MENU

Coomans 1Met een grote groep van zo’n 60 personen waren we 4 juli 2012 te gast in Oud-Beijerland. Op uitnodiging van Tim Coomans bezochten we zijn sfeervolle en zeer funcionele stal aan het Binnenpad in Oud-Beijerland. Tim vertelde zijn visie over fokken en het africhten van jonge paarden. Hij gaf een rondleiding over zijn bedrijf en vertelde hoe hij het draaiende houdt.

Hij verhuurd een gedeelte van zijn stal aan een talentvolle ruiter en doet ook veel handel met hem samen.
Met 7 medewerkers runt hij zijn stal. Het doel is om bijzonder talentvolle jonge sportpaarden af te richten en deze te verkopen. Vooral het buitenland is zijn afzet gebied. De jonge, talentvolle amazones laat hij eerst een jaar op een ver opgeleid paard rijden en starten bij de junioren/Young riders. Als de amazone genoeg ervaring heeft, mag ze het jaar erop een jong paard verder africhten.

Daarnaast fokt Tim zelf ook paarden. Zijn logo “van veulen tot prestatiepaard” probeert hij ieder jaar weer gestalte te geven. Hij fokt een zestal veulens, koopt nog een veertien veulens erbij, selecteert streng tijdens de opfok en hoopt er ieder jaar weer vijf toppers uit over te houden.

Als eerste (topper) liet Tim ons een driejarige merrie aan de longe zien die 6 juli naar de centrale keuring in Heerjansdam gaat (inmiddels is bekend dat de mooie bloedgefokte merrie Elegance TC (Ziësto uit Roseanne van Gouverneur) kampioen is geworden.) Vervolgens toonde hij ons enkele veulens van zijn zelf gefokte en goedgekeurde hengst Dream Boy (Vivaldi x Ferro), Painted Black, Bretton Woods en Ziësto.

Na het tonen van de veulens gingen we naar de buitenbaan. Daar toonden drie stal amazones van Tim de kwaliteiten van twee vijfjarigen en een hoger opgeleid paard Sjanine van der Jagt reed met TC Cruise Control (V. Ravel), Jasmien de Koeyer met TC Take it Easy (V. Florestan) en Roos van Schaijk met TC Choclat (V. Oscar).

Tot slot reed Jessica Buying met W. Esther de Jeu een kür op muziek.

Het was een hele gezellige en leerzame avond bij Tim Coomans, die zich sinds 6 juli ook fokker van het jaar 2012 in Zuid-Holland mag noemen. We bedanken Tim, zijn vrouw en alle medewerkers voor deze interessante avond. 

Coomans 2Coomans bedankje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.