MENU


Veulencollectie

Veulencollectie

VWF Successen

VWF Successen

Dit jaar zal de VWF jaarvergadering niet in het voorjaar maar in het najaar plaats vinden. Deze keer zal het op een zaterdagmiddag plaatsvinden en wel op zaterdag 14 oktober.

Op uitnodiging van DAP Bodegraven zal de jaarvergadering daar plaats vinden. Na de jaarvergadering zal een lezing over de impact van lange benen op paarden worden verzorgt door Dhr. Hofland. Het cruciale element daarbij zijn de weke delen, de pezen. Dit geldt zowel voor opfok als voor gebruik in de sport. DAP Bodegraven heeft dan ook net een renovatie achter de rug en we zullen een rondleiding krijgen en een beeld en info te krijgen van deze renovatie. Afrondend zal een uitleg worden gegeven over de nieuw beschikbare techniek om de kreupelheid bij paarden te beoordelen. Deze techniek maakt een snellere analyse mogelijk. Ter afsluiting is een drankje en hapje beschikbaar om met elkaar even bij te praten.

Om ons als Fokvereniging op de toekomst te oriënteren : ´Hoe moet de Fokvereniging nieuwe stijl er uit zien ?´ , zal een werkgroep onder leiding van Pascal Hoogendoorn zich over deze vraag buigen.

Alle digitale vernieuwingen maken dat we in een geheel andere omgeving zitten. Als fokvereniging zijn we al enigszins opgeschoven door ook richting gebruik actief te zijn omdat gebruik ook iets zegt over waar we ons als fokkers op moeten richten. Omgekeerd wordt door het gebruik ook weer informatie terug geleverd over de kwaliteit van de fokproducten en de merrielijn waar de fokproducten uit voortkomen. De gebruikers op hun beurt zijn allen op zoek naar een paard wat aan hun wensen kan voldoen. De vraag is dan welke rol de fokvereniging kan vervullen om beide groepen te faciliteren.. Geïnteresseerden die actief mee willen denken kunnen zich melden bij Pascal Hoogendoorn (e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Het is de bedoeling om een beperkt aantal keren bijeen te komen om te proberen met elkaar wat lijnen uit te zetten. De 1e en laatste keer van de bijeenkomsten zal geprobeerd worden om fysiek bijeen te komen. Tussendoor kan 1 of meer keer (als dat nodig is) via de computer een bijeenkomst belegd worden. De resultaten zullen hopelijk tijdens de jaarvergadering gepresenteerd kunnen worden.

Wij hopen velen van u op zaterdag 14 oktober bij DAP BODEGRAVEN te mogen begroeten. 

FOKVERENIGING VWF JAARVERGADERING 14 okt. Locatie DAP BODEGRAVEN Zuidzijde 65, Bodegraven, 2411 RT

12.00 Binnenlopen met koffie/thee/water
12.30 Aanvang jaarvergadering
13.30 Afronding jaarvergadering
pauze

Openbare deel; voor iedereen toegankelijk! 
13.50 Lezing dhr. Hofland over opfok en gebruik sportpaarden in relatie tot de pezen + discussie
15.00 Rondleiding gerenoveerd DAP BODEGRAVEN
15.30 Demo kreupelheid analyse met nieuwste technieken
16.30 Hapje / Drankje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.