MENU

vwf rondstappenJonge veulenkeuring Zuid-Holland


Door een samenwerking tussen Fokvereniging VWF en KWPN Zuid-Holland wordt er voor het eerst in 2012 als experiment een jonge veulenkeuring gehouden in Zuid Holland bij Manege Groenewoude in Hazerswoude-dorp, georganiseerd door KWPN Zuid-Holland. KWPN rijpaardveulens geboren vanaf 1 juni tot 28 juni mogen deelnemen aan deze keuring. Ook oudere veulens die om gezondheidsredenen niet konden deelnemen aan de CK mogen, mits voorzien van een attest van de dierenarts, deelnemen. Uiteraard geldt ook hier dat de veulens ten tijde van de keuring minimaal één maand oud moeten zijn. Er wordt gekeurd in 4 rubrieken nl. : dressuurmerries, dressuurhengsten, springmerries en springhengsten. Op zowel de Centrale Keuringen als de Jonge Veulenkeuringen wordt bepaald welke veulens naar de Nationale Veulenkeuring worden afgevaardigd tijdens de KWPN Paardendagen. Deze keuring is dus de laatste mogelijkheid om met uw veulen geselecteerd te worden voor de Equimax Veulenbokaal in Ermelo! U kunt zich aanmelden voor de KWPN Jonge veulenkeuring via 'Agenda' op de KWPN site of via ‘mijnkwpn’.

Naast deelname aan de KWPN Jonge Veulenkeuring kunt u ook deelnemen aan de VWF Veulenkeuring om de Treurniet Bokaal die dezelfde dag wordt georganiseerd voor veulens van alle leeftijden.

VWF Veulenkeuring om de Treurniet Bokaal


Voor de twaalfde maal organiseert Fokvereniging VWF Zuid-Holland West de jaarlijkse rijpaarden-veulenkeuring, dit jaar voor de vijfde keer om de Treurniet Bokaal, gesponsord door Treurniet Mengvoeders B.V. te Berkel en Rodenrijs. De veulenkeuring is open voor leden en niet leden. Rijpaardveulens geregistreerd bij een erkend warmbloedpaardenstamboek kunnen meestrijden om het kampioenschap. In principe zal de keuring gehouden worden in de buitenmanege op een Agterberg bodem.

Er zijn twee categorieën: Rijpaardveulens gefokt in de springrichting en rijpaardveulens gefokt in de dressuurrichting. Voor beide categorieën zijn de volgende geldprijzen te winnen: 1e prijs: €150,- 2e prijs: €120,- 3e prijs: €90,- 4e prijs: €60,- 5e prijs: €30,-

Opgave VWF Veulenkeuring via dit inschrijfformulier. Inschrijfgeld bedraagt: €12,50 voor leden en €15,00 voor niet-leden. Meer informatie kunt u inwinnen bij Lilian Pleunis tel.06-51507908.

Selectiedag Veulenveiling Midden Nederland


Tijdens deze veulendag op 28 juli is het mogelijk om uw veulen te laten selecteren voor de veulenveiling van Midden Nederland op 5 september 2012. De selectiecommissie is zowel bij de Jonge KWPN veulenkeuring als de VWF Veulenkeuring aanwezig. U kunt uw veulen voor de selectiedag aanmelden via de site.

Locatie


Manege Groenewoude
Voorweg 79
2391 AD Hazerswoude-Dorp

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.