MENU

20181020 55 Charlotte Fry Keano VWF 2383Winnaar VWF dressuur bij manege de Prinsenstad om de Kalfsbeek Bokaal werd zaterdag 20 oktober jl. de mooie donkerbruine ruin Keano (George Clooney x Lord Leatherdale) van eigenaren Van Olst Horses en fokker P. van de Brandt uit Volkel. Keano werd super voorgesteld door zijn vaste amazone Charlotte Fry die het paard roemde om zijn enorme werkwilligheid en topkarakter. “Keano toont heel veel balans in al zijn gangen, het is net of je op een verder doorgereden paard zit, is heel fijn na te rijden en heeft veel schakelvermogen” aldus jury Jose van Haaren die het paard overreed.

Dreamboy liet zien ook in de mannelijke vererving toppers voort te brengen. De tweede plaats was voor de ruin Kai van Wittenstein P (Dream Boy x Florencio) van eigenaren C.J. van Pernis/M. van der Kleij en C.M.E. Kok-van der Goes. Kai is gefokt door C.J. van Pernis/M. van der Kleij en werd voorgesteld door C. Kok. Kai is een heel modern paard, heeft veel kracht en afdruk en blijft altijd van achter doorkomen.

Een derde plaats in de finale was voor de prachtige donkerbruine hengst Kane (Dream Boy x Vivaldi) van G.Maree en fokker M.Burgers. Gerdine Maree stelde de hengst sympathiek voor, het paard heeft veel go en een heel mooi silhouet, een belofte voor de toekomst.

De vierde plaats werd behaald door Kingdom Summer (Eyecatcher x Obelisk) van eigenaresse Danielle Heijkoop en fokker A.Somer. Stalamazone Carola Kral stelde de grote vosruin voor, die met veel veer en elasticiteit door de baan walste.

De finale telde vier paarden die overgereden werden door de jury. Het jury corps bestond uit Gert van den Hoorn en Jose van Haaren.

De beide showblokken werden ingevuld door goedgekeurde hengsten.

Robin van Lierop stelde de Oldenburg ggk hengst Zum Gluck RS2 (Glock’s Zonik x Florestan I) heel fijn voor. Een hengst met een topkarakter die veel aanleg voor het hogere werk toont.

Het tweede showblok stelde Franka Loos de KWPN ggk hengst Inverness (Everdale x Johnson) van Van Olst Horses voor. Een sterk gebouwde hengst, met een topkarakter en drie zeer goede gangen

Foto's die gemaakt zijn door equifoto.nl kunt u nabestellen via de website; www.equifoto.nl

het utgebreide verslag volgt.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.