MENU


Veulencollectie

Veulencollectie

VWF Successen

VWF Successen

Fokvereniging VWF Z-H West organiseert met Manege de Prinsenstad op 21 oktober het VWF-Dressuur bij Manege de Prinsenstad te Delft. Ook dit jaar wordt er weer gereden om de Kalfsbeek dressuurbokaal. Aan deze aanlegtest voor jonge dressuurpaarden kunnen alleen driejarige paarden meedoen.

Klik hier voor de definitieve startlijst >>

De paarden worden in groepjes van drie voorgesteld aan de jury, er wordt stap, draf en galop op beide handen gevraagd

Jury; Marian Dorresteijn & Benjamin Maljaars

Marian Dorresteijn is Grand Prix amazone en een succesvolle fokker en instructrice. Ze was 9 jaar  lid van de KWPN hengstenkeurings-commissie en is lid van het KWPN kern team van juryleden voor exterieurkeuringen van rijpaarden.

Benjamin Maljaars; Grand Prix dressuur ruiter, jonge paardenspecialist en instructeur was werkzaam als stalruiter bij o.a. Edward Gal en Van Olst, hij was vijfde met de toen vijfjarige Glamourdale op het WK jonge dressuurpaarden en was recent derde in de finale van de Pavo Cup met Napoli Sollenburg Drost. Hij runt nu zijn eigen dressuurstal in Elshout waar hij paarden traint, uitbrengt en lesgeeft.

Showblok door Stal Laarakkers; Vai Bruntink met de jonge talentvolle KWPN ggk hengst Pitch Perfect (Le Formidable x Vivaldi x Negro).  Pitch Perfect komt uit een sterke moederlijn, de elite, preferente, sport-dres merrie Florenca  gaf reeds drie goedgekeurde hengsten, KWPN-goedgekeurde Kaiser Weltino (v.Dante Weltino), de in Denemarken goedgekeurde Jack Sparrow (v. Expression) en de KWPN-goedgekeurde Pitch Perfect. Pitch Perfect heeft een mooi model, een topkarakter en heeft drie kwaliteitsvolle gangen en hij beweegt met veel souplesse en gummi door de baan

Showblok van; This is Naqueen de NRPS en Oldenburger verrichtingstopper met Kim Noordijk. This is Naqueen (Trafalgar x Samba Hit I x Broere Norway)  van fokker/eigenaar Jurgen van der Meijden werd in 2022 met een absolute topscore NRPS verrichtingskampioen, ook tijdens bij het Oldenburger Pferdezuchtverband was hij de beste 4-jarige en bleef hy bijna alle Duitse en KWPN toppers voor. 

De elegante, hoogbenige hengst kan fenomenaal bewegen en combineert zijn talent met zeer veel instelling en werkwilligheid. Trotse amazone, die de hengst zelf heeft opgeleid en de hengst in het showblok zal voorstellen, is Kim Noordijk van KN Dressage uit Galder  https://kndressage.nl/

This is Naqueen komt uit de merrie Aqueeni (v. Samba Hit I uit de Kieni-stam); vertegenwoordigt daarmee zowel aan vaders- als moeders kant het bloed van de legendarische merrie  Poësie

This is Naqueen is voor het NRPS, DSP en OLD goedgekeurd

Hengstenshow DPC 2023 This is Naqueen:
https://www.youtube.com/shorts/8Zf6LFYNkik
 Foto: dr. Tanja Becker/Equitari

Naqueen

 Winnaar 2022 Duval's Ozosexy (Secret x Zorro), f/g Jan Cees van der Endt met amazone Amber Hage, fokker Rene Franssen en in eigendom van Ad Valk & Carlo van Trierum.

Winnaar VWF Dressuur 2022

NB: Goedgekeurde hengsten en hengsten die in het goedkeuringstraject zitten van een erkend warmbloed paarden stamboek zijn uitgesloten van deelname.

Inschrijving gaat open medio september 2023.

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.