MENU

Delft – Zeer voorzichtig, vlug van de grond met een goed lichaamsgebruik sprong de bruine Eveline de Reve (Nabab de Reve x Hearbreaker) gefokt en in eigendom van S.M.J. van der Burg uit Berkel en Rodenrijs zichzelf in de kijker door als kampioen te eindigen bij de Geert Meursing Wisseltrofee op zaterdag 14 april. De bruine KWPN merrie was de hoogst geplaatste driejarige in het open kampioenschap vrijspringen, georganiseerd door de Fokvereniging VWF en voor de tiende keer gehouden bij manege Prinsenstad in Delft. Calato’s Boy Z (Calato x Carthago Z) gereden door Doron Kuipers, gefokt door H. Hooge uit Eesergroen en in eigendom van Stal Everse uit Waddinxveen, was kampioen bij vierjarigen onder het zadel.

VWF Springen 3 jarigen 1De jury, die bestond uit Angelique Hoorn en Cor Loeffen, plaatsten Eveline de Reve bovenaan. Eveline de Reve is gefokt uit de merrie Watina Heartbreaker die ZZ springen is en uit het internationale springpaard Rafinesse (V.Regent) komt. De tweede plaats bij de driejarigen ging naar de schimmel KWPN merrie Esprit (Clinton x Carthago) gefokt en in eigendom van Mario en Mischa Everse uit Waddinxveen. De merrie liet een goede techniek zien met een ruime galop en een goed achterbeen gebruik. Moeder Carthaga Z springt internationaal, Esprit komt uit dezelfde moederlijn als de goedgekeurde hengst Cobra. De derde plaats was voor de bruine KWPN ruin Ernesto M (Clinton x Prince Paradiso) gefokt en in eigendom van Geert Meursing uit Hazerswoude-dorp. Uit de moederlijn komen diverse internationale springpaarden, waaronder Opium (Boreas) en Lorenzo (Rossini). De vierde plaats was voor de bruine BWP hengst Juventus vd Molendreef (Boris van het Kluizebos x Upsilon van de Heffinck) gefokt door Stal de Molendreef uit Evergem en in eigendom van Joop van Rijswijk uit Waddinxveeen. De vijfde plaats was voor de zwarte KWPN merrie Ego Stern (Krunch de Breve x Vigo d’Arsouilles) gefokt en in eigendom van Ivan Okkerman en Van der Kloet uit Pijnacker. De zesde plaats was voor de bruine KWPN merrie Edette (Vaillant x Kojak) gefokt en in eigendom van Hans van Veen uit Bergschenhoek. De zevende plaats was voor de merrie Evita (Carthino) gefokt en in eigendom van Stoeterij v.d. Vlist. In de pauze gaven Angelique Hoorn en Cor Loeffen een leerzame praktijkclinic over de opleiding van jonge springpaarden.

Aanlegtest vierjarigen
Er kwamen 24 paarden in de baan voor de aanlegtest voor vierjarigen onder het zadel, waarvan de beste 3 paarden overgereden werden door jurylid Angelique Hoorn. Na het overrijden plaatste de jury de Zangersheide merrie Calato’s Boy Z (Calato x Carthago Z) gereden door Doron Kuipers overtuigend aan kop. De merrie is gefokt door H. Hooge uit Eesergroen en in eigendom van Stal Everse uit Waddinxveen. De merrie had veel afdruk, een goede techniek en een snel voorbeen, Angelique Hoorn was zeer enthousiast over het paard die veel vermogen toonde. Calato’s Boy komt uit dezelfde moeder als het Carethago Z (V.Caretino), die internationaal 1.60 springt. De tweede plaats was voor de bruine KWPN merrie Deborah Northsyde (Viceroy T x Lector) gereden door Patty de Groot, gefokt door J.H.C. van Veldhuizen en in eigendom van Bert de Groot, uit Hoek van Holland. Deborah is gefokt uit de merrie Hebora, waar ook het Internationale springpaard Olaf (V. Wolfgang) uit komt. Deborah sprong met veel afdruk en een goede balans. De derde plaats was voor de goed galopperende bruine KWPN ruin Da Vinci M (Vainqueur x Legaat) gereden door Dionne Saman. Gefokt en in eigendom van J.A.M Moras, uit Broek op Langedijk. De vierde plaats was voor de donker bruine NRPS ruin Du Jean (Dulf van den Bisschop x Latano) gereden door Erica Okkerman. Du Jean is gefokt en in eigendom van Guus Wienen en Ivan Okkerman. Du Jean was vorig jaar kampioen bij de driejarige bij VWF springen bij manege Prinsenstad en toont nu onder het zadel wederom een zeer goede instelling. Du Jean, gefokt uit de merrie Pin-up, die zelf verdienstelijk SGW en M springen heeft gelopen, komt uit de Ierse volbloed Abigail, die internationaal heeft gesprongen onder Jan Vleugels. De viijfde plaats was voor de vos KWPN hengst Capriati (London x Continue) gereden door Erica Okkerman, gefokt en in eigendom van Van der Kloet en IIvan Okkerman. De zesde plaats was voor de bruine Zangersheide merrie Cheese W Z (Chatman x Galoubet) gereden door Doron Kuipers. Cheese W Z is gefokt door Alan Waldman en in eigendom van Mario en Misha Evers. De zevende plaats was voor de schimmel KWPN hengst Deejay (Contendro I x Clinton) gereden door Doron Kuipers, gefokt en in eigendom van Mario en Misha Everse. Het was een mooi wedstrijddag, de accommodatie was super voor elkaar en er waren over de gehele lijn kwalitatief goede springpaarden. 
4 jarigen

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.