MENU

Voor de 12e maal organiseerde Fokvereniging VWF Zuid-Holland west de jaarlijkse rijpaardenveulenkeuring om de Treurniet Bokaal. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met KWPN Regio Zuid-Holland. Aansluitend aan de KWPN veulenkeuring kwamen de spring- en dressuurveulens voor fokvereniging VWF om de Treurniet Bokaal in de baan.

Springveulens

De uitslag bij de springgefokte veulens was hetzelfde als bij de uitslag van de KWPN keuring. Kampioen werd het hengstveulen Hendriek (Indoctro x Up to Date) van fokker en eigenaar H.J.C. Visser uit Aarlanderveen. Het veulen is vernoemd naar zijn baas. Een goed ontwikkeld veulen met veel ras, mooi front en staat goed in het rechthoeksmodel. Hendriek draaft sterk en beschikt over een lichtvoetige galop. Naast selectie voor de KWPN Paardendagen in Ermelo is dit hengstveulen ook geselecteerd voor de Veulenveiling van Midden Nederland.. Op de tweede plaats kwam het merrieveulen Heartbeat vdp (Harley x Marlon) van fokker en eigenaar Erik en Astrid v.d. Poel. Een sterk gebouwd veulen. De derde plaats was voor How do You do (Astrello x Inspekteur) van Sandra van Bohemen. How do you do is de geslaagde uitkomst van de gewonnen dekking van Astrello bij de verloting tijdens VWF Springen 2011. De vierde plaats werd behaald door Hashtag (Montender x Concorde) fokker en eig. H.A. vd. Werff. Een sterk gebouwd veulen dat zich in beweging bijzonder opwaardeert. Als vijfde eindigde Hemingway, een bruin hengstveulen van Quasimodo v.d. Molendreef x Burggraaf van fokker ger. J. Genzel e/o Krabski uit Cruquius. Als zesde eindigde het hengstveulen Hilly-Billy (Q.Breitling x Elcaro) fokker en eig. Dorien Slof-Verboom. De zevende plaats was voor Hachiko (A Lee Springpower x Corleone) fok.en eig. Deborah Gerrets, de achtste plaats was voor Heartbeat Joel (Eldorado v.d. Zeshoek x Belmondo) f en eig.Claire Croese. Als negende eindigde Hopefull Lady (Whispering Hope x Niagara) fokker en eig.M.M. v. Bezooyen en However Utopia (Spartacus x Optimist) fokker en eig.Pascal Hoogendoorn sloot de rij.

Dressuurveulens

Kampioen bij de dressuurgefokte veulens werd het merrieveulen Hireina (Cover Story x Carry Gold), gefokt door W.van Arkel en in eigendom van Annemiek Hoogendonk. Een mooi gebouwd veulen met een zeer goede draf, uit de stam van Sultan en Johnson. De tweede plaats was voor het merrieveulen Hippy Evitia (Briljant x Parcival) van fokker en eigenaar D. la Soe. Hippy Evitia is een veulen dat zich in beweging opwaardeert, ze kan zeer goed draven en krachtig galopperen met een mooie houding. De derde plaats was voor Henderson (Aaron x Krack C) fokker en eig. A. Hoogendonk, een veulen met een mooi front. De vierde plaats was voor Handsome Zambuka (Zambuka x Don Schufro) van fok.en eig. O. Ebbelaar/J.Sekreve, een groot, sterk gebouwd veulen. Als vijfde eindigde Hanniball MC, een bruin hengstveulen van Tango x Zeoliet van eigenaar en fokker M.C. van der Spek uit Moerkapelle. Als zesde eindigde Happyness (Vic x Flemmingh) van fok.en eig. M.C.L. v.d. Hulst en als zevende geplaatst werd Hidden Secret (Fidertanz x Wolkentanz II) van fok. En eig. A. Hoogerheide.

Het was een zeer geslaagd evenement. De samenwerking met KWPN Zuid-Holland verliep bijzonder plezierig. De accommodatie was zeer goed bij familie Hoogendoorn in Hazerswoude-dorp en er was veel publiek.

1e dressuur Hireina1e springen Hendriek2e dressuur Hippy Evitia2e springen Heartbeat VDP3e dressuur Henderson3e springen How do you do

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.