Verslag VWF Dressuur 14 oktober

door Lilian Pleunis

JOVIAN MET AMAZONE CHIARA PRIJS IJZERSTERKE WINNAAR VAN VWF DRESSUUR OM DE KALFSBEEK BOKAAL BIJ MANEGE DE PRINSENSTAD

 

 

 

 

 

 

 

 

VWF dressuur bij manege de Prinsenstad werd zaterdag 14 oktober jl. voor de 29e keer georganiseerd. 75 paarden verschenen in de prachtig aangeklede accommodatie van de familie Duijndam in Delft en werden beoordeeld door de jury Bart Bax en Stephanie Kooijman. Beide juryleden waren het erover eens dat de kwaliteit bijzonder hoog lag dit jaar met een hele brede top waar heel veel goede, bruikbare paarden meeliepen, die over het algemeen goed afgericht waren en netjes rond liepen.

Deze jaargang werd alweer voor de zesde maal gestreden om de Kalfsbeek dressuur bokaal.

Het VWF dressuur om de Kalfsbeek bokaal werd overtuigend gewonnen door Chiara Prijs met de hengst Jovian (Apache x Tango). Voor het overrijden scoorde hij de maximale punten en Chiara was supertrots op de werklustige hengst.

De jury bestond uit Bart Bax en Stephanie Kooijman. Stephanie reed de beste drie paarden uit de voorselectie over. Als eerste werd de zwarte hengst Jovian door haar overgereden. Na een paar passen kwam er een grote smile op haar gezicht, die er niet meer afging. “ Jovian is een stoere krachtpatser,  echt tof dat ik zo een paard over mag rijden! ”Hij is groot, heeft super veel balans en kracht voor zo een jong paard en drie zeer goede gangen´.  

Jovian (Apache x Tango) is in eigendom van Sophia Skobe Rosén van Team Stall Säthälla in Zweden, die een samenwerkingsverband hebben met Chiara Prijs die het paard verder door zal trainen. Jovian werd gefokt door de familie Ten Bosch en kwam na de hengstenkeuring in het bezit van Ad Valk en Jeroen Witte, waarna hij werd aangekocht door de huidige eigenaren.De tweede plaats was wederom voor een afstammeling van de hengst Apache.  De donkerbruine hengst Jackson gaf een zeer goed gevoel bij het overrijden en behaalde de tweede plaats. Jackson is gefokt uit de merrie Cash K, die in eigendom is van G.A. Roza, Ad Valk en amazone Martine van Vliet. “Het is supergaaf zo goed te eindigen met de door ons zelf gefokte Jackson” aldus amazone Martine. Jackson is een paard met veel uitstraling die makkelijk kan schakelen en drie zeer goede gangen heeft. Hij komt uit dezelfde moederlijn als de AES gekeurde hengst Nashua, die Prix St. George loopt.De derde plaats was voor de merrie Jindy TC ster (Ferdeaux x Dayano) van eigenaren Tim Coomans en Joop van Uytert en werd voorgesteld door Jeanine Nieuwenhuis. De merrie is gefokt door G. Gijsbers in Loosbroek. Jindy behaalde een mooie 6e plaats bij de Nationale Merriekeuring. Het is een bloedpaard met veel rittigkeit, een mooi exterieur en drie zeer goede gangen.

 

 

 

De als vierde geplaatste bruine hengst Johnny Depp (Bordeaux x Jazz) van eigenaar Joop van Uytert en fokker Naber uit Vredenheim is een heel aansprekend paard die beweegt met een mooie techniek en altijd bergop. Hij werd voorgesteld door Renate van Vliet.

De vijfde plaats was voor de vos ruin Joe H (Satchmo x Vivaldi) van eigenaar Stal Witte Scholtes/Graham en Anita en voorgesteld door Femke de Laat. De ruin is gefokt door W.J.G. Raaijmakers. Een paard met een zeer sterke draf, bergop en veel afdruk.Als zesde eindigde de elite merrie Jartoga JT (Dreamboy x Scandic) van eigenaar en ruiter Marijn van Dijk uit Veghel, en gefokt door J.W.P. Thijssen. Een sympathiek merrie met drie goede gangen.

Op de zevende plaats eindigde de voshengst James Helena PP (Blue Hors Zack x Laudablis) van eigenaar en fokker Stal Poppelaars en voorgesteld door Mara de Vries. Een hengst met drie goede gangen en een bijzonder sterke stap. Uit de moederlijn komen diverse goedgekeurde hengsten als Dancing Diamond (Diamond Hit), Adonis (Ampere), Florentianer (Florestan) en Licosto (Licotus).


Op de achtste plaats eindigde de zwarte hengst Just Friends (Bordeaux x Jazz) van fokker en eigenaar Van Wanrooy uit Heesch en voorgesteld door Femke de Laat. Een paard met veel lossigheid en een zeer sterke draf.

Op de negende plaats eindigde de donkerbruine hengst Jackpot (El Capone x Revenge W) van eigenaar Paardencentrum de Dalhoeve en fokker A.J. van de Hoef en voorgesteld door Marlou de Ruyter. Een paard met veel houding en uitstraling.
De tiende plaats was voor de Oldenburg Hauptpramie merrie High Hope (Sezuan x Quaterback) van eigenaar en fokker Caflin AB Sport  Horse Breeding uit Zweden en voorgesteld door Emma van den Hooven. High Hope is een merrie met een zeer goed exterieur, een sterk gebruik van het achterbeen, fijn bewerkbaar en veel takt in de beweging.
In de pauze verzorgde  Vienna Romp met haar grote ruin Darshan (Vivaldi x Welt Hit II) het showblok. Zij waren de winnaars van VWF Dressuur in 2011. De negenjarige Darshan en Vienna starten inmiddels Intermediaire II en zullen in de loop van 2017 de overstap naar de Grand Prix gaan maken.  De trotse fokker van Darshan is de heer Van der Horst uit Cothen. Darshan heeft zich zeer goed ontwikkeld en lijkt de oefeningen met veel gemak te doen.


In het tweede showblok werd de KWPN en Oldenburg goedgekeurde hengst James Bond (Desperado x Fidertanz) voorgesteld door Ingrid Malan. Uit de stam van James Bond komen 15 goedgekeurde hengsten, 5 Grand Prix- en 3 Lichte Tour paarden, Hij is in eigendom van Ad Valk en P. Kuypers en is gefokt door  F.J.G. Baumler uit Berg en Terblijt. Een fijn bewerkbaar paard die met veel kracht door de baan ging.

In de pauze was er een verloting van een dekking van een van de hengsten van Ad Valk Dressage, de opbrengst komt geheel ten goede van Stichting Ibiza Rescue Horses & Dogs,
de dekking wordt ter beschikking gesteld door Ad Valk van Ad Valk Dressage! Gelukkige winnaar was Sandy van de Salm.

VWF Dressuur/manege de Prinsenstad  om de Kalfsbeek Bokaal was weer een fantastisch evenement in een prachtige entourage en een ieder kon genieten van mooie sport en zeer goede paarden.


Lilian Pleunis


Ga terug