MENU

DE JACKPOT VOOR JACKPOT, KAMPIOEN BIJ HET VRIJSPRINGEN VOOR DRIEJARIGEN BIJ  VWF SPRINGEN  BIJ MANEGE PRINSENSTAD  IN DELFT ZATERDAG 8 APRIL  jl.

1e plaats 4j vwf2017 prijsuitr

Delft –De bijzonder complete donkerbruine KWPN hengst Jackpot van eigenaar en fokker Geert Meursing uit Hazerswoude Dorp eiste de eerste plaats op na zijn verrichting bij het open kampioenschap vrijspringen voor 3-jarige paarden om de Geert Meursing Wisseltrofee. Wat we nog nooit hebben meegemaakt bij VWF springen, de handen van het publiek gingen op elkaar, en Jackpot kreeg tijdens zijn verrichting een welverdiend applaus

Bij de aanlegtest voor vierjarige springpaarden werd kampioen de, volgens jurylid Ester Blekkink, zeer goed aanvoelende hengst I-Gold (E-Star x Carnute) van fokker en eigenaar Stal Everse uit Waddinxveen en berijdster Anouk vd Pluijm.

De achterste rijbaan van de prachtige accommodatie bij manege de Prinsenstad lag er weer super bij. Ieder jaar zorgen Jordy Duijndam en zijn team ervoor dat het geheel er nog mooier uitziet.

Bij de driejarigen plaatste de jury, die dit jaar bestond uit hengstenjurylid van het BWP Herman van den Broeck en Esther Blekkink, amazone met all round ervaring op het gebied van jonge springpaarden, de donkerbruine KWPN hengst Jackpot van eigenaar en fokker Geert Meursing uit Hazerswoude dorp op de eerste plaats.

2e plaats nr 14Jackpot heeft als vader Zapatero VDL en als moeder Fira Polo (V. Amadeus). Uit de moederlijn komen diverse 1.60 m. paarden als Mirca G, Marcoville en Irco Mena (allen van Irco Marco). Jackpot heeft zeer goede reflexen, is zeer los in het lichaam en kan zeer goed galopperen. Volgens de jury een heel compleet paard, dat in alles uitblonk, de springmanieren, de galop, de instelling.

 

2e plaats nr 14De tweede plaats was voor de eveneens super springende bruine KWPN merrie Jádore Faya B (Etoulon VDL x Nabab de Reve). Fokker is J. Bosma uit Makkum, eigenaar is Stal Everse uit Waddinxveen. Een paard met super manieren op de sprong en heel veel vermogen. Een paard zoals de jury ze graag ziet springen. Uit de moederlijn komen diverse nationale en internationale springpaarden zoals TNN (v.Lemmod) en Beau Odette (V. Cortano).

 

3e plaats nr 12De derde plaats was voor de KWPN schimmel merrie Janske (Rascin x Colino) van eigenaar Bart van Ooijen uit Houten. De merrie is gefokt door J. Corsten uit Mariahout.
Moeder Neutje elite, sport spr. heeft zelf 1.60 gesprongen en komt uit de stam van Maarten Liefhebber, waar diverse internationale springpaarden uit voortkomen zoals de Zangersheide en AES goedgekeurde hengst Patent.

 

4e plaats nr 15De vierde plaats was voor de bruine KWPN merrie Jeville (A’Lee springpower x Berlin) van fokker en eigenaar familie Duijndam uit Delft. Een hele mooie merrie met veel ras en veel kwaliteit op de sprong. Jeville sprong met een mooie techniek en kan zeer goed galopperen. Jeville komt uit een mooie moederlijn waar diverse internationale springpaarden uit voortkomen.

 

 


6e plaats nr21Op de vijfde plaats eindigde Jolly Jumper B (Eldorado van de Zeshoek x Burggraaf) van fokker en eigenaar Roel Brugging en Frans van den Burg. Een bijzondere sterke donkere KWPN schimmel hengst met een zeer sterke galoppade. Uit de moeder Roxanne B prest komen o.a. het 1.60 m. paard Wrigley (V.Padinus) en het 1.45 paard Dominique (Quattro B).

Als zesde eindigde Jádore (Zavall VDL x Boreas), een bruine bloedgemaakte KWPN merrie met een snel voorbeen die zeer goed door de rug sprong. Eigenaar en fokker is Geert Meursing uit Hazerswoude Dorp.

6e plaats nr21De zevende plaats was voor de mooie Johny Depp (Fernando H x Arezzo VDL) Een paard dat veel vermogen lijkt te hebben, de KWPN schimmelhengst is gefokt door Chr.M.Snepvangers uit Bergen op Zoom en is in eigendom van Eva van Duin uit Rijsenhout.

 

 

 

7e plaats nr 1Als achtste geplaatst was de donkerbruine KWPN merrie Jacky Lanta (Warrant x Chello), die over veel vermogen beschikte. De merrie is gefokt en in eigendom van Stoeterij van der Vlist uit Lexmond.

De kwaliteit van de driejarigen was goed. De jury vond de eerste twee geplaatste paarden er echt bovenuit steken, daaronder kwamen een heel stel goede paarden. In totaal kwamen er 28 driejarige paarden in de baan.

Er kwamen 41 paarden in de baan voor de aanlegtest voor vierjarigen onder het zadel, waarvan de beste 3 paarden overgereden werden door jurylid Ester Blekkink.

 

20170408 053 I Gold VW32662Na het overrijden plaatste de jury de KWPN hengst I-Gold (E-Star x Carnute) van fokker en eigenaar Stal Everse uit Waddinxveen en berijdster Anouk vd Pluijm aan kop.

I-Gold waardeerde zich tijdens het overrijden bijzonder op, op de sprong geeft hij volgens jurylid Ester Blekkink een zeer goed gevoel en is heel snel in de reflexen en springt met veel techniek.

 

2e pl 4 jr nr 39De tweede plaats was voor de KWPN schimmel ruin Iniesta (California x Graaf Grande) van fokker T. Kraan uit Hekeldorp en in eigendom en gereden door Bart van Ooijen uit Houten. Iniesta komt uit de bewezen Karla stam. Tijdens het overrijden merkte Esther op dat de ruin veel meer bloed heeft dan ze eigenlijk verwachtte,  hij geeft een zeer goed gevoel op de sprong, met veel techniek, afdruk en vermogen.

 

 

 

3e pl 4 jr nr 65De derde plaats was voor de donkerbruine Zangersheide gefokte ruin Vins vd Tojopehoeve Z (Vagrant Z x Calvados) van Ruud Huijbregts en voorgesteld door Lisanne Verdonk. Fokker is Tojopehoeve uit Gilze. Vins is een groot paard met een goede galop en springt goed met de schoft naar boven. Uit de moeder komen o.a. het 1.55 paard Que en Que en het 1.40 m. paard Owina v.Tojopehoeve, beiden van Quasimodo.

 

De vierde plaats werd behaald door de bruine KWPN hengst Ike (Big Star x Burggraaf) van fokker en eigenaar Stal Everse uit Waddinxveen. Ike werd voorgesteld door Geertjan Boer uit Wateringen. Ike heeft veel afdruk en vermogen. Ike komt uit dezelfde stam als de aangewezen KWPN hengst E-Star, die inmiddels 1.40 m. loopt evenals Rummicup (Darco) en Toy Storey (Raphael) en de 1.60 m. springende jChocola Z (Carthago).

 

5e pl 4 jr nr 65Op de vijfde plaats eindigde de donkerbruine KWPN ruin Ikaros (Charisma x S.Alba) van fam. Kok en C. Sjouke en bereden door Danielle Kok. Ikaros is gefokt door G. Scheper en komt uit de Nuberta stam.  Het paard heeft zeer veel inzet en een goede galop.

 

 

 

6e pl 4 jr nr 51De zesde plaats was voor  de KWPN merrie Indy color (Elvis ter Putte x Holland) van fokker en eigenaar de familie Duijndam en voorgesteld door Jordy Duijndam. Indy color heeft een goed ruggebruik en veel techniek.

 

 

 

7e pl 4 jr nr54De zevende plaats was voor de bruine BWP ruin Narco vd Rotte (Gaillard de la Pomme x Vaillant) van fokker en eigenaar Hans van Veen en bereden door Erica Dijkshoorn. Een paard met veel vermogen en techniek, hij zou iets meer galoppade mogen hebben.

 

 

 

8e pl 4 jr nr 66Op de achtste plaats eindigde de donkerbruine KWPN ruin Invicible (van Gogh x Great Pleasure) van eigenaar en ruiter Bart van Ooijen. De ruin is gefokt door C. Behr uit Ede.

De beste drie vierjarige paarden werden op een plezierige manier overgereden door jurylid Ester Blekkink.

 

 

Aan het eind van de avond was er een verloting van een gratis dekking van de KWPN goedgekeurde hengst Hardwell (Clinton I x Corofino I x Romino) beschikbaar gesteld door Stoeterij Reini Tewis & van Kooten te Westdorp.

Bovendien was er verloting van een korting van 250 euro op een dekking bij Stoeterij Zangersheide.

Het was een mooi wedstrijddag, met veel talentvolle paarden en een super accommodatie.Lilian Pleunis

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.