MENU

Delft – Luid applaus kreeg de schimmel merrie Hazel B (Quality Time x Wallenberg) na haar verrichting bij het open kampioenschap vrijspringen voor 3-jarige paarden om de Geert Meursing Wisseltrofee. Hazel B van fokkers en eigenaars F.A.J. van der Burg en G.de Koning uit Bergschenhoek werd overtuigend eerste.

Bij de aanlegtest voor vierjarige springpaarden werd kampioen de atletische merrie C.Wellie R 56 (Calvin Z x Mermus R) van Stal Everse onder amazone Anoek v.d. Pluijm.

Winnaar 3 jarige vwf springen 2015Voor het tweede jaar werd het vrijspringen gehouden in de achterste rijbaan van de prachtige accommodatie bij manege de Prinsenstad. Er was veel rust in de baan en zonder weigeringen werden alle driejarigen door het lijntje gedreven door het goede aanjaag team van manege de Prinsenstad.

De beste vier vierjarige paarden werden op een plezierige manier overgereden door jurylid Ellen Zwijnenberg.

Aan het eind van de avond was er een verloting van een gratis dekking van de KWPN goedgekeurde hengst Bosch Blue HBC (Cantos x Mr.Blue x G. Ramiro Z), beschikbaar gesteld door Jos en Trudi Houwen te Wanssum en de HBC Stal in Boyl.

Bij de driejarigen plaatste de jury, die dit jaar bestond uit Cor Loeffen en Ellen Zwijnenberg, de zeer getalenteerde schimmel merrie Hazel B aan kop. Hazel B heeft veel afdruk, een zeer goede achterhandtechniek en zeer veel vermogen. Hazel B is een schimmelmerrie van Quality Time x Wallenberg x Padinus. Ze komt uit de Monia stam van Stal Roelofs, waar diverse internationale springpaarden uit voortkomen, zoals I.Umonia 2, Pominga B en Worldwide B.

Op de tweede plaats bij de driejarigen werd geplaatst de bruine BWP ruin Monarch van t Roosakker, gefokt door Marc Kluskens en in eigendom van Stal Everse uit Waddinxveen.

Monarch is van Elvis ter Putte x For Pleasure. Moeder van de moeder Electra van t Roosakker is 1.60 m. springen Monarch is nog wat groen, maar opent zeer goed en springt zeer goed naar boven.

De derde plaats ging naar de bruine hengst Djampassie du Vlist Z, gefokt en in eigendom van Stoeterij van der Vlist in Lexmond. Djampassie is van D’avo’s du Carlos x Pinon Patriot, hij heeft een goede afdruk en springt heel makkelijk, een compleet paard. Hij staat ingeschreven bij het Zangersheide stamboek.

De vierde plaats was voor Maitresse dór. Een bruine KWPN merrie van Eldorado van de Zeshoek x Dulf van den Bisschop van fokker en eigenaars Leon en Iris van der Ende uit Maasdijk. Een merrie die een supersnelle afdruk heeft en heel voorzichtig is.

Op de vijfde plaats eindige de KWPN vos hengst Hero La Loma HM van Inschallah de Muze x Indoctro van eigenaar en fokker H. de Man. Een paard met een goede inzet en afdruk, die op de oxer mooiere sprongen liet zien dan op de stijlsprong. Hero La Loma komt uit een stam waar veel internationale springpaarden uit voortkomen.

Op de zesde plaats eindigde de KWPN vos merrie Having Fun van Vigo d’Arsouilles x Carthago van fokker en eigenaar Stal Everse. De merrie heeft een goede techniek en veel vermogen.

Op de zevende plaats eindigde de bruine KWPN ruin How do you do van Sam R x Nimmerdor van fokker H.de Roover en in eigendom van Stal Everse. Het paard liet een heel constante verrichting zien en heeft een goede balans en veel overzicht.

De kwaliteit van de driejarigen lag zeer hoog. Jury Cor Loeffen constateerde een zeer goede, grote kopgroep, een goede middengroep en een klein ondereind.

In totaal kwamen er 34 driejarige paarden in de baan.

Er kwamen tevens 34 paarden in de baan voor de aanlegtest voor vierjarigen onder het zadel, waarvan de beste 4 paarden overgereden werden door jurylid Ellen Zwijnenberg.

Na het overrijden plaatste de jury de Zangersheide ingeschreven vosmerrie C.Wellie R 56 Z van Calvin Z x Mermus R van fokker stal Roelofs en in eigendom van Stal Everse uit Waddinxveen onder amazone Anoek v.d. Pluijm aan kop. C.Wellie heeft een zeer lichtvoetige galop en springt met veel afdruk en toont veel atletisch vermogen. Jurylid Ellen Zwijnenberg vond het een goed paard, die in de rijderij nog wat moeilijk is, maar een zeer goed gevoel geeft op de sprong.

De tweede plaats was voor de bruine KWPN goedgekeurde dekhengst Apower (A’Lee Spring Power x Lux). De hengst is gefokt door Hermann Vogt en is in eigendom van Jan Vink. Apower werd voorgesteld door Cynthia Overbeeke. Ellen Zwijnenberg vond de hengst superfijn te rijden, hij geeft een goed gevoel op de sprong, heeft veel bloed en is goed naar voren en terug.

De derde plaats was voor de zwarte hengst Gambler Z (Glasgow vh Merelsnest x Hors la Loi) van Tim Fransen en voorgesteld door Sjoerd Kommers. Een paard die zeer voorzichtig is met heel veel inzet, nog wat groen, en met een zeer goede galop.

Als vierde eindigde de KWPN schimmel hengst Galidos (Calido I x Voltaire) van fokker H.Westerd en in eigendom van Mario Everse. De hengst werd voorgesteld door Geert Jan Boer. Een paard met veel vermogen.

Als vijfde eindigde de vos merrie Giwana (Baltic vdl x Indoctro) van fokker F. Raats en eigenaar Erik en Astirid van der Poel. Astrid van der Poel stelde de merrie voor. Een paard met een goede inzet die een fijne constante verrichting liet zien.

Als zesde eindige de bruine KWPN hengst Gladstone (Grison van de Bisschop x Hemmingway) van fokker S.van de Burg en in eigendom van Jordi van Oosterhout, die zelf de hengst voorstelde.

De zevende plaats was voor de bruine ruin Gigant Z (Glasgow vh Merelsnest x Lewinski) gefokt door Hero Jumpers en in eigendom van Tim Fransen. Sjoerd Kommers stelde het paard voor.

Als achtste eindigde Brandon Duijndam met de bruine KWPN ruin Gabriel vd Prinsenstad (Arizona x Wittinger), die gefokt en in eigendom is van Manege de Prinsenstad.

Het was een mooi wedstrijddag, met veel talentvolle paarden en een super accommodatie.

Lilian Pleunis

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.