MENU

kampioen springenNamens de DBFS, Dutch Breeding Foundation of Showjumpers, zijn al onze fokkers uitgenodigd voor het Symposium Voortplanting, dat de DBFS in samenwerking met de Universiteitskliniek voor Paarden, discipline voortplanting op zondag 23 februari 2014 organiseert.

Leden kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij de DBFS; de kosten bedragen Euro 10,00 per persoon.

Beste merriehouder,

Zondag 23 februari 2014

DBFS Symposium Voortplanting

Het nieuwe jaar is begonnen. De eerste veulens zijn inmiddels geboren. En bij de fokkers in Nederland zullen dit jaar wederom vele veulens geboren worden. Dat betekent ook dat fokmerries opnieuw of voor de eerste keer drachtig gemaakt moeten worden. Naast de uitdaging van de keuze voor een interessante hengst komen daar ook veterinaire aspecten en keuzemogelijkheden bij kijken. De ontwikkelingen op het gebied van fokkerij, voortplanting en gynaecologie bij paarden gaan razendsnel.

Daarom organiseert de Dutch Breeders Foundation of Show jumpers in samenwerking met de Universiteitskliniek voor Paarden, discipline voortplanting, op zondag 23 februari 2014 een symposium met als thema: Voortplanting. Diverse interessante sprekers zijn uitgenodigd om hun visie en kennis met de fokkers te delen. De dagvoorzitter is Dhr. Prof. Dr. Ab Barneveld. Hij zal het symposiumprogramma en de afsluitende discussie in goede banen leiden.

Programma

  1. 00 uur Ontvangst met koffie/thee
  2. 30 uur Rondleiding Universiteitskliniek
  3. 30 uur Dhr. Dr. Bert Wichers, dierenarts Paardenpraktijk Wichers Dedemsvaart

'Hoe herken ik hengstigheid bij merries die geen hengstigheid vertonen'

  1. 00 uur Mevr. Dr. Hilde Vandaele, dierenarts Keros ET Center, Beselare (België)

'Embryotransplantatie, alle feiten op een rijtje'

  1. 30 uur Pauze
  2. 45 uur Dhr. drs. Denis Necchi, dierenarts

‘A commercial Ovum Pick Up (OPU) and ICSI programme for horses'

  1. 15 uur Dhr. Prof. dr. Tom Stout

'Voortplanting in ontwikkeling'

  1. 45 uur Discussie geleid door Dhr. Prof. Dr. Ab Barneveld
  2. 15 uur Borrel en afsluiting.

Bij de derde spreker, dhr. Drs. Necchi zal de dagvoorzitter dhr. Prof. Dr. Ab Barneveld zorg dragen voor de vertaling van de boodschap van Engels naar Nederlands.

De locatie van het symposium is de Universiteitskliniek voor Paarden, discipline voortplanting. Adres: Yalelaan 114, 3384 CM Utrecht. Routebeschrijving: http://www.diergeneeskunde.nl/over-ons/contact-route/#routebeschrijving

De bijeenkomst is opengesteld voor leden van de DBFS en cliënten van de Universiteitskliniek, voor hen is deelname kosteloos. Ook derden en introducés zijn van harte welkom, maar van hen wordt een vergoeding van € 10,00 gevraagd voor het bijwonen van het symposium. Aan het symposium kunnen maximaal 200 personen deelnemen, vol = vol. Bij aanmelding hebben DBFS-leden en klanten van de Universiteitskliniek voorrang.

Kom ook naar het symposium van de DBFS en de Universiteitskliniek voor Paarden op zondag 23 februari 2014. Aanmelden kan per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van naam en aantal personen of telefonisch: 06 30 01 29 79. Wanneer u vragen heeft, kunt u terecht bij Eveline van den Nieuwendijk, secretariaat DBFS.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.