MENU

Algemene ledenvergadering11 maart j.l. hadden we na de Algemene Ledenvergadering van de fokvereniging VWF Arnold Kootstra en Marian Dorresteijn bereid gevonden een uitleg te geven over het genetisch profiel van de KWPN merries en hengsten.

Het genetisch profiel is een belangrijke tool voor bij het zoeken naar een partner voor de merrie. Het genetisch profiel geeft aan, wat de kans is hoe de merrie haar genen vererfd zoals aangegeven in het profiel, dus niet het liniair scoringsformulier van de merrie zelf.

 

Het genetisch profiel is in te zien bij de website www.kwpn.nl als je inlogt in MIJN KWPN. Op de openingspagina type je de naam in van het paard waarvan je het genetisch profiel wilt zien. Onderaan de volgende pagina kan je het betreffende paard aanklikken. Op de volgende pagina staat aan de rechterkant van de pagina een blauw kader, waar het genetisch profiel staat aangegeven.

Na een uitleg over het genetisch profiel werden 3 zeer interessante dressuurgefokte merries besproken door Marian Dorresteijn en aan de hand hiervan werd een hengstenkeuze aangegeven.

Vervolgens besprak Arnold Kootstra 2 interessante springefokte merries en gaf hiervan ook een hengstenkeuze aan.

De merries werden met filmpjes en foto's erbij besproken. Het was een super interessante en leerzame avond waar veel hengsten besproken werden.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.