MENU

Veulen vd Burg640x427Zaterdag 4 augustus hielden we weer onze jaarlijkse VWF veulenvisite. Tijdens de veulenvisite gaan we langs bij leden van onze fokvereniging die meerdere veulentjes fokken.

De visite begon bij Henk Oosterveer in Wateringen. Na de gastvrije ontvangst toonde Henk ons drie veulens. De eerste een hengst veulen van Don Tango, het tweede veulen een Jazz x Numero Uno en de derde een Jazz x Rousseau. Alle drie mooie en goed bewegende veulens.

Na het bezoek aan Henk Oosterveer vertrokken we naar Stal Burg in Berkel en Rodenrijs. Bij Stal Burg hebben ze de keuze gemaakt voor de hengst Quality Time. Ze toonden ons drie patente grootramige veulens van deze hengst uit de volgende merries: Wallenberg x Padinus, Romeo B x Joost en Burggraaf x E. Ramano. Voor de merrie van Roel Brugging (Mister Blue x Concorde) hebben ze de hengst Verdi gekozen in overleg met Nijhof. De keuze is mede ingegeven om een iets nuchterder paard te fokken.

Na dit bezoek bezochten we ook nog de buren van Stal Burg, Bas en Sas van den Burg. Zij hebben twee veulens gefokt van de BWP-hengst Grison van den Bisschop (Canturo x Nabab de Reve) uit een merrie van Heartbreaker x Regent en een merrie van Hemmingway x Legaat.

Als laatste vertrokken we naar Manege hippisch centrum Nootdorp van de familie Moesman. Hier werden twee veulens getoond. De eerste een hengstveulen Uphill x Flemming x Kaiserstern. Het tweede veulen een Jazz x Sandro Hit is wel een bijzonder verhaal. De merrie (eigendom van Lidy Moesman) die erbij liep is draagmoeder van een embryo uit de merrie Androdine (Sandro Hit x Rubinstein). Androdine wordt door Romy van der Schaft in de sport uitgebracht. Het veulen is in eigendom van Riny van de Schaft. Een veulen met duidelijk heel veel kwaliteit.

Omdat de fokvereniging dit jaar 30 jaar bestaat hadden we als afsluiting van de dag nog een barbeque voor alle leden, verzorgd door Hippisch centrum Nootdorp. Een gezellige afsluiting van een dagje veulenvisite.

Bij deze willen we een ieder bedanken voor de gastvrije ontvangsten en Lidy Moesman van Hippische centrum Nootdorp voor het beschikbaar stellen van de accommodatie en verzorgen van de barbeque.

Veulen Jazz x Sandro Hit Nootdorp 640x427veulens oosterveer 640x427Veulen stal Burg 640x427visite bij stal nootdorp 640x427

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.