. Femke de Laat stelde de hengst heel netjes voor. Gigolo is in eigendom van Ad de Laat, Femke de Laat en Dirk Kosters.

De jury bestond uit Sjak Laarakkers en Vai Bruntink, die de 86 paarden beoordeelden. Er was een zeer goede kopgroep van tien tot vijftien kwalitatief hoogwaardige paarden, die over het algemeen zeer goed voorgesteld werden. Eigenlijk was er maar een heel klein ondereind en was de kwaliteit in de breedte zeer goed.

Gershwin Vivaldi x PionDe tweede plaats was voor de mooie grote hengst Gershwin (Vivaldi x Pion). Gershwin werd voorgesteld door Kirsten Brouwer en is in eigendom van Kirsten Brouwer en Leander de Heer. De jury gaf aan dat de hengst zeer fijn na te rijden is. Gershwin komt uit dezelfde moederlijn als de hengsten For Gribaldi en Hierarch. Moeder Nudaula is tevens de moeder van het Grand Prix dressuurpaard Torricelli.

Derde werd de donkerbruine ster prok vrl keurmerrie Great Lady TC (Bretton Woods x Osmium), voorgesteld door Roos van Schaik en gefokt en in eigendom van Tim Coomans. Great Lady TC heeft een heel mooi model en 3 goede gangen, waarvan een extra stap. Het is, volgens de jury, een sympathiek paard, een fijne merrie voor de toekomst. Great Lady TC haar moeder, Tiffanys Monday is tevens de moeder van de merrie Dolly (V.Ziesto), die enkele jaren geleden tijdens VWF dressuur zeer goed presteerde.

De vierde plaats was voor de vosmerrie Glamourgirl (Vivaldi x Amsterdam) van fokker en eigenaar Eva Bottenheft en voorgesteld door Femke de Laat. Glamourgirl is een scherpe vosmerrie om te zien met een zeer goede galoppade en veel techniek in de draf.

De vijfde plaats was voor de merrie Guadeloupe (Bordeaux x Vivaldi) elite, voorgesteld door Joyce van Opbergen. De elite merrie Guadeloupe Beau is gefokt en in eigendom van Peter Rulkens en voorgesteld door Joyce van Opbergen. Tijdens de verrichting van Joyce liet de merrie heel veel lossigheid en techniek zien, met een fantastische draf. Tijdens het overrijden liep de merrie niet helemaal regelmatig, waardoor Vai Bruntink het overrijden na een paar rondjes beeindigde en de merrie op de vijfde plaats belandde. Guadeloup komt uit de elite merrie Beau-Verina.

De zesde plaats was voor de zwarte ruin Go Legend (Totilas x Ferro) van fokker Stal Wittenberg en voorgesteld en in eigendom van Lisanne der Nederlanden.
Een mooie zwarte ruin met drie complete gangen.

Op de zevende plaats eindigde de mooie bruine merrie George Altena (Tuschinski x Metall) gefokt door J. Timmermans en in eigendom van Catherine Lair Serrau en voorgesteld door Kirsten Brouwer. Een merrie met veel lossigheid en souplesse.

De achtste plaats was voor de donkere vos ster prok merrie Gipsy TC van fokker en eigenaar Tim Coomans en voorgesteld door Simone Both. Een fijne merrie die iets meer bergop mag bewegen.

Op de negende plaats eindigde de vrl.keur prok merrie Grace-Subtilia (Chippendale x Sandro Hit). Een fijne scherpe merrie die veel buiging in het achterbeen heeft. Ze had veel techniek en afdruk, de stap moet wat meer lossigheid en ruimte tonen.

Op de tiende plaats eindigde de bruine ruin Graaf San Reme (San Remo x Paddox). Een ruin met een fantastische galoppade. 

All at Once Amper x GribaldiIn de pauze verzorgde Vai Bruntink (die een drukke dag had) met de hengst All at Once (Ampere x Gribaldi) een mooi showblok, De hengst toonde zich zeer goed en ging met veel bravoure door de baan.

In het tweede showblok werd de NRPS goedgekeurde hengst Forty (UB 40 x Contango) van Stal Nijhof voorgesteld door met Jennifer Sekreve
Forty toonde zijn ongelooflijke werklust en kracht.

VWF Dressuur/manege de Prinsenstad om de Kalfsbeek Bokaal was weer een fantastisch evenement in een prachtige entourage en een ieder kon genieten van mooie sport en zeer goede paarden.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.