MENU

Wergea. centrale paardenkeuring KWPN. winnaar no.116In Heerjansdam vond 6 juli op de vertrouwde accommodatie van Rijvereniging de Develruiters de Centrale Keuring voor de regio Zuid-Holland plaats. Het publiek kon genieten van een goede mix van sport en fokkerij. Voor zowel het eerste als het laatste onderdeel was kwaliteit ruim voorhanden.

In de kampioenskeuring van de driejarige dressuurpaarden werd kampioen Elegance TC (Ziësto uit Roseanne van Gouverneur), een zeer fraai gemodelleerde bruine, die ook nog eens fantastisch bewoog. Ze komt van de stal van Tim Coomans.

Het was een bijzondere geslaagde dag voor deze paardenman pur sang uit Oud-Beijerland, want hij werd tevens uitgeroepen tot Fokker van het Jaar 2012.

Een ander fokproduct van hem, TC Dolly (Ziësto uit Tiffany’s Monday van Osmium), met Jessica Buying in het zadel, ging aan kop in de selectie bij de vierjarigen voor de halve finale van de Pavo Cup. 

In de strijd om het Dagkampioenschap moest Elegance TC van Tim Coomans het opnemen tegen de winnares van de vier tot en met zevenjarige stermerries, Daisy van Wittenstein (Johnson uit Ziggy van Wittenstein ster prok IBOP(dres) van Florencio) van f/g C.J van Pernis en M. van der Klei uit Monster. Deze royaal ontwikkelde bruine gaf goed partij, maar kon het toch net niet winnen van Elegance TC. De jury, bestaande uit Ine van Deurzen, Dirk Reijne en Arie Hamoen, was bijzonder enthousiast over deze beide merries.

Bij de driejarige springpaarden ging eveneens een extra model aan kop. Deze Euroloma (Vleut uit Atoloma van ChinChin) van f/g E.T.H. van Eijk Beheer uit Bodegraven liet zich heel goed zien. De donkerbruine werd tevens Dagkampioen in deze richting.

De veulenrubriek in de springrichting was niet al te groot, toch kon een nette kampioen worden uitgekozen en wel Hiske VDP (Baltic VDL uit Ciske VDP ster prok IBOP(spr) van Indorado) van f/g A. van der Poel-de Groot uit Hendrik Ido Ambacht. Het winnende dressuurveulen was Happy Atlita (uit Colita elite IBOP(dres) van Rhodium) van f/g D. Mosterdijk uit Heerjansdam. Een rassige dochter van Charmeur die haar naam eer aandeed.

CK Gelderland: reserve kampioen driejarigen Eldora II (Jazz x Negro) fokker Karin de Haan en Ton v.d. Kooij.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.