MENU

VWF springen winnaar 4 jarigeDelft – Soms ben ik dagen op pad om een goed paard te spotten en kom je niets tegen, vandaag heb ik een echt goed paard gezien in de merrie ENETT, de winnaar van de vierjarigen, glundert jury Piet Raijmakers, en hij werd nog keurig voorgesteld ook!! Dit paard kan later in de grote sport mee!!

Enett ( Wizzerd x Eurocomerce Napels) in eigendom van Stal Everse, BWG stables en Teus van de Brink is gefokt door J.Saaltink in Laren en werd netjes voorgesteld door Bart van Ooijen.

De merrie is een fijn los paard met veel vermogen, een goede galop, is fijn te rijden en heeft zeer veel balans.

De hengst Flinck (Ustinov x Lux), in eigendom en gefokt door Laurens Graper en Gisella Bartels uit Prinsenbeek was de hoogst geplaatste driejarige in het open kampioenschap vrijspringen om de Geert Meursing wisseltrofee, georganiseerd door de fokvereniging VWF en gehouden bij manege Prinsenstad in Delft.

VWF springen winnaar 3 jarige

De jury, die bestond uit Piet Raijmakers en Ellen Zwijnenberg plaatsten de hengst Flinck bovenaan bij de driejarigen.. Flinck is gefokt uit de allround ster sport merrie Neeltje, die zelf Z springen en Z2 dressuur loopt. Drie halfbroers van Neeltje worden internationaal uitgebracht in 1.60 springen. Flinck is een mooi paard met een zeer goede instelling en sprong met veel techniek en vermogen.

De tweede plaats bij de driejarigen ging naar de vos ruin Floran (Grison v.d. Bisschop x Vaillant) van fokker en eigenaar Ivan Okkerman. Floran komt uit de stam van de internationaal springende Princess van de Wolfsakker. Uit deze stam komen diverse paarden die internationaal springen. Floran is een ruim gelijnd paard die met veel techniek springt.

De derde plaats was voor de merrie Fara dÓr (Comme dÁpi x Jokinal de Bornival), gefokt en in eigendom van Leon van der Ende en J. Ansems. Fara dÖ is ook een ruimgelijnd paard die zeer goed sprong.

De vierde plaats was voor Forever Utopia’s (Vigaro x Optimist) van Pascal Hoogendoorn. Een merrie die even meer formaat mag hebben, maar een goede techniek liet zien.

Op de vijfde plaats eindigde Fleurisa (Astrello x Concorde) van Stal van de Graaf.

Op de zesde plaats eindigde Blom’s Funaniem (Unaniem x Jackson) van Rinus Blom.

De zevende plaats was voor Fanfare (Corneille x Animo) van F. Spigt-Spitters.

In de pauze gaf Piet Raijmakers een leerzame praktijkclinic over de opleiding van jonge springpaarden en de techniek in de parcoursen.

Er kwamen 28 paarden in de baan voor de aanlegtest voor vierjarigen onder het zadel, waarvan de beste 3 paarden overgereden werden door jurylid Ellen Zwijnenberg.

Na het overrijden plaatste de jury de KWPN merrie Enett (Wizzerd x Eurocommerce Napels) gereden door Bas van Oijen overtuigend aan kop. De merrie is gefokt door J.Saaltink in Laren en is in eigendom van Stal Everse, BWG Stables en Teus v.d. Brink. Een paard met zeer veel souplesse, die na het overrijden door Ellen Zwijnenberg gelijk de plaats aan de top overnam. Enett is aangeschaft op de veulenveiling Borculo. De merrie heeft als volle broer de VION cup winnaar 2010 Boomerang, de NRPS goedgekeurde hengst Cubalibre en de dit jaar voor het verrichtingsonderzoek KWPN aangewezen hengst Freedom

De tweede plaats was voor de grootramige ruin Grandia’s Europe (Quasimodo Z x Burggraaf) uit de eilite preferente merrie My Lady. Een paard met een fijn karakter die goed kan schakelen en makkelijk changeert.

De derde plaats was voor de langgelijnde hengst Excelent (Namelus x Mermus) van Stal Everse in Waddinxveen, gefokt doorr H. de Roover. Excelent werd netjes voorgesteld door Misa Luhanko. Een paard met een zeer goede galop.

De vierde plaats was voor de merrie Easy (mr. Blue x Burggraaf) van Stal Everse en voorgesteld door Misa Luhanko. Een merrie met veel scope, een bijzonder handig paard, die veel vermogen en snelheid toonde.

De vijfde plaats was voor de merrie Evita Bella (Cizero Z x Glendale) van manege de Prinsenstad en gereden door Brandon Duyndam. Een mooi gebouwde merrie, die netjes voorgesteld werd.

De zesde plaats was voor de ruin Evian (Singapore x Candyboy) van M. Nieuwenhuis Bac en voorgesteld door Ivita Stabliniece.

De zevende plaats was voor de ruin Eyecatcher (Zazou R x Calvin Z) van B.van der Veek en voorgesteld door Bianca van der Veek.

Het was een mooi wedstrijddag, de accommodatie was super voor elkaar. De jury vond de driejarigen over het geheel goede paarden met de eerste drie paarden als uitschieter, grootramige paarden die allen goed konden bewegen en een fijne galop hadden.

De vierjarigen werden zonder uitzondering netjes voorgesteld, met een echte crack als kampioen.

www.equifoto.nl

 

Piet RaijmakersWinnaar 3 jarige VWF Springen 2013

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.