20 oktober 2018 VWF-Dressuur verslag met uitslag

door Lilian Pleunis

KEANO MET AMAZONE CHARLOTTE FREY KAMPIOEN BIJ VWF DRESSUUR 2018 OM DE KALFSBEEK BOKAAL BIJ MANEGE DE PRINSENSTAD

Winnaar VWF dressuur bij manege de Prinsenstad om de Kalfsbeek Bokaal werd zaterdag 20 oktober jl. de mooie donkerbruine ruin Keano (George Clooney x Lord Leatherdale) van eigenaren Van Olst Horses en fokker P. van de Brandt uit Volkel. Keano werd super voorgesteld door zijn vaste amazone Charlotte Fry die het paard roemde om zijn enorme werkwilligheid en topkarakter. “Keano toont heel veel balans in al zijn gangen,

 

 

het is net of je op een verder doorgereden paard zit, is heel fijn na te rijden en heeft veel schakelvermogen” aldus jury Jose van Haaren die het paard overreed. Keano komt uit dezelfde moederlijn als Lord Leatherdale.


Dreamboy liet zien ook in de mannelijke vererving toppers voort te brengen.

De tweede plaats
was voor de ruin Kai van Wittenstein P (Dream Boy x Florencio) van eigenaren C.J. van Pernis/M. van der Kleij en C.M.E. Kok-van der Goes. Kai is gefokt door C.J. van Pernis/M.van der Kleij en werd voorgesteld door C. Kok. Kai is een heel modern paard, heeft veel kracht en afdruk en blijft altijd van achter doorkomen. Uit de moeder Ziggy van Wittenstein elite pref pres.sport IBOP loopt een halfbroer (Johnson) Grand Prix.

 


Een derde plaats in de finale was voor de prachtige donkerbruine hengst Kane (Dream Boy x Vivaldi) van G.Maree en fokker M.Burgers. Gerdine Maree stelde de hengst sympathiek voor, het paard heeft veel go en een heel mooi silhouet, een belofte voor de toekomst. Uit de moederlijn komt het paard Gere (Beaujelais) die onder Anky van Grunsven Grand Prix heeft gelopen.

 

 


De vierde plaats werd behaald door Kingdom Summer (Eyecatcher x Obelisk) van eigenaresse Danielle Heijkoop en fokker A.Somer. Stalamazone Carola Kral stelde de mooie, grote vosruin voor, die met veel veer en elasticiteit door de baan walste.

 

 

 

 


De finale telde vier paarden die overgereden werden door de jury. Het jury corps bestond uit
Gert van den Hoorn en Jose van Haaren.


De vijfde plaats was voor de stoere KWPN hengst Kashmir (Desperado x Jazz) van eigenaar Ad Valk en fokker L. Boogert. De zwarte hengst werd voorgesteld door Marine van Vliet. Kashmir ging met veel macht door de baan en liet drie sterke gangen zien. De grootmoeder van de hengst stamt van Contango, wat in Kashmir weer terug te zien is. Uit de Contango merrie lopen 3 paarden Grand Prix (allen aangepaard met Jazz). Kashmir komt uit de moederlijn van de ggk hengsten Zhivago, Charmeur, Zuidenwind en Van Gogh.

 

 Op de zesde plaats eindigde de zwarte KWPN hengst Phantom (Farrell x Quarterback) van Nol Gerritsen. Phantom is gefokt door de Kempenhoeve en werd voorgesteld door Marlou de Ruyter. De hengst toonde veel elasticiteit.

 

 

 

 

 


De zevende plaats was voor de zwarte KWPN ruin Kazan A (Everdale x Jazz) van Stal Leeuwenhof en gefokt door A. van Essen. Kazan werd voorgesteld door Hilde Sanders. Een sterk, zeer mooi en correct gebouwd paard, die fijn kan bewegen. Kazan A komt uit de moederlijn van het Grand Prix paard Kingsley (V.Jazz).

 

 

 


Op de achtste plaats eindigde de grote zwarte KWPN hengst Dai Ko Myo TF (Dante Weltino x Rhodes Scholar) van Martine Deen en gefokt door A. Howard. De hengst werd voorgesteld door Peter Wetzelaer. Een paard met een fantastische stap en een heel mooi exterieur. De hengst komt uit dezelfde moederlijn als het Grand Prix paard RS2 Her Majesty (Florencio).

 

 

 

 

De negende plaats was voor de mooie KWPN voshengst Kadanz U.S. (Bordeaux x Vivaldi) van Joop van Uytert en G. Snoeks (tevens fokker). De hengst werd voorgesteld door Jeroen Okkema. Een hengst met zeer sterke beweging, een belofte voor de toekomst. De hengst komt uit dezelfde moederlijn als de ggk KWPN hengst Eyecatcher.

 

 

 

De tiende plaats was voor de sjieke zwarte KWPN merrie Kianca (Dream Boy x Democraat) van Martien Burgers en gefokt door Jolanda Arisse. De merrie werd voorgesteld door Danique Swinkels.

 

 

 

 

 

 

De beide showblokken werden ingevuld door goedgekeurde hengsten.

 


Robin van Lierop stelde de Oldenburg ggk hengst Zum Gluck RS2 OLD (Glock’s Zonik x Florestan I) heel fijn voor. Een hengst met een topkarakter die veel aanleg voor het hogere werk toont.

 

 

 

 

 

 


Het tweede showblok stelde Franka Loos de KWPN ggk hengst Inverness (Everdale x Johnson) van Van Olst Horses voor. Een sterk gebouwde hengst, met een topkarakter en drie zeer goede gangen.

 

 

 

 

 

VWF Dressuur bij Manege de Prinsenstad om de Kalfsbeek Bokaal was weer een fantastisch evenement in een prachtige entourage en een ieder kon genieten van mooie sport, fijne jurering die op de juiste wijze voorgestelde paarden in de kopgroep konden plaatsen en over de gehele linie paarden met veel kwaliteit.

 

Lilian Pleunis

De foto's tijdens VWF Dressuur zijn gemaakt door equifoto.nl en zullen op de website www.equifoto.nl na te bestellen zijn.

 

Ga terug