MENU

MarianDorresteijnLokatie: Bert en Lilian Pleunis – Rijndijk 67 – 2394 AD  HAZERSWOUDE-RIJNDIJK

Telefoon: 06-51507908

Tijdstip: 19.30 uur – 22.00 uur

Fokvereniging VWF Zuid-Holland West organiseert op dinsdagavond 18 december a.s. in samenwerking met Grand-Prix amazone Marian Dorresteijn een clinic “Exterieur en beweging van het dressuurpaard”.  De clinic wordt gehouden bij Bert en Lilian Pleunis, Rijndijk 67 te Hazerswoude-Rijndijk. Aanvang: 19.30 uur.

Tijdens deze clinic wordt uitgebreid ingegaan op de invloed van het exterieur van het paard op zijn beweging en(dressuur)prestatie aan de hand van het lineair scoringssysteem.

Marian zal een viertal paarden die aan de hand getoond worden beoordelen op exterieur en beweging volgens het liniair scoringssysteem. Vervolgens zullen de paarden één voor één onder het zadel getoond worden, waarna het verband tussen het exterieur en het gaan onder het zadel wordt uitgelegd.

Lijkt het je leuk en wil je graag de kans benutten om een deskundige beoordeling over je paard en over het rijden te krijgen, dan kan je jezelf en je paard opgeven voor deze avond. Er zullen 4 paarden geselecteerd worden van verschillende leeftijden/types/niveaus (VWF leden hebben voorrang). Er zal kritisch naar de paarden gekeken worden, geen enkel paard is volmaakt, er zullen positieve, maar ook enkele negatieve punten de revue passeren. Deelname bedraagt € 17.50 p.p.

Geinteresseerden zijn uiteraard welkom op deze gezellige en leerzame avond. Het lineair scoringformulier zal doorgesproken worden wat veel verteld over de constatering van de diverse onderdelen van het paard. De toegang voor leden van de VWF is gratis, niet-leden betalen 5 euro. Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van de naam, afstamming en niveau van het paard. Gaarne tevens toezending van een recente foto.

Het zal een bijzonder leerzame avond zijn, met informatie die gebruikt kan worden voor keuringen, maar zeker ook als je van plan bent ooit een paard te kopen, of met iemand mee te gaan om te adviseren hoe een paard gebouwd moet zijn.

Marian Dorresteijn rijdt zelf Grand Prix dressuur, is succesvol als fokker en als instructrice. Ze is lid van de KWPN hengstenkeurings-commissie voor dressuurhengsten en is lid van het KWPN kern team van juryleden voor exterieurkeuringen van rijpaarden. Marian is ORUN instructrice en traint het RABO bank talententeam.

VWF6 4619a34d

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.