MENU

Forty (UB40 x Contango)VWF dressuur bij manege de Prinsenstad werd zaterdag 19 oktober jl. voor de 25 ste keer georganiseerd en trok weer veel deelnemers en publiek. Vanuit het gehele land en ook uit Belgie was men aanwezig om de jonge paarden gade te slaan en deel te nemen.

Deze jaargang werd voor de tweede maal gestreden om de Kalfsbeek dressuur bokaal.

De stoere, sterke aangewezen KWPN hengst Forty (UB40 x Contango) was overtuigend de winnaar. Onder de eigen amazone Marieke Verdonk liet de hengst zich al zeer goed zien. Toen de jury, Jennifer Sekreve de hengst had overgereden, was ze heel erg enthousiast. Het is een paard met heel veel souplesse, en heel veel zelfhouding met een superfijne mond en heel veel balans voor een driejarige. Als je gaat draven en galopperen voel je een enorme kracht uit de achterhand, een superfijn paard met een super karakter!!!

Winnaar Forty

De hengst Forty is in eigendom van Paardencentrum de Dalhoeve en is gefokt door wijlen VWF lid, Steef van Winden uit Pijnacker. Uit de moederlijn van Forty is Alonzo (V.Ferro) gefokt,. Dit paard heeft zeer goed gepresteerd bij het WK in Verden en loopt inmiddels Lichte Tour in Amerika. De moeder Baulina (keur), liep als 3-jarige mee op de NMK in Ermelo.

http://youtu.be/e4bnsc0h5zs

De jury  bestond uit Rien v.d. Schaft en Jennifer Sekreve. Zij  hadden  de zware taak 90 combinaties te beoordelen. De algehele kwaliteit was zeer goed met een brede kopgroep. De eerste tien geplaatste combinaties waren echt goed.

De tweede plaats was voor de grootramige stermerrie Filegra (Zhivago x Tango).De merrie is gefokt door J.Honcoop in Chaam. De eigenaar is P.A. Verzendaal uit Oostvoorne. Filegra was afgelopen zomer afgevaardigd naar de Nationale Merrie Keuring. Hier behaalde ze al een mooie 85 punten voor de beweging.

Filegra werd voorgesteld door Jessica Buijing. Zij bereidt hem voor op de IBOP proef.

Filegra heeft veel houding, balans en souplesse en heeft drie zeer goede gangen.met een zeer goede gedragenheid. Ze komt uit dezelfde stam als de winnaar Forty. Er komen diverse Lichte Tour paarden uit deze stam.

Filegra

Als derde eindigde de bruine hengst Fabulous Star (ster, prok) van fokker en eigenaar Resim Facilitair Paardencentrum. Een grootramige hengst die zeer goed bewoog, maar nog wat moeite had met de constante aanleuning. De moeder, Utopia-Star, bracht een Lichte Tour Paard en een 4- en 5-jarige elite merrie.

Kirsten Brouwer stelde de als vierde geplaatste elite merrie Florence Sollenburg voor (Vivaldi x Metall). Een merrie met drie goede gangen en een mooi exterieur. De merrie is gefokt en in eigendom van A.Zekveld.

http://youtu.be/824mbRDRH7w

Op de vijfde plaats eindigde Emmelie Scholtens met de zwarte ruin Fuego (Apache x Gribaldi). Een plaatje om te zien. Groot, hoogbenig en met veel adel. Fuego is gefokt door H.J. de Louw en in eigendom van M.de Veen-van der Wiel.

De zesde plaats was voor de vrl.keur, prok merrie Famorka (Romanov x Jazz) van fokker en eigenaar Loucky Hagens Groosman. Famorka werd voorgesteld door Femke de Laat. Een merrie met veel zelfhouding en 3 goede gangen.

De rassisge  Hexagons Fusion (Rubiquil x Krack C) eindigde op de zevende plaats. De ruin is gefokt door Stal Zegwaard en is in eigendom van Stal Hexagon/van Lieren. Hexagons Fusion werd voorgesteld door Dinja van Liere.

Op de achtste plaats eindigde de zwartbruine hengst TC Fitango (Citango x Havidoff). Fitango werd voorgesteld door de eigenaresse Simone Both. De hengst is gefokt door mts. Wielsma/de Vries. Een zeer correct en bruikbaar paard.

De negende  plaats was voor de prok/aangewezen hengst Fellini KS (Wynton x Ferro). Een paard met een mooi exterieur, die zeer gedragen en zuiver beweegt. Fellini is in eigendom van KS Horses en is gefokt door J.M. Jansen. De hengst werd voorgesteld door Dinja van Lieren.

Op de tiende plaats eindigde de bruine hengst Finch Bentley (Ampere x Jazz) van fokker E. Bosch. De hengst is in eigendom van Andre Kuijper die de hengst ook voorstelde.

In de pauze verzorgde Kirsten Brouwer met de ggk KWPN hengst Eyecatcher (Vivaldi x TCN Partout), in eigendom van Joop van Uijtert een mooi showblok met deskundig commentaar van haar moeder Annemarie Brouwer, tesamen met onze omroeper Eric t Hart.

In het tweede showblok werd de KWPN goedgekeurde hengst Expression (Vivaldi x Vincent) van de familie van Norel voorgesteld door Diederik van Silfhout met toelichting van Johan Hamminga.

Beide hengsten lieten zich zeer goed zien, een belofte voor de toekomst!!

De doelstelling van het evenement is puur een aanlegtoets voor driejarige paarden. Het is een mooie oefening voor de jonge paarden op vreemd terrein te wennen. Ze zijn met meerdere paarden in de rijbaan en gaan over het algemeen makkelijk de rijbaan rond.

Sommige mensen zien het als een goede oefening voor volgende evenementen als bv. de IBOP proef.

VWF Dressuur/manege de Prinsenstad  om de Kalfsbeek Bokaal was weer een fantastisch evenement in een prachtige entourage en een ieder kon genieten van mooie sport en zeer goede paarden.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.