15 oktober 2016; Vwf dressuur met uitslag

VWF Dressuur

Op zaterdag 15 oktober a.s. organiseert Fokvereniging VWF Z-H West het VWF-Dressuur bij Manege de Prinsenstad te Delft. Ook dit jaar wordt weer gereden om de Kalfsbeek dressuur bokaal. Aan deze aanlegtest voor jonge dressuurpaarden kunnen alleen driejarige paarden meedoen

 

 

 

 

 

 

 

 

de juryleden zijn: Ton de Kok en Dinja van Liere.

Ton de Kok heeft zijn dressuurstal in Nootdorp en traint paarden tot en met Grand Prix niveau. Ook was hij testruiter voor het KWPN verrichtingsonderzoek voor jonge hengsten en vaak te zien als jurylid op de hengsten competities en PAVO Cup. Daarnaast is Ton natuurlijk instructeur en geeft privé lessen op alle niveaus. Ook is hij veel actief als Instructeur bij de ORUN opleidingen.

In de Selevia Hoeve in Werkendam runt Dinja van Liere haar eigen bedrijf. Ze geeft les aan ruiters en amazones. Ook traint ze verschillende paarden van andere eigenaren tot aan het hoogste niveau, zij was lid van het Rabobank Talententeam 2013, 2014, 2015 en bracht met veel succes oa de hengst Capri Sonne uit. 

Showblokken worden verzorgd door: KWPN goedgekeurde hengsten In Style en Eyecatcher
Showblok van Astrid Sollenburg met Floor Droge gaat helaas niet door, beterschap Floor.

Grand Prix merrie Astrid Sollenburg (OO Seven x Tahnee ster v. Metall) van fokker en geregistreerde A. Zekveld uit Almere was als driejarige kampioen op de Centrale Keuring van Flevoland en werd aangewezen voor de Nationale Merrie Keuring waar zij meeliep in de kampioenskeuring.  In 2008 liep zij als driejarige een  fantastische merrietest die met 86½ punt werd beloond. In de jonge paardenwedstrijden behaalde zij meerdere successen waaronder een tweede plaats bij VWF Dressuur als 3 jarige en won zij de voorronde van de Pavo Cup in Dronten.  

Haar nakomeling Hera Sollenburg (Bretton Woods x OO Seven), werd bij VWF Dressuur in 2015 derde,  Ze behaalde hoge cijfers voor de draf en de galop. Uit deze stam komen de goedgekeurde KWPN hengsten Mooimen Pyriet.

De KWPN goedgekeurde hengst In Style (Eyecatcher x Lorentin) is volgens het verrichtingsrapport een eerlijke, sympathieke en evenwichtige hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel looplust en bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is  zuiver, schreidend en goed tot zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is expressief, goed  van ruimte met een actief en krachtig ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. Bij aanspanning krijgt de hengst een aansprekend gebruik van het voorbeen. De galop is bergop, krachtig met veel gedragenheid en ruimte. De hengst beweegt met een goede beentechniek. In Style heeft een aansprekend front en beweegt met veel tot zeer veel souplesse, zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft In Style veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel. In Style kan de basisgangen, beentechniek, rijdbaarheid en instelling verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.

In Style is gefokt en in eigendom van Joop van Uytert, de hengst wordt gereden door Renate van Vliet.

Showblok door Platinum Stable; Kirsten Brouwer stelt voor de voor het KWPN en Oldenburg goedgekeurde hengst Eyecatcher (Vivaldi x T.C.N Partout x Dublin) fokker Gerrit Snoeks uit Oss
Eyecatcher behaalde reeds met Kirsten Brouwer vele successen oa.2 015 Brons op het WK-Verden 6-jarige dressuurpaarden


 

 

 


De eerste week is de inschrijving opengesteld voor leden van het VWF (minimaal lid voor 1 januari 2016) en mag er maximaal 1 paard per geregisteerde worden ingeschreven.

Vanaf 7 september kan iedereen inschrijven. We hanteren een maximum van 3 paarden per geregistreerde.

We hebben deze regels opgesteld omdat we willen dat iedereen en met name de leden van het VWF de kans krijgen om met dit evenement mee te doen.

We gaan er weer een mooi evenement van maken!

Het bestuur van fokvereniging VWF

inschrijfformulier; http://www.formdesk.com/VWF/VWF-Dressuur2016

inschrijfformulier reservelijst; http://www.formdesk.com/VWF/Dressuur2016reservelijst

Definitieve startlijst is online

Ga terug