MENU

IRONMAN IJZERSTERKE WINNAAR VAN VWF DRESSUUR OM DE KALFSBEEK BOKAAL BIJ MANEGE DE PRINSENSTAD

vwfdress16 eerste Ironman

VWF dressuur bij manege de Prinsenstad werd zaterdag 15 oktober jl. voor de 28e keer georganiseerd. Het was weer super!! Maar liefst 84 paarden verschenen in de prachtig aangeklede accommodatie van de familie Duijndam in Delft. Over de gehele linie waren er heel kwaliteitsvolle paarden die heel netjes voorgesteld werden voor wederom een veeltallig publiek. Vanuit het gehele land was men aanwezig omde jonge paarden gade te slaan, en omdeel te nemen. Deze jaargang werd al weer voor de vijfde maal gestreden om de Kalfsbeek dressuur bokaal.

De stoere zwarte KWPN hengst Ironman (Ferro x Tuschinski) was een klasse apart. Een paard met heel veel uitstraling, een super galoppade en al veel talent om te sluiten.
Zijn model is een droom, hij steekt geweldig goed in elkaar aldus de jury Ton de Kok.
Dinja van Liere die de beste drie paarden heeft overgereden was super enthousiast over de hengst.vwfdress16 eerste Ironman met Dinja“Ik had nog wel een poos door kunnen rijden, maar dat kan jammer genoeg niet, verklaarde ze, hij heeft zoveel natuurlijke balans, is heel fijn bewerkbaar en is een echte krachtpatser” ik heb drie hele fijne paarden over mogen rijden, maar Ironman gaf zo een fantastisch gevoel dat hij voor mij de overtuigde winnaar is”.
Amazone Martine van Vliet, die vorig jaar ook de kampioen op VWF dressuur voorstelde, geniet elke keer weer dat ze hem mag rijden.
 

Ironman is een rechtstreekse zoon van Ferro uit de sportmerrie Anne (PSG) van Yvonne Copal. Ironman is in eigendom van Ad Valk en Yvonne Copal, die de hengst gefokt heeft. De  volle zus van Anne, Binouska loopt Grand Prix dressuur, een super sportstam in de moederlijn.

vwfdress16 tweede IkeDe bruine ruin Ike (Everdale x Unamiem) werd als tweede geplaatst. Ike is gefokt door van Kemenade in Lieshout en werd begin dit jaar aangekocht voor Laurens van Lieren door eigenaar Jan Pieter Dalsem. Ike is een paard met veel lengte en een mooi model en drie zeer goede gangen, een paard voor de toekomst voor Laurens.

Irabel werd kampioen op de Centrale Keuring van Noord Holland en 7e op de Nationale Merriekeuring.
vwfdress16.2 Irabal.3eIrabel is een dochter van de bekende Darabel (Westpoint x Don Schufro) die met Vai Bruntink Intermediaire I loopt. Irabel werd heel fijn voorgesteld door springruiter Arjen van Diepen die meerdere paarden rijdt voor eigenaar Stal 104 in Wijdewormer. Irabel is nog wat korter onder het zadel dan de eerste en tweede geplaatste paarden, maar deed in kwaliteit beslist niet voor hen onder. De merrie heeft een prachtig model, is een sensibel paard, wat volgens jury Dinja van Liere later alleen maar in haar voordeel zal gaan werken.

vwfdress16 nrDe als vierde geplaatste 2e bez. hengst, Duval’s Iceman (Hofrat x Special D) van fokker van Erp uit Oss werd voorgesteld door de eigenaresse Nathalie van der Endt uit Yerseke liet een zeer goede verrichting zien. De hengst die uit dezelfde moederlijn komt als de goedgekeurde Oldenburgse hengst Grey Flanell (Gribaldi) heeft 3 zeer goede gangen.

vwfdress16 m.pakvisDe vijfde plaats was voor de bruine ruin Incredibly Heroic (Charmeur x Gribaldi) die een hele constante verrichting liet zien. Een paard met een mooi front die heel netjes werd voorgesteld door Miranda Pakvis. Het paard is in eigendom van Vanderstappen-Keyzer en is gefokt door B. Lichtendahl uit Almelo.

vwfdress16 nr80Als zesde eindigde de merrie Ivy (Lord Leatherdale x Negro) die voorgesteld werd door Lars op ’t Hoog en gefokt en in eigendom is van Twan Op ’t Hoog uit Moergestel. Een sensibele merrie met veel souplesse, die een super gallopade toonde.

vwfdress16 nr75Op de zevende plaats kwam de donkerbruine merrie Imca (Johnson x Kennedy) voorgesteld door Joyce van Opbergen, gefokt en in eigendom van Peter Bakkers uit Ospel.

vwfdress16 nr59Op de achtste plaats eindigde de sterke vrl. Keur, prok merrie In Good Faith VZH (Everdale x Tolando) voorgesteld door de eigenaar Peter de Boer. De merrie is gefokt door H.van Houtum in Schijndel.

vwfdress16 nr49Op de negende plaats eindigde de stermerrie Ivili-E TC van Tim Coomans en voorgesteld door Simone Both. De merrie is gefokt door W.J.M. Erven in Moergetel.

De tiende plaats behaalde de tweede bezichtigings vos hengst Illusionist M (Charmeur x Vivaldi) die gereden werd door eigenaresse en geregistreerde Nina van Mook. J. van Uytert is tevens geregistreerde van Illusionist M.

 In de pauze verzorgde Kirsten Brouwer met de goedgekeurde KWPN hengst Eyecatcher (Vivaldi x T.C.N. Partout) een mooi showblok. Ze liet de geweldige progressie zien die de hengst de laatste jaren heeft gemaakt en Eyecatcher liet de aanzet van de passage en piaffe zien met een natuurlijk gemak.

  In het tweede showblok werd de KWPN goedgekeurde hengst In Style (Eyecather x Lorentin) van fokker en eigenaar Joop van Uytert voorgesteld door Renate van Vliet. Een bijzonder sympathieke, werklustige hengst, die veel macht vertoonde in zijn beweging.

 VWF Dressuur/manege de Prinsenstad  om de Kalfsbeek Bokaal was weer een fantastisch evenement in een prachtige entourage en een ieder kon genieten van mooie sport en zeer goede paarden.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.