uitslag VWF-Springen 2016

ITENDRA  EN HIGO OVERTUIGD  KAMPIOEN BIJ  VWF SPRINGEN / MANEGE PRINSENSTAD  IN DELFT ZATERDAG 9 APRIL  jl.

Delft – Met zeer veel afdruk en voorzichtigheid eiste de bruine KWPN merrie Itendra (Dallas VDL x Contendro I) de eerste plaats op na haar verrichting bij het open kampioenschap vrijspringen voor 3-jarige paarden om de Geert Meursing Wisseltrofee. Itendra van fokker W. Liezen te Wanneperveen en eigenaars Eric van Eijk, Jeroen Heijmans en Bert van Leeuwen werd overtuigend eerste.

 

Bij de aanlegtest voor vierjarige springpaarden werd kampioen de zeer complete 2e bezichtigings hengst Higo (Action Breaker x Carthino Z) van fokker en eigenaar Van Olst Horses/van Bezouw uit Den Hout, voorgesteld door Lisanne Verdonk.

De achterste rijbaan van de prachtige accommodatie bij manege de Prinsenstad lag er weer super bij. Ieder jaar zorgen Jordy Duijndam en zijn team ervoor dat het geheel er nog mooier uitziet. Er was veel rust in de baan en zonder weigeringen werden alle driejarigen door het lijntje gedreven door het goede aanjaag team van manege de Prinsenstad.

De beste drie vierjarige paarden werden op een plezierige manier overgereden door jurylid Robert Vos.

Aan het eind van de avond was er een verloting van een gratis dekking van de KWPN goedgekeurde hengst Phin Phin (Chin Chin x Abdullah x Winnetou), aangeboden door Hengstenstation de Radstake van de familie Venderbosch uit Varsseveld.

 

Bij de driejarigen plaatste de jury, die dit jaar bestond uit Daan Nanning en Robert Vos, de zeer goed in de manieren springende Itendra aan kop. Itendra heeft veel afdruk, een zeer goede achterhandtechniek en heeft volgens de jury echt veel kwaliteit. Itendra is een KWPN merrie van Dallas VDL x Contendro I x Ahorn Z. Ze komt uit stam 7126, waar de hengst Burggraaf ook uitkomt. Uit haar moeder Utendra komt een Cornet Obelensky die aangewezen is voor het verrichtingsonderzoek. Bovendien komen er diverse goedgekeurde hengsten uit deze moederlijn.

 

 

Op de tweede plaats bij de driejarigen werd geplaatst de donkerbruine Zangersheide merrie Winx du Vlist (Warrant x Caballo), gefokt en in eigendom van Stoeterij van der Vlist in Lexmond. Winx du Vlist komt uit dezelfde stam als de internationaal springende Casscobat (Cassini I).

 

 

 

De derde plaats ging naar de aansprekende KWPN vos ruin Istanbul (Zirocco Blue VDL x Vigaro) van fokker en eigenaar Geert Meursing. Een heel compleet paard, die buiten de bijzonder goede springmanieren, ook zeer goede gangen heeft. Istanbul komt uit de lijn van stammoeder Arda, die al vele successen heeft gebracht in de fokkerij van Geert Meursing.

 

 

De vierde plaats was voor de bruine Zangersheide ruin Newport Grandia Z (Not Stop x Cash) van fokker en eigenaar Frits Grandia uit Bleiswijk. Newport Grandia komt uit de 1.40 m. prok sport merrie Olandgirl.

 

 

 

 

Op de vijfde plaats eindige de zwartbruine KWPN hengst It’s a Lauw (Big Star Jr. x Chin Chin) van fokker en eigenaar Stal van Vliet bv./Team Nijhof. De hengst It’s a Lauw komt uit een sterke moederlijn met diverse internationale springpaarden.

 

 

 

 

Op de zesde plaats eindigde de Zangersheide gefokte bruine merrie Big Heart Z (Big Star x Heartbreaker) van fokker en eigenaar Stal Everse.
Op de zevende plaats eindigde de bruine BWP ruin Narco van de Rotte (Gilljard de la Pomme x Vaillant van fokker en eigenaar H. van Veen in Bergschenhoek.
De achtste plaats was voor de zwarte KWPN merrie Idol (Namelus R x Lord Z) van fokker en eigenaresse Lisa Hoogeveen uit Zoetermeer.

Op de negende plaats eindigde de KWPN vos hengst I-star (Big Star x Carthago) van fokker en eigenaar Maria en Misha Everse uit Waddinxveen.

De tiende plaats was voor I Love You (Elvis ter Putte x Heartbreaker), een bruine KWPN merrie van fokker van de Burg en in eigendom van Sjaak Boekee.

De kwaliteit van de driejarigen was goed. Sommige paarden waren nog wat groen, maar hoe vaker ze in het losspring lijntje kwamen, des te beter gingen ze springen.

In totaal kwamen er 37 driejarige paarden in de baan.

Er kwamen 36 paarden indebaan voordeaanlegtest voor vierjarigen onder het zadel, waarvandebeste 3 paarden overgereden werden door jurylid Robert Vos.

 

Na het overrijden plaatstedejury de KWPN ingeschreven vos hengst Higo van Action Breaker x Carthino Z van fokker en eigenaar Van Olst Horses/van Bezouw uit Den Hout onder Lisanne Verdonk aan kop. Higo was aangewezen voor de tweede bezichtiging bij het KWPN en komt uit de elite merrie Didansa, die een volle zus is van de internationaal springende Cigo B. Higo is een zeer compleet springpaard met veel uitstraling, waar alles bij klopt. Veel vermogen en een zeer fijn te rijden paard met een hele goede instelling.

 

 

De tweede plaats was voor de KWPN schimmel ruin Hero van Bodinus x Corland van Mario en Misha Everse uit Waddinxveen. Hero werd voorgesteld door Anouk v.d. Pluijm en is gefokt door de familie Slingerland uit Elim. 

 

 

 

 

De derde  plaats was voor de bruine KWPN merrie Hipica van Plot Blue x Kannan van eigenaresse en amazone Erica Dijkshoorn, de merrie komt uit de bekende stal van Tom de Craene. Grootmoeder Foica van den Bisschop heeft onder drie verschillende ruiters internationaal gesprongen en komt uit een zeer goed presterende stam.

 

 

De vierde plaats werd behaald door de Zangersheide gefokte bruine ruin Caleandro d’Hotot Z (Caleandro x Roven) van eigenaar Jan Vink en voorgesteld door Cynthia Overbeeke. De ruin is gefokt door R. Wijdeven.

 

 

 

 

Op de vijfde plaats eindigde Case SRG Z. Een donkerbruine, Zangersheide gefokte ruin van Caleandro x Guidam. Case is geokt door E. en M.J. Sleutels en is in eigendam van Jan Vink. Case werd voorgesteld door Cynthia Overbeeke.

 

 

 

De zesde plaats was voor  de KWPN schimmel ruin Harley’s (Verdi x Celano), die eveneens in eigendom is van Jan Vink en voorgesteld werd door Eline Vreijsen. Harley is gefokt door P.M. Spetgens.

 

 

 

De zevende plaats was voor de zwarte KWPN merrie Huan (Dark Dep x Kannan). Huan is gefokt door Burgers uit Rosmalen en is in eigendom van Stal Everse en werd voorgesteld door Geert Jan |Boer.

 

 

 

 

Op de achtste plaats eindigde de bruine KWPN merrie Happyfee (Grison vd Bisschop x Zuidhorn) gefokt en in eigendom van Ivan Okkerman en voorgesteld door Joanne Dunning.

 

 

 

 

 

Het was een mooi wedstrijddag, met veel talentvolle paarden en een super accommodatie.

 

 

Lilian Pleunis

NB; in de eerdere uitslagenlijst van de vierjarige was helaas een fout geslopen, nummer 2 en 3 bij de vierjarigen waren omgedraaid, onze excuses hiervoor. aangepast op 3.04.2016

 

Ga terug